• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    MUCKER: ono když dítě celý den prosedí u tabletu místo u báboviček nebo lega, tak vývoj jeho motorických schopností docela zaostává a takovýhle příkladů by bylo hodně. Na vině však není technologie jako taková, ale rodičové, co místo vystrčení vejrostka na pískoviště či koupě stavebnice pořídí tablet/etc a strčí ho sotva pětiletému děcku do pracek s nějakou rádobyedukativní tupohrou aby měli klid a nemuseli vychovávat a učit sami. Dala jsem ne, ale negativní vliv na správný vývoj to má, když děcko nemá jiné vyžití.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    BEDRICH_: když je to vývoj, tak to vývoj dětí asi neohrožuje :)
    A děti jako takový moderní technologie ohrožujou asi stejně, jako rozvoj jakejkoliv jinejch technologií v minulosti
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    TOXICMAN: tomu se řiká vývoj
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    MATHEW_ER: například jemná motorika, poruchy paměti, neschopnost udržení pozornosti apod.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MATHEW_ER: hrozí, že si nebudou hrát stejně a nebudou je zajímat stejný věci jako rodiče, ach ta mládež, to já jsem celý dětství běhal venku a tak dále a tak dále...
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    TOXICMAN: ovlivnuji? Urcite, ostatne jako cokoli s cim prijde dite do styku... ale jak by to melo jejich vyvoj ohrozovat?
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    TOXICMAN: no tady zrovna bych chtel videt kdo hlasoval ano, abych si ho moh rovnou zabanovat :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---

Ohrožují podle vás moderní technologie vývoj dětí?

132 hlasy od 132 respondentů

MINERWA
      MINERWA --- ---
      POZITRON: se mi to 3 nějak vykouřilo, sry
      ADAMFC
      ADAMFC --- ---
      Prostě jsou to normální holky :)
      POZITRON
      POZITRON --- ---
      SALAMAN: "Hlasujte pro 3 dívky, které se vám líbí nejvíce." neznamená, že se vám maj nějak extra líbít, klidně to může znamenat, že volíte nejmenší zlo. ale podle hlasování to asi jasný neni no, když x lidí zakliklo jen jednu... nevim, jak jsem to měla napsat víc srozumitelně, fakt nevim, pardon. :/
      SALAMAN
      SALAMAN --- ---
      POZITRON: Mě teda žádná vysloveně nezaujala.
      VON_GILOTINE
      VON_GILOTINE --- ---
      fuj. +kvalitni sexisiticky matro. to zas bude v genderovejch alejich nablito
      POZITRON
      POZITRON --- ---
      (jo a jsou to letosni finalistky souteze miss agro - studentky zemedelky :D)
      POZITRON
      POZITRON --- ---
      [SERVER ERROR]
      MUCKER
      MUCKER --- ---
      ANTICLOVEK: tak snad kdyby byla valka, tak mozna ano..
      87HIGHFLYER
      87HIGHFLYER --- ---
      PISKVOR: sférickejch nevim, ale asimetrickejch by se našlo dost
      PISKVOR
      PISKVOR --- ---
      87HIGHFLYER: "Uvazujme dokonale sfericke rodice ve vakuu"? To zni dost...makabrozne :D
      87HIGHFLYER
      87HIGHFLYER --- ---
      SMOKY: "mějme dokonale homogenní kouli o hmotnosti 1 kg, tření vzduchu zanedbejte..."
      SMOKY
      SMOKY --- ---
      ANTICLOVEK: Zalezi na okolnostch, pokud by to znamenalo nebrat si hypoteku/neplatit najem a nebyli tam jiny negativa, tak bych nejak zkousnul (v pripade konkretnich pritelcinych rodicu)
      87HIGHFLYER
      87HIGHFLYER --- ---
      QUIXDE: Jo...marně jsem pátral po dlouhodobě udržitelnym důvodu, proč by mělo smysl to dělat
      QUIXDE
      QUIXDE --- ---
      ANTICLOVEK: Mne tam akorat tak nejak chybi, ze dobrovolne bych do toho asi nejak nesla, ale proste kdyz ty rodice ci jeden z nich je nejak nemohouci, tak mi prijde logicky byt pak takhle s nimi, mit je na blizku a vypomahat. v takovym pripade, pokud by to nebyli kreteni bych to chapala a zkousla.
      PISKVOR
      PISKVOR --- ---
      STRIX: "Dvougenerační", nikoli "všichni v jednom bytě." To dělá poměrně zásadní rozdíl v oblasti "návštěvy." S tou zahradou jsem to úplně nepochopil - jak se to opalování liší od bydlení v baráku s jinými sousedy? A "chceš si něco udělat na zahradě svýho - smůla" už mi vůbec nedává smysl.

Takže vlastně jediný, co mi tam zůstává jako smysluplný, je "barák je náš, tak se tu chovej podle našich pravidel," a představa, že se k tobě budou chovat jako k vlastnímu _puberťákovi_.

(A nechceš vědět, jaký panujou u nás v baráku neshody mezi sousedy, a to jsou úplně cizí lidi - to by museli bejt z jinýho světa asi, aby s náma ve všem souhlasili)
      SKADUWEE
      SKADUWEE --- ---
      STRIX: Hele třeba v našem baráku, bych nemusel naše ani potkat pokud bych nechtěl. Ve většině rodinných domech, dvogeneračních a pod to tak i je.
      Jak jsem psal poslední přítelkyně měla dle mě dokonalé rodiče a s nima bych si i to bydlení dokázal představit.
      jinak:
      - vždy je to o domluvě.
      - proč bych se nemohl opalovat na zahradě nahatej? Jsme přeci všichni lidi.
      - vždy je to o domluvě.
      - zkus se nehádat :D Jasně vím celkem nemožná věc. Jasně že budeš špatná ty, ale pořád se píše s tvými nebo jeho rodiči. To znamená, že i on může být ten špatný ;)
      - z mého pohledu mi na život celé horní patro stačilo a v rodinném, dvogeneračním,... baráčku by to neměl být problém.
      - same.

No jak jsem psalední přítelkyně měla tak dokonalý rodiče, že bych se nejradši znova narodil a byl jejich - a měli mě rádi!!! MĚ!!! :))
      SKADUWEE
      SKADUWEE --- ---
      ANTICLOVEK: S rodičemi poslední přítelkyně si to dokážu představit a navíc bych byl rád. U ostatních NE! A v budoucnu by to asi bylo o tom jací ti rodiče jsou.
      ANTICLOVEK
      ANTICLOVEK --- ---

Šli byste do bydlení v rodinném domě (dvougenerační, případně dům a podkrovní byt v něm, apod.) s vašimi či partnerovi rodiči?

175 hlasy od 175 respondentů

BURKHAR
        BURKHAR --- ---
        MUI: Ve Sportu nic nepsali.
        WRYKOLAKAS
        WRYKOLAKAS --- ---
        Ankety, který mě nutí hledat na googlu o co vůbec jde... ty jsou fakt nejlepší, konečně nějaký internetový dobrodružství....
        BURKHAR
        BURKHAR --- ---
        MATHEW_ER: Vadí mu, že nemá RO.
        MATHEW_ER
        MATHEW_ER --- ---
        Nechci to tu moc tahat do OT, ale teda kdyz lidi ve volbach nemuzou nic ovlivnit, co ti vadi na tom, ze ma "kazdej jouda vidlak" volebni pravo?
        Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam