• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    LUKAS87: ne ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LUKAS87: Děte už s tim fanklubem doprdele...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ADAMFC: si jedes Koudy lajfstajl, co? :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MYSKAZBRISKA: Možná zajímavější by bylo rozdělení podle věku (plus taky možnost
    ADAMFC)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MYSKAZBRISKA: lidi dluží mně :)
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    [SERVER ERROR]
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    PISKVOR: Tam bude natisteno minimalni trvanlivost a ne spotrebujte do. V tom je trosku rozdil.

    Jidlo s proslou minimalni trvanlivosti klidne sezeru, po spotrebujte do jen maximalne den kdyz se to sensoricky nezda nedobry
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    SOTD: co je to za blbost?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    FIONOR:
    med se kazi ztraci chut a vuni, muze dojit i k jeho zkvaseni
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    SOTD: například zkaženej jogurt je chuťově dost štiplavej a (normální) člověk z něj bude srát dva dny...
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    SOTD: tim myslim, že se ten jogurt dá jíst.... správnej jogurt když se zkazí, tak se jíst nedá... co na tom nechápeš?
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    SIMSA: mas pravdu, jsou jogurty, ktery klidne i po trech mesicich po zarucni dobe otevres a nejsou vubec zkazeny, tak to me pak prave zarazi, jak je to mozny, jedine ze tam je vic konzervantu nez skutecnyho vyzivnyho obsahu....
    SIMSA
    SIMSA --- ---
    PISKVOR: Samozrejme je nutne brat to s rezervou, kdyz otevru jogurt, kde je slozeni mliko a bakterie, poznam, jestli je skazeny, nebo ne. A podle toho s nim nakladam.
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    PISKVOR: Statistika je to normální... reprezentatnivní vzorek v rámci nyxu...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    OSTROVAN: A teda kolik lidí by tu konzumovalo prošlý jogurty? Já od ankety vidím celkem jeden příspěvek, který něco takového tvrdí - právě proto jsem se proti anketě ohradil, že není "prošlá potravina" (jogurt, kde akutně hrozí zkažení) jako "prošlá potravina" (konzervované ovoce, kde rozkladné procesy probíhají značně pomaleji). Z jednoho datového bodu soudit na obecný stav, to je statistika jako řemen ;)
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    Jako prošlej uherák bych si dal radši než prošlej jogurt...
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    To je zajímavý kolik lidí by tu klidně konzumovalo prošlý jogurty a podobný výrobky... přitom u nich je to právě nejhorší... na výrobku co je z poloviny anorganickej to tak výrazný neni, ale zrovna kysaný mléčný výrobky, to je v podstatě kolonie několika druhů bakterií a některý z nich produkujou i toxický látky...
    SIMSA
    SIMSA --- ---
    SOTD: Jogurt, syry par dni prosly... Nevidim na tom nic hrozneho, konzervy vseho druhu tez...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SOTD: Ano, vím; to byl extrémní příklad - ani ty přidané látky se za dva roky od napytlíkování nezkazí. Ale holt se to prodává jako potravina, tak to musí mít ze zákona datum spotřeby, byť je to reálně kravina. Ten jogurt a konzervy jsou medle reprezentativnější příklady.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SOTD: Jak co. Kamenná sůl, která ležela v téměř stejném stavu v zemi milióny let, má na krabici taky natištěno "spotřebujte do." ;) Čtrnáct dní prošlej jogurt nikdy, dva měsíce prošlý konzervovaný broskve úplně s klidem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam