• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NICOLE: nějaký možnosti domácí výuky jsou, a nejedná se jen o problém s tím že není dostupná bezbariérová škola.
    Bohužel, Úřad pro utajovaní věci co se mají utajit tohle docela tají, stejně jako existencí mnoha věcí co spadají do kompetence MPSV.
    MILUCH
    MILUCH --- ---
    GRANTORINO: budes klecet na hrachu za trest;;;)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORNELA: a na tebe se to predpokladam nevztahuje, ty muzes psat jak prase na nyx... ja nesmim :)))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORNELA: ano? takze opet se predpoklada automaticky, ze ucitel je nadclovek? nebo jak mi tohle cely vysvetlis?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NICOLE: ano udelej to, prosim te Nicole udelej to :) usetris nekolik nebohych ucitelu, kteri by mohli dost trpet....
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    GRANTORINO: nepředpokládá? takže nakonec přece jen můžu neposílat děti do školy a učit je co já chci a jak chci? .))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORNELA: asi si nepostrehla kontext, ja nikoho nepoucuju, dokud me nekdo nezacal poucovat... viz tady ta nefer poznamka
    NOP: takze bud ferova
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NICOLE: víš on to nikdo automaticky nepředpokládá, že to ví líp než ty, učitelé nejsou nafoukaný ... a dokážou většinou přiznat chybu celkem normálně ;) a za chytrý dítě, co je opraví bývají rádi ;P
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NICOLE: máš tam taky gramatické chyby, takže bych výuku češtiny nechala raději na nějakém profíkovi ;)
    popravdě naše škole je těžce klientská vůči rodičům a jejich slovo má velkou váhu, holt musíš najít pořádnou školu a dobře vybrat, ale jde to...mě sice vyhodila, ale vedení se změnilo a syna tam nechám s čistým svědomím
    je to humanitní záležitost, vždycky to bude záležet a lidském faktoru stejně jako všechny tyhle typy profesí...
    CORNELA: tak není, ale já nejsem učitelka češtiny :) tak prostě klepejte na jiný dveře... většina nyxu píše jak mu huba narostla, ale mě za to budete pranýřovat??
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    GRANTORINO: Neurážím tě. Pokud uvažuju o tom, co je dobré pro moje děti, tak emoční zangažovanost dalších stran neberu v potaz. Mám-li na učitele svých dětí nějaké požadavky, tak pro ně a pro sebe; že ten případný učitel si to bere osobně, to už je jeho věc. Že to nedokážeš pochopit a oprostit se od ryze subjektivního emocionálního stanoviska, už to třeba je deficit v tvém myšlení.
    A dál ... dál už fakt nevím, jak to vysvětlit, než to znovu zopakovat. Nemluvím o tom, že by všichni učitelé byli špatní a všechny školy byly špatné. Ani o tom, že bych dokázala děti všechno naučit líp sama. Mluvím o tom, že jsou tu lidi, kteří automaticky předpokládají, že ví líp než já, co je pro moje děti dobré. A že mají moc jim to vnutit proti mé vůli. Přitom za dobu, co existuje povinná školní docházka, se ve školách změnilo snad všechno - už mockrát. Čili očividně to "dobro" pro děti není nijak absolutní a záleží jenom na těch konkrétních lidech, co oni si pod tím dobrem představí. Neshodla ses v tom ani s vaší ředitelkou. Co když já jako rodič mám na to, co je pro mé deti dobré, ještě úplně jiný názor? Můj názor není validní, protože nejsem učitel ani ministerský úředník? Jsem "jenom" pouhý rodič, "jenom" pouhý občan? A je teda validní tvůj názor, nebo názor vaší ředitelky? sama vidíš, že tu jde jen o to, kdo má moc ten svůj názor prosadit, o nic jiného.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NOP: ano obvykle klise, ucitelka musi psat na nyx bez chyb ;)))
    NOP
    NOP --- ---
    GRANTORINO: Tak ještě že jsi neučila češtinu.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    jinak poslední poznámka k tématu... školní docházka je sice povinná, ale v podstatě to naprosté většině lidí vyhovuje, že děti umístí do školy a nemusí se o ně starat a jdou do práce, proto děti tráví potom i veškerý volný čas celé odpoledne ve družině, často až do 18h a někdy i během prázdnin... to mi přijde taky docela smutné, že tenhle volný čas se rodiče dětem nevěnují podle svých představ...vezme-li se v uvahu ze takovy prvnak az tretak ma treba pouze od 8-12 (13) školu a zbytek dne volno....
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NICOLE: vem si svoje dite na jeden mesic domu a uc ho /omluvit se to da, verim ze si to nejak zaridis ;)/
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NICOLE: ty proste pouze pokracujes v urazeni me, aniz by si vubec kdy vedela co a jak ucim, jak o tom premyslim a co delam, nechapu kde beres odvahu me soudit aniz by si me znala, protoze pak by te mozna mohlo zajimat, ze prave pro to ze jsem v skole ucila vytvarnou vychovu kreativnim liberalnim zpusobem, proto jsem byla reditelkou vyhozena i pres to, ze kolegove stali za mnou, protoze reditelka byla socialisticka vytvarkarka pred duchodem, ktera nepobrala ze deti mohou napriklad tvorit podle sebe a nemusi kopirovat jeden vzor (tolik k tvoji az absurdni zaujatosti vuci me bez znalosti kontextu)

    zadruhe samozrejme ze ti muze pripadat, ze by si svoje deti mohla nejspis naucit efektivneji doma vsechno co by potrebovali, ale to je pomerne utopicka vize, protoze vetsina lidi potrebuje pracovat a schopnosti naucit svoje deti zaklady vsech predmetu treba taky nema a nemaji na to cas, k tomu proste slouzi skolstvi a nemyslim si, ze je nutne ho v zakladu shazovat, vetsina osnov je celkem slusne nastavena a nemam za to, ze by se jednalo o takovy krok vedle, jak ho prezentujes, napriklad se deti uci dva cizi jazyky, za jazykovou skolu by si jinak dala neskutecny prachy, a celkove kdyby si mela najmout jednotlive ucitele na predmety, tak se nedoplatis

    nicmene vem si tu situaci opravdu zcela realne, ty mas schopnosti a moznosti svoje dite vzdelavat jinym zpusobem, co by si doopravdy udelala?
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    GRANTORINO: myslíš zodpovědný rodič? :))

    Promiň. Nechtěla jsem být osobní. Zkusím to ještě jednou. Mluvila jsem o tom, že školní docházka je ze zákona povinná. Tzn. že hlavní náplň trávení času, získávání vědomostí i sociálních dovedností atd. po dobu 9 let (a to zrovna velmi důležitých devíti let z hlediska fomování osobnosti) určuje stát - prostřednictvím svých zaměstnanců. Cokoliv svým dětem předám, zorganizuju, vyberu sama, tak už je spíš jenom navíc, je to jen koníček. To, že ve školních programech je určitá variabilita samozřejmě vím a s těmi různými možnostmi jsem obeznámená. Ale ta variabilita je minimální ve srovnání s tím, co všechno je dané - a nemuselo by být. Osobně si dovedu představit řadu způsobů, jak by děti těch devět let mohly strávit a co by se mohly učit - a dovedu si představit, že je ještě nekonečně mnoho variant, které by mě ani nenapadly - a taky třeba nemusí být špatné. Já netvrdím, že kdyby bylo referendum o tom, jestli povinnou školní docházku zrušit, že bych hlasovala pro. Netvrdím ani, že bych hlasovala proti. Je to hodně složité. Ale jako rodiče mě to - imho zcela logicky - nutí k zamyšlení.
    Tebe to k zamyšlení nenutí. Dokonce ani když to tu pětkrát vysvětlím, tak pořád nechápeš, o čem mluvím a cpeš do toho informace o alternativních školách, které všichni znají, a své osobní zkušenosti, které s tím nijak nesouvisí. Ani po vysvětlení nechápeš, že by něco mohlo být jinak, než jak to zrovna je a jak ty to znáš. Promiň, ale tohle prostě není mentální vybavení člověka, kterého bych si přála za učitele svých dětí. Problém je, že takových je v těch školách spousta a ani při těch možnostech výběru není způsob, jak vyfiltrovat školu, kde by učili samí učitelé, kteří dokážou trochu myslet.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NICOLE: no takže si se rozhodla mě urážet, no nicole ted se konecne ukazalo, co si zac.... dopln si sama
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    GRANTORINO: to, že je škola alternativní, přece neznamená automaticky, že je dobrá, nebo že v ní učí jen dobří učitelé, nebo že vyhovuje všem žákům a rodičům a vůbec. Pořád je to škola.
    Ale HLAVNĚ - já jsem mluvila o tom, že školní docházka je ze zákona povinná.

    Mám-li být upřímná - je mi úzko z toho, že o výchově mých dětí z nemalé části rozhodují lidé tvé mentální úrovně a já s tím nemůžu nic udělat
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    [SERVER ERROR]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam