• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    rozbalit záhlaví
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MINERWA: Matematik je lingvista - objevuje gramatiku, která ještě unikla pozornosti a pomoci níž by se šlo vyjadřovat lépe. Fyzik je právník - používá a hledá zákony, které platí a mluví při tom matematicky tak dobře jak mu to jen objevená gramatika dovolí. (někdy docela neohrabaně, ale to jen díky lingvistům, co nenašli trefnější gramatiku)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HOWKING: takže jako matematik je překladatel a fyzik je spisovatel?
    já jsem to vzala logicky, když je to to samý, tak dám to první,... počítal ten test s logikou prvního?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MINERWA: v podstatě jenom matematicky. Když dostaneš do ruky článek v jazyce, kterému nerozumíš, tak to skrze vztahy i tak většinou pochopíš.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    a není matematika jedním z jazyků fyziky? nebo se ve fyzice mluví jenom matematicky?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GRANTORINO: Jeden zápis do Wikipedie psali fyzici, druhý matematici :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HOWKING: jako já jsem v tomhle negramot, ale Wikipedia říká
    Fyzika
    "Vztahy mezi těmito objekty fyzika obvykle vyjadřuje matematickými prostředky."
    Matematika
    "Ve fyzice, informatice, chemii, ekonomii a dalších oborech se často využívají výsledky aplikované matematiky, která je také těmito obory zpětně ovlivňován"
    00KUBAT
    00KUBAT --- ---
    HOWKING: boze, Barto...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GRANTORINO: Fyzika je aplikovaný jazyk fyziky?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HOWKING: není to obojí?
    HOWKING
    HOWKING --- ---

--->Je

26 hlasy od 26 respondentů

IDLE
    IDLE --- ---
    NELLAS: Cubot King Kong Mini. Dvousimkový je.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    IDLE: Musela jsem se podívat, mám šestipalcový... potřebuju dvousimkáč, a takový jsem v mnou stanovené cenové hladině prostě menší nesehnala.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    IDLE:
    naštěstí ostatní v tom mají jasno :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    NELLAS: Já mám čtyřpalcový, takže to jde, ale většinu běžně dostupné produkce bych jednoruč nezvládla.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    IDLE: Hmm, vidíš, mám ten nejmenší sehnatelný (a stejně je podle mě nesmyslně velký). Ale obecně... často datluju buď jen jednou rukou (když potřebuju jen na něco mrknout nebo odnavigovat) nebo ho držím oběma a ovládám ho oběma palci. Holt se nedokážu vcítit do myšlení pravých pádlistů :), jednou rukou držím a druhou ovládám si prostě nedokážu vůbec nějak představit.
    Já ho nedávno zkusila ovládat v rukavicích za chůze a zjistila jsem, že mají ovládací plošky přesně na opačné ruce než bych potřebovala :D
    IDLE
    IDLE --- ---
    NELLAS: Je to zajímavá formulace, protože u většiny dnešních telefonů bych čekala režim "v jedné ruce držím, druhou rukou ovládám", ale to je teda v tvém podání asi ta obouruč verze. (Sama jsem se pro účel ankety prohlásila za praváka, ale zrovna v ovládání mobilu nedělám moc velké rozdíly.)
    NELLAS
    NELLAS --- ---

Mobil ovládám nejčastěji...

Instrukce:
    Držím-li mobil v jedné ruce, která to obvykle je?

98 hlasy od 98 respondentů

SALVATOR
    SALVATOR --- ---

Ponožky se

Instrukce:
    Pokud běžně používané víc výrazů, hlasujte pro ten nejčastější.

94 hlasy od 94 respondentů

MINERWA
    MINERWA --- ---

Půjdete k volbám ve flanelové košili jako podpora Petru Pavlovi?

74 hlasy od 74 respondentů

KOC256
    KOC256 --- ---
    MINERWA:
    Máš nějaké zákulisní informace?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam