CHIMERA: nezlob se na mě, ale já mám z tebe dojem, že někdy hledáš překážky, kde nejsou.
ano, věřím, že první porod byl zpackaný a doktoři něco zanedbali.
chápu, domarodka nejsi, ok.
chápu, do zahraničí nechceš, ok.
ale pokud chceš lepší podmínky a přátelské prostředí, cesty tu přeci jsou.
ano, vždycky je to něco za něco. budeš si muset vybrat a pro to, aby sis porod nějak "pojistila" něco investovat (čas, peníze, úsilí, někoho poznat, někam zavolat).
nechceš jet do zahraničí, ale tak si vezmi třeba dovolenou a jeď rodit do přátelské porodnice ve Vrchlabí, do Neratovic nebo Hořovic nebo do Kadaně. ano, máš starší dítě - nepohlídá ho pár dní babička/kamarádka/otec? jsou přece známé případy žen, které čekají na porod v blízkosti Vrchlabí, protože to mají trochu z ruky.
chceš mít u porodu někoho, kdo bude hájit to, co ty chceš? co otec dítěte nebo PA nebo dula? opravdu ve tvém okolí není ani jedna dula, která by ti byla sympatická? kolik jsi jich poznala osobně? tak si najdi nějakou z prahy (kdybys třeba rodila v těch neratovicích nebo hořovicích) anebo okolí vrchlabí...
jako poslední věc mě ještě napadá - podplácet doktory. já to taky neumím. nezvládl by to partner/kamarádka/maminka? abys byla trochu klidnější?
ano, je to smutné, že takhle uvažujeme a že se u nás bojíš, na koho narazíš. to je politováníhodné. ale prostě je to realita, se kterou se holt musíš nějak vypořádat.
vím, že by ses ráda starala o své první dítě, chodila do práce a porodila v místě bydliště. ano, ta možnost tu je. ale vypadá to, že z této možnosti nejsi příliš nadšená, co tak čtu tvoje příspěvky. a vypadá to, že by sis ráda nějak ten porod zpříjemnila/pojistila, že na to nebudeš sama, že tam budeš mít někoho, kdo se tě zastane, ohlídá, co se děje, bude psychickou podporou (PA, dulou, milým a klidně podplaceným doktorem). tak nad tím zauvažuj. už kvůli tomu dítěti. tak holt obětuj dovolenou, peníze nebo nějakou energii.
přeju ti hladký průběh porodu a příjemný a profesionální personál a ať vše dopadne dobře a jste všichni v pořádku, ať už to bude kdekoli.