• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ALESH: souhlasím. Problém není postižení, problém jsou bariéry, šikana a tak. Argument, že lidi s DS budou šikanovaní, pro mě není argument proti DS, je to pro mě argument proti šikaně :)
    GENERIXX: Fakt děsně moc záleží co máš kolem sebe na lidi, soráč. Zažila sem :) (Nejsem dowňák, ale obyč fyzicky postižená žejo... fakt vod nějakýho roku 1989 sem happy o něco víc, a v cca od 2008 úplně moc nejvíc, je to fakt jiný když se mi smála celá třída, a teďka, když lidi siced nevěděj jakej svalovej tonus má dystrofik, ale sou ochotný se ode mě navést když potřebuju aby mi odasistovali vylezení do schodů... a podobnou situaci zažila sestra jedný holčiny s DS, kde se jí za totáče smáli, a teďka hraje divadlo v chráněné dílně... a časem doufám že většině lidí dojde, že za DS a jiný formy MR se není třeba stydět a naučej se žít s nima a ne vedle nich, a ta holčina bude třeba hrát obecně divadlo.

    Pardon za výlev... opět mě se to kecá, neb já tu podporu mám, jednak podporu pro svůj život, jednak podporu v těhle argumentech, dky vidím že nejsu sama, že sou i v česku lidi co o tomhel píšou diplomky. Nebudu na nikoho nevražit za to, že má jinej názor, a kdybyste náhodou měli stejnej názor a třeba potřebovali podpořit nějakou rodinu, kde se narodilo dítě s mentální retardací, alespoň písemný materiály vím kde najít + spojit s Ranou péči a podobně.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    ALESH: hele doporucuju si s nima o tom treba promluvit, budes docela cumet jak jsou "spokojeny jako kazdej jinej"...
    ALESH
    ALESH --- ---
    STRIX: jo budou
    ALESH
    ALESH --- ---
    STRIX: lide s downovym syndromem muzou zit uple stejne spokojeny zivot jako kdokoliv jiny, jen potrebuji vice pece. Nemyslim si, ze by chteli by potraceni.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Zajímají mě výsledky, nemůžu hlasovat. Nedokážu se vžít do situace.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ten trapnej moment, kdyz anketu zadava nekdo, kdo si dava hodne lidi do ignoru, oboustrannyho, takze nevite vubec o cem anketa je.
    JACOB
    JACOB --- ---
    FIONOR: Mozna ne uplne :) Nez se tahle debata spustila, vedla moznost "Ano" asi o 1/3 hlasu. Nyni jiz mirne vede moznost "Ne" :) To mi prijde zajimavy.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    JACOB: ano, je to prirozeny. Ale ja osobne to povazuju za nechutnost a musel bych se za sebe naveky stydet, kdybych to udelal. A nemluvim ani tak o diteti, tezko soudit kdo se o nej postara lip. Mluvim o ty svinarne vuci nahradni matce. To, ze ta holka predtim nesepsala dobrou (nebou zadnou) smlouvu, je sice jeji chyba, ale to jeste neznamena, ze hodit ji na krk postizeny decko se kterym nepocitala je moralne v poradku.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ALESH: no vždyť si city nech jaký chceš. Já taky řikam, že podle mě mixuješ úplně jiný věci ;)
    ALESH
    ALESH --- ---
    ADAMFC: ja je nesrovnanvam, kde to tvrdim? Srovnavam jen pocity ktere z nich mam, ty jsou stejne. Jelikoz jsou to moje pocity, tak to dokazu celkem objektivne posoudit si myslim:)
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ALESH: to podle mě srovnáváš úplně jiný věci
    ALESH
    ALESH --- ---
    JACOB: ja se nejak nedokzu vcitit do toho, ze bych (nejspis kvuli vlastni pohodlnosti?) nechal vlastni dite, nahradni matce bez prostredku, to opravdu ne. Ale tak v tomhle klubu clovek casto ztraci iluze. viz anketa o tom, jestli byste beztrestne zabili cloveka za penize.
    JACOB
    JACOB --- ---
    ALESH: Ne, prijde mi to prirozene.

    Nerikam, ze je to chovani, ktere by se melo stavet na nejaky moralni piedestal, to asi ne. Na druhou stranu, kdyz se tak nekdo chovat bude, z prirozenosti cloveka a z kontextu situace to celkem chapu. Jiste na to nebude nikdo dvakrat hrdy, ale udela to stejne.
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    ALESH: ne
    ALESH
    ALESH --- ---
    HAWLIS: me celkem nezajima co Fionora nezajima.
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SHEALA:
    ALESH:
    JACOB: vy jste si asi nečetli ten doplnujici text, ze? kdyztak prilozim pro sichr:

    "Stejně tak mě nezajímají vaše morální důvody, obhajoba odpovědi či odsuzování těch, kdo volí jinak než vy. Na to si najděte prostor jinde."
    ALESH
    ALESH --- ---
    JACOB: a smutny ti to neprijde?
    JACOB
    JACOB --- ---
    ALESH: Take bych cekal ten pomer jiny.. Cekal jsem, ze bude mnohem vic lidi hlasovat pro Ano a mnohem mene pro Ne.

    Ja sam jsem hlasoval pro Ano
    ALESH
    ALESH --- ---
    FIONOR: dost smutny, jak ta kauza, tak vysledky tehle ankety. Takovyhle pomer bych fakt necekal.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FIONOR: Vzala bych si obě, nicméně, mě se to kecá, ohledně výchovy Dowňat mám zdroje, kontakty, věděla bych jak v česku požádat o PnP, jak oprudit ombudsmanku, když by na mě stát řval že na náhradní matkou donošené nic nedá (kvůli genetické poruše bych něměla mít vlastní potomčata, porod mě může ubližit) atd atd... Sou to takový, no hraběcí rady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam