• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHARINGANOnline nakupování ze zahraničí || rady a tipy, slevy a akce, placení
    Pro všechny co nakupují nebo chtějí nakupovat online ze zahraničí. Tipy kde nakupovat, jak platit, zkušenosti, reference, akce atd.

     
    rozbalit záhlaví
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    KOBUK: no já si farmaceutika shánim jinak, takže to řešit nebudu :) ale jen tak sem na to kouknul a hned na mě zamrkal warning...
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    Překládal jsem nějaké věci pro sdružení pacientů s chronickou boreliózou a ti tam nakupují antibiotika roky. Já sám jsem tam nakupoval naprosto bez problémů asi 6x.
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    KOBUK: zajímavé, WOT mi hlásí špatnou reputaci stránky :)
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    Já přidám taky jeden tip, sice trochu netradiční, ale člověk nikdy neví, kdy se to může hodit.

    Když potřebuju léky na předpis (antibiotika apod. - ne psychofarmaka), využívám služeb zásilkové lékárny http://goldpharma.com/?
    Nejedou sice na paypal, ale vždy jsem vše obdržel včas a nikdy si z karty nevzali ani o korunu navíc. Stejné reference mám i od známých. Goldpharma je sice dražší než jiné internetové lékárny na léky na předpis bez předpisu, ale neposílá žádné indické nebo čínské produkty, ale značkové léky evropských farmaceutických firem. Navíc je odesílá ze zemí EU, takže nehrozí zásah celníků...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Víte o nějakém dobrém online obchodě zaměřeném na vaření, nádobí, nástroje...etc. s buď s free poštovným a nebo prostě rozumným nepřefouklým poštovným ? :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TADEAS: Jj zatím jsem nepoužil, ale znám. Jsou nějak propojený právě na to booksdepository - když si tam zadáš nějakou knihu, co nemají tak ti to nabídne právě ty abebooks.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TIGRE: ja hodne pouzivam http://www.abebooks.co.uk/ coz jsou antikvariatni knizky, cena je vetsinou minimalni a postovny nekdy i zdarma ;)
    pripadne http://www.abebooks.com/ tam je ale lehce vyssi postovny.
    TOM
    TOM --- ---
    VERONIKA22, H3AD3AD, IDLE, H3AD3AD: pro paypal není nutná ŽÁDNÁ karta
    příklad: mám účet u mbank, posílám peníze standardním příkazem k platbě na čsob speciální mezinárodní účet v určitém formátu (specifické údaje v poznámkách k platbě) a do tří dnů se mi objeví peníze v USD na paypal účtu
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    IDLE: aha, driv to prave bylo myslim jen pro emboss, ale to uz je par let zpatky.... ale kdyz tak o tom premejslim tak jsem myslim zarizoval paypal pres kartu od mbanky, coz driv byla myslim taky elektron.
    NINE_OF_NINE: ok, my bad, je fakt ze tyhle obchody zrovna neznam.
    JOPS: kupoval jsem brejle z oakleyvault, coz je vyprodej oakley a dobry docela. akorat neumoznujou vraceni.. nicmene ceny maji hodne priznivy a mas jistotu originalu... rayban se podle me mimo autorizovany prodejce vubec nevyplati, protoze kopii je plnej trh.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    VDFLAT: Jasne to je taky moznost, je pravda ze dily na Heli jsem nakonec taky kupoval pres ebay. Ale treba na dinodirectu jsem dostal certifikaty uz na 10$ za nic(nejaky pruzkum a losovana odmena za nakup) a kupoval jsem tam zbozi jen pokud bylo srovnatelne drahe jako na ebay nebo levnejsi.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    NINE_OF_NINE: Mne zatim vsechny tyhle drobnosti, co jsem z Asie kupoval, vysly levnejc primo na eBayi nez na webech typu Dealextreme (Nic proti, jen nazor do diskuze).
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Free shipping, ale z UK maji taky:
    http://www.asos.com
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    H3AD3AD: Tak on hlavne DX neni z US a vyjimkou co se tyce HK klubu rozhodne neni :D
    http://www.dinodirect.com/
    http://www.pandawill.com/

    A treba(ale tady je free jen u nekterych vyrobku a zatim jsem tam nenakupoval):
    http://www.gadget-fever.com/
    JOPS
    JOPS --- ---
    mate tip na nejakej shop se slunecnima brylema (oakley, rayban atd...)...

    Hlavne me depta, ze chci brejle za 100$ a postovne je dalsich 100$... to je prece uchylne...
    IDLE
    IDLE --- ---
    TIGRE: Jo, bookdepository můžu doporučit, taky už jsem z něj párkrát nakoupila. Podobně na cédéčka, DVD a hry je http://www.cdwow.com/ - taky poštovné zdarma.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Na knížky je dobrý http://www.bookdepository.co.uk/ vzhledem k wordwide shippingu zdarma - je dobré si to konzultovat s Amazonem. BD je dražší, ale vzhledem k poštovnému zdarma se spousta knížek vyplatí, zvlášť ty v akcích nebo ve slevách.
    IDLE
    IDLE --- ---
    H3AD3AD: Na paypal rozhodně emboska nutná není, mám Visa Electron a v pohodě to funguje taky.
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    KOC256: free shipping u vetsiny US obchodu bejva jen po kontinente, zminena stranka je spis vyjimkou.
    VERONIKA22: pokud potrebujes prelozit stranky, staci pouzit chrome prohlizec, nebo do firefoxu foxlingo plugin, kterej taky umi prelozit komplet stranku. Pokud vim, tak k paypalu musis mit embosovanou kartu na kterou je ten ucet vazan, ale mozna uz to jde i s Visa elektron apod pro elektronicky obchod. o paypalu v cestine tady: http://www.paypalcz.cz/

    a pozor na clo :)
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    VERONIKA22: Obecně bych řek, že Paypal, v pár e-shopech se mi stalo, že při prvním nákupu kartou chtěli poslat naskenovanej výpis z účtu a podobný nesmysly kvůli ověření totožnosti, u Paypalu tohle odpadá.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VERONIKA22:
    no ono to je lepší než obecně mít konkrétní typ na shop kde se dá něco koupit a je na to dobrá reference.

    Já třeba nějaké věti k iPhonu nakupoval tu: http://www.dealextreme.com/. Důležitá je věta Free shiping (bez příplatku za poštovné) a do dvou týdnů jsem to měl doma.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    moc děkuji za založení této diskuze - strašně moc ráda bych nakupovala v zahraničí ale jelikož vládnu angličtinou jen se slovníkem tak bych uvítala jakýkoliv podrobný návod - jak se kde zaregistrovat a jak porozumět dodacím podmínkám.
    popřípadě co je lepší zda mít embosovanou kartu či paypal?

    předem díky všem :o)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam