• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHANKETY nyx :: pripominky uzivatelu
    00KUBAT
    00KUBAT --- ---
    VON_GILOTINE: ja myslim, ze muzes...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    LOPIK: Mě zajímá jak věci fungují - principy, ne iluze smyslu těch věcí.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    To je boží tohle :)

Já se ti Hawkingu divím - tebe zajímá astronomie, asi teda i astrofyzika a tam je ten průnik s filozofií dost jasnej - zkoumají se stejný otázky a ty jsi to stejně schopnej úplně odignorovat. Kdyby ti někdo nasadil pytel na hlavu, tak si ho už ani nikdy nesundáš, protože to s tvým přístupem nedává smysl.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VON_GILOTINE: Biolog má. Extrémně komplexní reflexy (podméněné/získáné i nepodmíněné/zděděné)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    chapes ze biolog nema ani hypotezu na vznik a duvod existence vedomi. a bez vedomi matiku neudelas.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Slušný flejm (asi na to mám talent - ne nebylo to úmyslné - nejsem troll - z počátku šlo jen o dvě věty a logiku :D)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DOCKINEZ: Ne. Já bych otázku co je člověk nechal biologům (a podmnožinám biologů) a kdo je člověk pokládal za zmatečnou.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    u w0t m8_?!
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VON_GILOTINE: Podobá otázka je co je to Bůh. (obojí je konstrukt - i vědomí i Bůh - důsledek fungování biologického stroje)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HOWKING: LOL
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HOWKING: Jinými slovy bys otázku „co je člověk jako člověk“ klidně nechal na nějakým Hitlerovi nebo Himmlerovi. Však je to fuk, filosofie je neárijská pavěda a kdo je a není člověk určuje strana.

I rest my case.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ontologické já je lidský konstrukt, představa - následek pocitu jež vyvolávají všechny smysly. Na to odpovídá biologie ...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    hele chtel jsem ti ty babovicky tady pochcat uz asi petkrat, ale neudelam ti tu radost a tak ti napisu jen tohle.

rozumna otazka je co je to vedomi a proc vznika.
    zadna z empirickych ved na to nema doted odpoved.
    je to trochu podstatny pro to, ze vsechny empiricky vedy jsou formovany z reality lidskeho vedomi a jeho vnitrnich zakonistosti.

budu tedy slusny a zde skoncim.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DOCKINEZ: Neodpovídají. Vědy odpovídají na rozumné otázky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HOWKING: Medicína, psychologii ani sociologie na otázku po ontologickém já člověka ale neodpovídají. A ani není v jejich záběru se tom ptát.

Nějak dneska nejsi ve formě.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    THEMAKARESH: Proč Slunce svítí je otázka pro fyziku (ale na po smyslu, ale po vysvětlení jevu). proč někdo chce druhého vyhladit je otázka pro biologa (sociologa, psychologa, psychiatra...)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DOCKINEZ: Já bych otázku kdo je člověk považoval za nesmyslnou a co je člověk nechal biologii (medicíně psychologii sociologii ....)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    HOWKING: Jasně, jakej má smysl ptát se proč? Proč slunce svítí? Proč si někdo myslí, že je potřeba někoho druhého vyhladit? Samý hloupý otázky na smysl...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Pokud si myslíš, že třeba tázání po ontologickém já člověka je zbytečné, pak jasně - šak celá filosofická antropologie může jít třeba do prdele. O tom, kdo je člověk jako člověk může nakrásně rozhodovat třeba nějaká strana... oh wait!
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Aneb tirady o bludnych predstavach o vecech o nichz nic nevim.
    Zavolejte mi az bude rada na mne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam