• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    NELLAS: Ty to moc nečteš, viď? Já vím, moc dlouhé, a proč to řešit :)

    THEMAKARESH: Jo aha. Tak to jo.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    LODBROG: Ale vypadá to, že ti praskne. Těm dětem magore. Ty vole ty máš vážně fantazii prasklýho umyvadla. Trošku invence do toho. To si tak tupej? Fakt tě napadne louka vedle hřiště? :-D Úplně vylízanej kokot bez jakýkoliv fantazie. :-D ty krávo uf. :-D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Nečekala bych, že někdy uvidím, jak se do sebe pustí dva otcové kvůli tomu, jak vychovávat a zabavit děti. Člověk každý den vidí něco nového a neokoukaného.
    Pro mě tedy jen popcorn a stream z bitky, prosím :))
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    THEMAKARESH: Cévka mi nepraskne - ale ten styl uvažování mě sere, ano.
    Tebe jsme moc nečetl. Mám?

    "tak se jim věnuj!" - komu?

    "..ale proč nutně dětský hřiště tvl. .." takže řešením je louka hned vedle hřiště? Takže se bude covid šířit ne na hřišti, ale na louce vedle hřiště?
    Používáš ten mozek vůbec?

    Ještě něco?
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    LODBROG: Hele nepraskla ti náhodou cévka, a víš, že jsem to psal já? A útočíš na někoho, kdo to nepsal? :-D Se ti asi z těch emocí zatemnil mozek a nejsi schopnej soudně uvažovat a v tom má koc256 pravdu. A ano, školky a podobný zařízení jsou jen proto, abys mohl naplňovat svý kapsy zlaťákama a nemusel se o svý děti ve skutečnosti starat, protože děcka nepotřebují nový auto, hromadu hraček a podobný debility. Za to se schovává jenom to, že ty to chceš, ty chceš hromadu materie, pozici a od nich klid.

    Představa, že si malé děti budou jen hrát tiše s legem a to jim k životu stačí, a nezačnou po několika dnech běhat do kolečka a řvát tak že ti spadne barák- tak se jim věnuj!

    A k těm tvejm výkřikům. Doma být nemusíš, ale proč nutně dětský hřiště tvl. Dítě má dětský hřiště vlastně všude. Jen máš mrtvou fantazii, tak to nevidíš a vidíš jen svůj sobeckej pocit blahobytu a klidu, za kterým jdeš. :-D
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KOC256: Na a ano: covid.
    Opatření jsou nutná, je nutné je promejšlet a ta chytrá zavést a zdůvodnit.
    A ano, mám dost známých, co ho prodělali a dozvěděli se to zpětně - děti si ho přinesly ze školky.
    Nicméně statistiky říkají, že jsou dvě největší místa kde se to šíří: domácnosti a velké provozovny - montovny velkých podniků, doly atd.
    Přesně ta pracoviště, která se omezit nikdo netroufne, protože by to poslalo ekonomicky do pr*dele ne už jen nějaké drobné živnostníky (které Blbiš nesnášel už před covidem),
    ale velké korporace a přímo samotný stát.

    Jak byl ten vtip?
    "Kde se šíří covid?"
    "Ve velkých provozovnách, montovnách, dolech."
    "Fajn, tak... zavřeme dětská hřiště."
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KOC256: Zadruhý když už téma o tom kdo se jak (ne)zvládá postarat o děti:
    Podle Tebe správně se věnovat jejich výchově znamená být s nima jen zavřený doma, a jakmile jsou mimo byt, tak se o ně jako rodič nestaráš, resp. hodil jsi jejich výchovu na někoho jiného (koho?) a neměl sis je teda pořizovat???
    Starání se o děti je výhradně indoorová věc?
    Kam na to chodíš?
    Představa, že si malé děti budou jen hrát tiše s legem a to jim k životu stačí, a nezačnou po několika dnech běhat do kolečka a řvát tak že ti spadne barák, je skutečně velmi naivní až idiotská - asi jako divit se že když sis pořídil rybičky, tak je musíš i krmit a nestačí jim jen svítit.
    Starat se o děti znamená taky brát je ven. HLAVNNĚ brát je ven, nejenom je přebalovat a krmit, a občas donutit se umejt. Nebo jak jinak si tu starost představuješ?
    Děti už z podstaty - narozdíl třeba od důchodců - potřebujou běhat, lézt po prolejzačkách, hrát si s míčem, lízt na stromy - říká se tomu fyzická aktivita, a krom toho že z e sebe musej vymlátit energii kterou Ty jako unavená kancelářská krysa už léta nemáš - bez toho se pořádně nenaučej hejbat.
    Nevydržej sedět x hodin způsobně na jednom místě, jak si představujou učitelky a DEBILNÍ bezdětní dospělí - a není to o tom že bys byl hloupej rodič a neuměl je zabavit. Pes se taky potřebuje vyběhat, protáhnout nohy, mnohokrát za den.
    To jim jako každej může dopřát doma? Jak velkej máš byt a jakou tam máš výbavu? Chceš si kopat s míčem v kuchyni? Nebo nechat lízt místo prolejzaček po knihovně?
    (že teenageři trávěj čas po škole v McD nebo v nákupáku fakt nepovažuju za ideál - ale furt lepší než čumět do tabletu doma).
    A kam s dětma ve městě než na hřiště? Projít se s nima po parkovišti? Nebo je pokaždé vyvážet mimo město a hledat liduprázdné místo v lesích?
    Tolik k Tvému "kdo jde s dětma ven, ten se nestará o svoje děti". Pořád nemůžu uvěřit, že takhle fakt nějaký idiot uvažuje.
    Jako, přemejšlej o věcech občas, Ty racionální troubo. O věcech mimo svou sociální bublinu.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    GRANTORINO: Ty jsi hroznej pokrytec
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KOC256: Zaprvé jsi to postavil tak, jako že někomu upíráš právo hlasovat jen proto že to něco neříká klidným věcným tónem, jak by si to paní učitelka přála, nedejbože aby se ho výsledky hlasování nějak týkaly.
    Což mě trošku sere.
    Až si při rybaření zabodneš do oka háček nebo Ti při vaření prskne olej do xichtu, bude to pekelně bolet a budeš u doktora řvát ať Ti s tím nějak pomůže a hlavně rychle,
    chci Tě vidět co budeš dělat až řekne "jak to se mnou mluvíte? Sedněte si tamhle do kouta a vraťte se až se uklidníte; já si zatím dám kafe".
    Jako postovat věci typu "vaše hlasování neberem v úvahu, vás se to totiž týká" je fakt ufo úvaha.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VIXLE: vzit deti na hriste teda za nedilnou soucast vychovy nepovazuju, ale uznavam, ze v tom bude hrat roli, ze mame vlastni zahradu s hernima prvkama jako je klouzacka, domecek atd. a taky si hraje se sestrenicema kazdy den skoro, takze i doma ten kontakt ma a pohyb venku tez, v otevrene mš má samozrejme oboje v hojne mire
    nicmene v soucasne situaci si myslim, ze proste neni dobre, aby si ty deti a rodice dychali na hristi na zada jako to proste vidavam, kdyz kolem tech hrist prochazime, rozhodne to v aktualni situaci proste je zadouci omezit imho nebo nemuzeme nikdy zastavit pandemii, kdyz se to bude sirit i na tec hristich. ja jako rodic tam svoje deti bych teda neposlala ani nevzala z obavy, ze to tam chytnou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VIXLE: To co pises ma hlavu i patu. Ale vetsinu reakci kolem sebe mam “at uz se otevrou skoly/skolky/... jinak se z tech decek zblaznim”. Rodice se jim vyhybaji jak jen to jde. Otcove se vymlouvaji, schovavaji, ... jen aby nemuseli byt doma (starat se o ne). Porad venku vidim davy techto bezpriznakovych superprenasecu, kde je “kazdemu” jedno, kde dela, co dela, s kym dela. Hlavne ze to nedela doma.

    Jiste jsou vyjimky potvrzujici pravidlo.

    Takze, proto mi ta anketa (obecne) nedava smysl.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    VIXLE: Ale zároveň si nehlasoval. Taky neříkám, že dětský hřiště nemají být nebo se mají zavřít napořád. Ta moje odpověď je vyloženě reakce na Koc256 a jeho: “vadi vam ze se o sve deti musite zase o trochu vice starat”
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    KOC256: z myho pohledu je ta otazka zalozena primarne prave na emocich. pokud deti nemas, vyplyne z toho treba co se rika okolo tebe, a pokud se povazujes za zcela irelevantni skupinu, cekal bych hlas tam kdes ho dal.

    THEMAKARESH: me treba naopak nedilnou casti starani se o deti prijde vzit je jako rodic obcas na hriste. nebo jim naopak vysvetlit proc je tam vzit nemuzu/nechci. a zajimal me podil tech dvou skupin.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KOC256: nemáš děti a výsledky. To nebyla reakce na tvoje hlasování, ale co píšeš. Já mám děti dvě a jsem pro zavření hřišť. A proto říkám, když se o ně nechceš starat, tak si je neměl mít nebo je nacpi do baby boxu (jestli se tam ještě vlezou).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    THEMAKARESH: Podivej se jak jsem hlasoval...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KOC256: Jestli se o svoje děti nechceš starat, tak si o tom měl víc přemýšlet a nepořizovat si je. Jako je sranda, že lidi si pořídí děti a pak se o ně nechtějí starat, protože je to prý náročné, a tak je raději za úplatu hodí na krk někomu cizímu, koho vlastně vůbec neznají.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    DEB: Spíš dřív umřeš na rakovinu, než že se navždy zavřou dětská hřiště. Statistika je neúprosná.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LODBROG: No offence...

    Jen proste vystresovanych rodicu co se musi statat o sve deti (prekvapive) se ptat: “vadi vam ze se o sve deti musite zase o trochu vice starat” a cekat ze odpovi s prihlednutim na racionalni argumenty...

    Asi jako referendum na tema: “chcete mit pod svou vesnici skladiste jaderneho odpadu” :-)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    KOC256: Myslíš narozdíl od těch co si myslej že oni ne? :)
    Za mě úplně stejně ;)
    Akorát ti první jsou o dost důvěryhodnější :) .
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VIXLE:
    v cem je relevantni hlasovani nekoho, kdo k tomu pristupuje na zaklade emoci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam