• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LILY
    LILY --- ---
    RACHEL: tak "výhody" císaře mě rozesmály. Např.: "žena si může po porodu sednout..." Samozřejmě zapomněli dodat, že prvních několik dnů samotný proces zvednutí se do sedu obnáší několika minutové bolestné úsilí.

ILLUZE: souhlas. Já jsem si po neplánovaném císaři hledala vztah k dítěti mnoho měsíců. Přiznám se, že vlastně během celého pobytu v porodnici mi bylo tak nějak fuk, jeslti nějaké dítě vůbec mám. A syn má taky raději tatínka a jeho náruč. Myslím, že do jisté míry i proto, že já jsem s ním v nejdůležitější chvíli (během narození a nějakou dobu poté) vůbec nebyla.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GAISAKA: jistě to jako člověk, který nemá děti a ani netuší, jaké to je porodit dítě, víš nejlépe ;-)

mám "pouze" dvě děti - druhé bylo porozeno díky dobrému zázemí v porodnici a především výbornému přístupu lékařského personálu za podstatně menšího stresu než první - malé je teprve měsíc a už teď vidím ten sakra rozdíl, jak ta "malichernost" ovlivnila můj vztah ke každému dítěti

stejně tak mám kolem sebe kamarádky, pro něž měly negativní prožitky z porodu, především pak přístup personálu a jejich chyby v postupech nejen dopad ke vztahu k dítěti, ale také v jejich ostatním osobním životě - vztahu k partnerovi a především vztahu k sobě samé
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GAISAKA: řeknu to upřímně - kurevsky se mýlíš :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RAPAL: jsem čekala, kdy se tu objevíš, bratránku ;)
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: sákryš, máš pravdu, to jsem si neuvědomila. :))
    YEETKA: dyť jo. Taky jsem si nedokázala představit, že bych rodila doma, ale jak je člověk těhotnej a bezprostředně se ho to týká, začne se na to vskutku koukat jinak.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: no počkej, trocha vzrušení jednou za čas, což? :))
    mě teda navíc přijde, že některý argumenty dávají smysl, alespoň do té doby, než začneš opravdu tohle téma studovat a dokud se netýká tebe samé..
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    LILY: hlavně mu neraď s tou politikou. to nám ty internety a porody doma zatrhne bez debat :))
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    RAPAL: muhehehe
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: znáš ho.. Vezmi mladýho někam na procházku, ať se provětrá a přijde na jiný myšlenky. :))
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    GAISAKA: samozřejmě, jsi muž a tak nikdy nepochopíš jak moc je pro ženu důležité zpracovat vzorec matky a jejího zážitku..
    obávám se, že si ani v nejmenším nedovedeš představit, co znamená RODIT a PORODIT..
    jinak děti jsou počaty v čistém prostředí a žijí v něm po děvet měsíců.. říká se tomu imprint-prostě všechno, co se kolem tebe a tobě po narození děje se otiskne velmi hluboko do podvědomí a ty pak po zbytek života jedeš vzorec, který se ti načetl ještě dřív, než sis stačil udělat vlastní názor..
    btw: třeba některé válečnické kmeny po narození chlapce vystavili velkému hluku a hcladu, připravili jim takový šok, potom z takových jedinců rostli v boje chtiví jedinci atd.
    nemluvě o tibeťanech, kteří děti po narození ponořili do ledové vody, přežilo-li dítě bylo schopno žít v horách a snášet zimu....
    myslím, že bych mohla pokračovat dost dlouho, ale myslím, že je dost literatury na tohle téma..
    LILY
    LILY --- ---
    GAISAKA: co tě vlastně nutí přesvědčovat nerozhodné rodičky, jinými slovy obtěžovat svými představami o fungování světa lidi, co o to nestojí? To bys měl lepší udělat si kariéru v nějaké politické straně a jednou za pár let přesvědčovat falešnými sliby o růžové budoucnosti nerozhodné voliče.
    Ne, vážně, jsi vcelku rozumný člověk a myslím si, že mluvení do toho, jak přivede dotyčná dítě na svět, by sis měl nechat pro svoji partnerku, příbuzné a nejbližší okolí.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    GAISAKA: už se zase hádáš na internetu? .)

0:30:30 - 0:34:00 dokonalá scéna

Nádherná zelená - La Belle verte - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=qZ2qe42ZQNM

LAURA
    LAURA --- ---
    GAISAKA: nemůžu s tebou souhlasit. Ale přesvědčovat tě nebudu, ostatně jsem donedávna zastávala stejný názor jako ty. Změnil to až prožitek porodu (v porodnici) a život s dítětem..

Teď už sama vím, jak hluboký vliv tenhle zážitek na člověka může mít a jak důležitá je psychika v průběhu i těsně po porodu.. a psychický stav matky se v tak malém dítěti odráží jako v zrcadle a může vést k dlouhodobým problémům, s kojením, se zažíváním dítěte.. Nicméně jak říkám, neočekávám, že tvůj názor můžu změnit, zastávala jsem stejnou pozici jako ty a jen prožít to na vlastní kůži mě přimělo pojmout to z jiného úhlu.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    KUBALIBRE: Rodinu nemám. Chápu, že když to postavíš takhle, zní to blbě, ale v podstatě ano. Jen neříkám, že je to JEDNO, je-li ve stresu, to samozřejmě ne, ale NENÍ TO NIJAK ZÁSADNÍ FAKTOR pro další život dítěte (a matky už vůbec).
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    YEETKA: Mě jen fascinuje, že lidi vážně nevedou diskuzi a reagují zuřivě na úmyslnou přehnanost. :o))
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    TEMASU: Pak navrhuju celé hnutí orientovat stylem domácí porody jako protest proti katastrofálnímu stavu některých porodnic a práce jednotlivců. Pro to budu všema deseti.

YEETKA: No já si teda zas nemyslím, že by charakter porodů ovlivňoval společnost třeba chápáním ekologie atd. Nebo jako ano, ale zas je to jenom určitá volba, a není v podstatě důležitá. Určující budou vždycky jiný věci. Limbický otisk je případ tak pavědeckého hoaxu, že bych autora pověsil za koule do průvanu.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TEMASU: on pán je fajnšmekr a nemyslí to zle:)) fakt:)
    KUBALIBRE
    KUBALIBRE --- ---
    GAISAKA: takže mi chceš říct, že je-li rodička ve zbytečném stresu, je to vlastně jedno pro dítě? Máš už rodinu?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    GAISAKA: no jasný, ale to jaký podněty má matka má vliv na dítě
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam