• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BIDAK: dobre reseni mohou byt take Neratovice s Pa (Milada+Vera), s tim mam zkusenost ja. S Vrchlabim ma letni (a prvni negativni) zkusenost sestrenice.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    Do Hořovic se chystám já, jsem na to zvědavá.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: Neratovice a asi Hořovice.. V Nerátkách jsem byla předdomluvená, je to tam hezký. Hořovice chválí poslední dobou víc, ženy kolem mě.. Ale asi to není tak skvělý jako ve Vrchlabí
    BONIE
    BONIE --- ---
    ZEGA: to je fakt šílené .( naštěstí jsem měla v porodním plánu tučně vyznačené, že nechci aby byl po porodu s dítětem nikdo jiný krom mě.. to že se mi tak divili, jen dokazuje, jak jsou některé otupělé ve svém povolání.. smutné
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    GIDDY: není to zázrak. rozsudky ESLP jsou závazné i pro náš stát - a byla jen otázka času, kdy náš soud bude o té věci rozhodovat. a pak musí rozhodovat podle judikátu ELPS.
    je jen na ČR, kdy dá legislativu do souladu se stanoviskem ELSP. jinak si stát koleduje o to, že občané ČR ho zažalují a ELPS jim přizná velké náhrady.
    dokud ale nikdo žalobu nepodá, tak taky nikdo nevydá rozsudek :-D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BIDAK: ještě sem tam rodila já a id add - co potřebuješ vědět? další rozumná porodnice je Neratovice - s místní domluvenou PA, tam sem rodila druhý dítě.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    este teda musim podotknout, ze je ulet, ze jedna zenska se rozhodla dat svou nespokojenost k soudu a prineslo to ovoce, to by me nenapadlo, ale evidentne, i zazraky se deji a diky jednotlivci se muze pohnout podstatna vec, uvidime, jak to bude pokracovat a co to bude mit za efekt v praxi
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    je tady este nekdo krom me, kdo ma letos rodit a chce rodit doma? nebo budu prvni, kdo to v kvetnu prubne tady z nyxu? .)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    tak ale vlastne tomu nerozumim, jak to teda v praxi bude kurnik..

Podle ní má rozhodnutí dvojí dopad. Na jednu stranu pozitivní, protože ženám zajišťuje nárok na péči u porodu doma, pokud ho uplatní včas. "Na druhou stranu je absurdní, že péči u domácích porodů budou muset zajišťovat nemocniční porodní asistentky, které s tím nemají zkušenosti a tuto péči poskytovat nechtějí, zatímco samostatné porodní asistentky, které tuto práci dělat chtějí a umějí, ji vykonávat nesmí," komentuje rozhodnutí soudu právnička.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zena-ma-pravo-rodit-doma-a-nemocnice-ji-musi-pomoci-rozhodl-soud-ps5-/domaci.aspx?c=A120126_101726_domaci_hv

asi budu muset mit nemocnicni asistentku a este tu klasickou soukromou, ktera umi vest porody doma, narozdil od nake z nemocnice, ktere bych neverila??
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    BIDAK: ano, maggie tam rodila a byla celkem spoko, taky morgana tam porodila 2x, jednou nekde ve vytahu nebo kde pri ceste na sal :D
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    RACHEL: Takže s VZP nemaj smlouvu, hmm. No k tomu se schylovalo. Kontaktuju jí, díky.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    BIDAK: třeba ID MAGGIE tam myslim rodila dvakrát.
    akorát nějak už prý asi neberou lidi, co mají VZP. to jen tak na okraj.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Jak to dopadlo v diskuzi o očkování?

Máte někdo zkušenosti s porodnicí Vrchlabí? Podle toho co vím, je to jediná víceméně rozumná porodnice u nás... Ale zajímalo by mě něco z první ruky.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    LADY_MYSKA: soud už rozhodl, teď ještě změnit tu blbou legislativu.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    Příběhy pro Ivanu | Každý den jeden příběh
    http://www.pribehyproivanu.cz/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    Něco málo k tomu, jak jsou bezpečné porody v porodnici ;)
    už jsme tady chudáka neatestovaného zmiňovali: http://praha.idnes.cz/u-porodu-stal-jak-panaca-rekl-soudce-a-chybujicimu-lekari-dal-podminku-12y-/praha-zpravy.aspx?c=A120123_110020_praha-zpravy_cen
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEGA: mně je z toho fakt do breku. Obzvlášť když si vzpomenu na svýho syna, kterej byl taky několik hodin sám. Achjo. No, člověk už to nevrátí.
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    ZEGA: tak víceméně na tohle sem narážel...nechápu, že si to nechává většina lidí líbit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam