• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SOTD: vznik ghet = neuplna integrace = problem. Nikde na sevete neexistuje vyjimka.
    Taky mam s muslimama spis pozitivni zkusenosti, ale to je dany predevsim socialnim statutem tech par jedincu co sem potkal. Kdybys mel v baraku par rodin chudejch pribuznejch co prijeli vysat social welfare, tak se na to budes divat pravdepodobne jinak.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SOTD: to si nemyslím, že je ten hlavní problém lidí s mešitami. Hlavní problém je v tom, že se lidé bojí, že nechají-li se muslimům volné ruce, zneužijí naší lhostejnosti a budou si lidově řečeno "čím dál více vyskakovat". Druhá rovina problému je oprávněnost takových obav - jednak se tyto scénáře opakují v západních zemích, kde je muslimská minorita početnější a hlasitější, a jednak je známo, že některé myšlenkové směry islámu k jisté expanzivnosti nabádají. Proto se lidé víc obávají mešit než synagog nebo buddhistických chrámů.

    Jenže jak píše AdamFC, zákazem svatostánku se problémy pouze zakryjí, odsunou do přítmí, kde budou bobtnat a jednou stejně vyhřeznou. Nezavírat oči, ale konfrontovat se s realitou, pochopit, že tu ti lidé jsou a nastavit jasná pravidla soužití, je jediná dlouhodobě schůdná cesta.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    SOTD: tak nemusíš na to vědecky. To ví asi každej, že je člověk ovlivňovanej okolim a podle toho si nějak utváří názory. A já ze svojí zkušenosti vim, že mešita s mineratem jako taková ubližuje úplně stejně jako kostel. Když máš vevnitř bandu nácků, co se zakrejvaj biblí, tak je to stejnej problém, jako arabove s kalašnikovem, co se zakrejvaj koránem. A cesta z toho je podle mě pouze vzájemnej respekt a pochopení toho druhýho. Tim, že to zakážeš a skreješ se před tim, tak to rozhodně nepochopíš.

    Plus je tady ta kulturní rovina - všichni jezdíme do Itálie, Egypta, Ománu... obdivovat pozůstatky po tom, co vytvořily církve. A teď budem řešit, že zakážem mešity? Fajn

    LUKAS87: jo a - ne, slavoje žižeka sem nikdy nečetl
    ALESH
    ALESH --- ---
    GRANTORINO: ja bych zakazal hlavne ten obchodak na narodce a pak taky tu hruzu co ma stat v dejvicich vedle diplomatu. Postavit misto toho treba mesitu by bylo fajn.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    LUKAS87: ano, přesně tohle je xenofobní názor. Stejně jako "cikáni mi nevaděj, dokud vedle mě nebydlej". Nebo "doktor z ukrajiny je v pohodě - dokud neléčí mě."

    Cyklistika a mešita je úplně jiná záležitost
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ADAMFC: Když tam, kde žiju, nechci jejich kuturu, jsem xenofobní? A když třeba nechci, aby se kvůli pár zyklistům záváděly 30 km/h zóny na Žižkově, tak mi šoupneš jakou nálepku? Nebudeš mít málo šuplíčků abys mě zatřídil?
    Slavoje Žižeka jsi asi nikdy nečetl, co?
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    LUKAS87: sorry, ale tohle je xenofobní blábol.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ADAMFC: A myslíš si, že tu jejich "kulturu" tady chtěj všichni stejně, jako ty? Se podívej do Velký Británie, jakou tam maj z jejich kultury radost...
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    Mě by zajímalo, co člověka vede jen přemejšlet o zákazu mešit a minaretů. Tim, že se zakáže něco postavit se akorát brání svobodě lidí. Islám se přece nerovná terorismus. To je jak zakázat stavbu budhistickejch míst. Že se z islámu rekrutujou teroristi zákaz mešit rozhodně nevyřeší. Mně to osobně přijde naprosto padlí na hlavu, nehledě na to, že se tim sami ochuzujem o příliv jiný kultury
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    SOTD: at si na svym stavi co chteji, ale prvnimu muezzinovi co si zacne po ranu prozpevovat do tlampace utrhnu palici.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    imho - zákaz mešit a minaretů nic neřeší, ti lidé už tady žijí a kvůli chybějící mešitě asi nepřestanou věřit tomu, čemu věří. Primární je nastavit zákony tak, aby byla zaručena neměnnost sekulární povahy státu na všech úrovních vyjma té čistě duchovní. Ale samozřejmě - ukázat muslimskému světu nepřátelskou tvář může leckterého potenciálního migranta odradit a o to asi lidem jde především.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    [SERVER ERROR]
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    GRANTORINO: to docela hodně řiká
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SOTD: Jenom pripominam, ze zrovna tohle tam v teto podobe stoji dele nez je dokonceno toto: http://cs.m.wikipedia.org/wiki/Katedr%C3%A1la_svat%C3%A9ho_V%C3%ADta,_V%C3%A1clava_a_Vojt%C4%9Bcha - cili jak minis to "at se stavi dal" u vice nez sto let stare budovy?

    Mimo to: vadi verejna prezentace symboliky, nebo je to zastupny cil pro "muslimy/zidy/krestany v CR nechci"?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    jé no jo, já to teda taky zvorala a dokonce jsem zaškrtla blbou odpoved... jsem proti tomu aby se tu stavěli minarety
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    qq
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    OSTROVAN: já to ani nečet a taky jsem to pochopil, je to blbec
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    VON_GILOTINE: všichni ostatní to pochopili, jenom tady pan šampónek se ženskou na ikonce potřebuje extra vysvětlení.....
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    SOTD: skvele polozena otazka. "jsem pro" = "jsem pro zakaz" a "jsem proti" = "jsem proti vystavbe"?
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    SOTD: nevim proč anonymně... já se za svuj názor nestydim, že bych muslimy hlavně v první řadě k nám nepustil ani na dovolenou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam