• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ZUZKAOU: to je normalni, a pleteni dojmu a pojmu je ve virtual diskuzich taktez normalni... (a vsichni si myslej, jak jsou inteligentni)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a taky u záměny pojmů za dojmy. Jsem to v tomto případě myslela zcela a naprosto doslova. Inteligence a IQ jsou odborné termíny, byť si je osvojil běžný jazyk a pak je s nimi zacházeno tak, že jaksi člověk má pocit že je to přece jasné a při zpochybnění tohoto postoje se začíná brátnit, případně hádat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Čímž se dostáváme k těm omezeným myslím a hádání se.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOTD: ne - jen nemáš ani páru, o čem mluvím a nenamáháš se rozšířit si své obzorsy samostnatně.

    A přitom stačí trošku googlit. Tady jich máš skoro stovku i s přesnými citacem

    http://www.vetta.org/documents/A-Collection-of-Definitions-of-Intelligence.pdf
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    HONZAL: jednak všechno se dá naučit, i autista se nauci socialni dovednosti, pokud se pouzije nejaka dobra metoda. Akorát do rapu se pouštějí lidi bez sebereflexe, protože jim to přijde jednoduchý.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KOTENCE: s tímhle nevim, jestli je to tak lineární. Tenhle postoj ti rozbourá např. zkušenost, kdy jako intoška půjdeš makat nějak na stavbu a zjistíš, že ten tesař s učńákem některý problémy řeší mnohem inteligentněji.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    87HIGHFLYER: tak to se mýlíš, že rapovat je jednodušší než hrát na saxofon v orchestru. Naopak bych řekl, že na ten saxofon se dá naučit, ale abys dokázal na z hlavy skládat věty, který maj hlavu a patu, pointu a náboj, tak s tim se musíš narodit. ;-)
    BLUNTED
    BLUNTED --- ---
    POZITRON: sem blbě četla i hlasovala:D český hip hop spíš ne, protože jednou za rok není málokdy ani občas
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHORCHE: ano. To ovšem neznamená že v současné době IQ je neužitečný koncept a že je zbytečný.

    Nemyslím si, že se z něj v budoucnu stane něco, jako byla v 19. století frenologie (tedy vyvozování povahy člověka podle tvaru lebky), byť za to ruku do ohně nedám.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOTD: to se tak v multiparadigmatických vědách stává. Se stim smiř a nebo si o tom něco přečti. Na vysvětlení na nyxu není prostor.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ZUZKAOU: ja to nemam nastudovane, jen proste IQ nezmeris jako svou vysku, v jednom testu ti vyjde 123 a v druhem 115 - lidi, co to ale nejak moc vytahujou a opiraj se o to, si jen lesti bambus, imho ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHORCHE: IQ není ani tak pofidérní záležitost, jako něco co se poměrně přímo dotýká problematiky objektivního poznání, vědeckého zkoumání něčeho jiného, než tvrdých dat a tak. Taková témata stála u změny vědeckých paradigmat k postmoderním v 60. letech a furt to není nějak smysluplně dořešené, přes obrovský rozmach neurověd.

    V tuhle chvíli je jako platné uznáváno přes 150 různých definicí, vztahujících se k inteligenci jako takové (s pojmem IQ pracuje jen část z nich).

    Jinak konrétně o měření inteligence je moc pěkná kniha http://www.databazeknih.cz/knihy/jak-nemerit-cloveka-30182 byť už tedy skoro 40 let stará.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KOTENCE: tak za prve IQ neni zadna schopnost, to je jen nejaky rekneme index
    chapani problemu ano, ale jak se tu uz otrel Fionor... delej si IQ testy mesic v kuse a tim se naucis ty ruzne testiky a grafiky na logiku (kolik je tady trojuhelnicku...), takze papirove ti IQ poroste, ale realne je to asi jako by ses naucila jen lip delat steak, co si pred letem neumela (trenink)
    a proto je to takove dost vachrlate tema - dyt u Bushe jr. byl dost osoupanej for, ze ma IQ jak simpanz a co s tim? IQ je proste pofiderni zalezitost
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    87HIGHFLYER: vsimni si, ze ja ale nejdu do extremu - nikde netvrdim veci jako ty, Totalni sracky, Jedine dementi... - to je samozrejme nesmysl

    tady sme se nejak zacli bavit o fanouscich, smrdlal s houslema, to nikdo neposloucha, neuslysi, ja sem v rovine, kdo prijde na nejakej vic ci min uspesnej/komercni produkt - co uz ale vystupuje a rozhodne napr. ten jazz delaj asi jinak zalozeni lide, studujou to veky atd., zatim co hip hop prehnane receno smichas neco na kompu a do toho vetsinou nekdo neco rve, ani nezpiva... a je to spis o vyjadreni nejakych postoju, rebelie, pozy (nekolikrat sem se spis pracovne bavil s Vladimirem z PSH atp.)
    todle proste nejde srovnavat a stejne tak to publikum

    ja hip hop ani jazz neposloucham, prago union, sem letos jednim uchem slysel 2x, jednou jako party tent a stage manager, jednou byli kapela na majalesu
    todle, stejne jako www neni typickej hiphop, prago union je crossover s x jinejma stylama, www sem delal pred lety krest v Retru, to je zas nejak vyostrenej projekt
    konkretne k www a te inteligenci, po krestu tam typci stali vytlemeni a vedle nejaka polostetka, najednou ji jeden stahnul gatky a druhej ho s ni vytlemene fotil - no fakt chytri kluci i fans - kdo by to nechtel, videt svou kundu druhej den na FB jako zarez a cist si komenty :D

    to je proste stejne jako TV, mas cilovou skupinu (obecne divaci Novy budou *hloupejsi* nez divaci CT24), podle toho upravujes svuj produkt - todle plati i v hudbe, i o tech interpretech, zanrove... tudiz i o tom publiku - mluvime doufam o nejakem prumeru, obecne, a pak to rozhodne neni jak rikas ty - do jednoho pytle se to nevleze

    - a nebo si schopnej rict, ze na filmy typu Donni Darko chodej stejne chytri lide jako ti, co koukaj na Ruzovou zahradu - v tom pripade si bud jen lzes sam sobe nebo mas dost naivni pohled na vec ;)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SOTD: trestat chladem? to, kdyz vzhledem k situaci akorat zrovna nemam chut byt vrela je taky "trestani", a nebo prirozena reakce?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOTENCE: než něco prohlásíš, tak si o tom něco zjisti.

    Respektive neřeš nové, neznámé, příliš složité situace/problémy tak, že plácneš první blbost, co ti zapadá do tvého hotového systému, nepleť si při tom pojmy s dojmy s o to větším nadšením, že máš N.Á.Z.O.R. Tak to totiž dělají jen omezenci.

    A zejména se pak děsně urazí a hádají se o tom, že ten jejich pohled je ten správný a jasný.

    Pravda, tohle iq testy měří blbě, ale většinou to jde poznat po pár větách.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KOTENCE: *resit urcity typ problemu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    CHORCHE: Proč divná? IQ je schopnost chápat a řešit problémy. Ve společnosti je dobře poznat, komu to pálí a komu ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam