• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    CORNELA: tak alespon vime,kdo je tu nejsvetaznalejsi coz.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: ve stoje to má nacvičené také?
    obzvlášť s pupkem, u něhož si už pár měsíců na nějakou existenci břišního svalstva ani nevzpomeneš?

to jsou mi ale věci...
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    CORNELA: lekar ma podle mne zasahnout proste pouze kdyz je komplikace a nebo kdyz si to matka preje.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: vždyť se už opakujeme...

většina rodiček, které se rozhodnou pro porod v domácím prostředí, tak činí na základě negativní zkušenosti s porodem v nemocničním zařízení
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    CORNELA: hmm tak,hlavne ze ma lekar tu zkusenost byt tehotny a rodit,kdyz o tom vi vic nez ta rodicka,ktera ma prirozeny instinkty,ktere funguji ale jen do te doby,nez se narusi zvenku jako neco neprirozeneho. ulet.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: dotyční fyzici jistě měli také osobní zkušenost s oněmi třecími silami ;-)

pak netuším, proč mi tak pomohlo doporučení u porodu zkušené porodní asistentky změnit polohu a rodit ve stoje a pak ideál - na záchodové míse

na rozdíl od porodu, kdy mne neustále v Podolí vyžadovali, abych ležela na ozvech a v poslední době porodní ležela na porodním lůžku - byl co se týče rychlosti průběhu a subjektivních pocitů z průběhu porodu - bylo to nesrovnatelné
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    CORNELA: a to je lekar a clovek s medicinskymi vlastnostmi neco vic nad obycejnym clovekem?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: příběhů koluje dost i zdneška, jednak stačí číst tady a pak doporučuju hledat, nebo si někoho vyslechnout, neobhajovat svůj obor

YEETKA: díky za zkušenost, já bych si taky představoval, že pokud není problematické těhotenství, tím spíš rizikové, tak se to dá zkusit a stejně je vhod mít zaregistrované lůžko do špitálu, pro případ který píšeš - p.asistentka vyhlásí, že se jede do nemocnice...,ale to předpokládá součinnost informované matky a respektujících lékařů v nemocnici, kde to koukám skřípe asi nejvíc

další věc je, že si nemocnice může svoje porodní asistentky zaškolit, rizika se dají minimalizovat přípravou na možný převoz etc., prostě všechno jde

jinak o tom, že jakýkoliv odborník bude trvat na své nenahraditelnosti v oboru není sporu, k čemu ti lékaři celou dobu studovali, že... když rutinu zvládne asistentka
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: v tom se shodneme...

naprostá většina žen si však také přeje absolvovat porod bez zbytečných následků na psychice
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KARETAKARETA: no vidíš a tohle bych asi nedala, ten kontakt po porodu, to co už se nikdy nevrátí byl nepopsatelný, telku nemáme, takže jsme se nechali unášet našim nádherným a zdravým miminkem
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    PALEONTOLOG: pro nás bylo po přečtení mnoha knih, studií a výzkumů dost bolestivé zjištění, jak se to teda dělá u nás, sedla jsem si sepsala pro a proti porodu v nemocnici a pak jsem si sbalila tašku, že pokud ucitím potřebu vyjet, nebo konstatuje-li porodní asistentka, že jedeme do porodnice, pak vyjedeme..
    asi bych doporučila přečíst si dostupnou literatur, aby si člověk udělal vlastní obrázek..
    jinak jak píšeš, v leže bych se při porodu asi zbláznila, nejlíp mi bylo na všech čtyřech, na kočku a ve chvíli,kdy jsem ležela to bylo nesnesitelný..
    KARETAKARETA: no u nás se o čistotu a chod domácnosti staral můj úžasný muž..
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ty argumenty jako "nerodila jsi, tak nežvaň" jsou naprosto liché..no ale na mojeho bráchu, hudebního kritika, to lidi zkoušej často.. něco jako "neumíš zazpívat ani jednu lidovku, tak drž hubu" :) no..ti schopnější muzikanti už to naštěstí pochopili
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: mě zajímá reakce TYLES, ale když - 100% nejbezpečnější cestu porodu jsme na příkladech z nemocnic už vyloučili nedůsledným přístupem medika
    jinak mě zajímá osobní zkušenost s porodem, to ty ještě asi nemáš
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    CORNELA: nechtěla, nejsem masochistka, zaplatila sem si nadstandart a čučela na telku! Mimino jsem nechala na sesterně a nechala si ho nosit na kojení..až 3 den jsem si ho nechlala donést na pokoj. Každýmu to doporučuju, bylo to SUPER:-D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TAYLES: Máš vůbec představu, jak probíhá porod - co je subjektivně zapotřebí, aby se narodilo dítě a nedošlo na následky na zdraví jak na stavu fyzickém, tak psychickém u matky a dítěte?
    A pokud nemáš onu vlastní zkušenost se samotným porodem, jsi schopna se do role rodičky vžít a adekvátně posoudit, co je pro ni a její dítě potřebné a vhodné?
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAYLES: některé zkušenosti jsou nepřenositelné. Přeju ti, abys v porodních bolestech byla schopná zachovat klid a rozvahu a trvat si na svém, když tě někdo tlačí do věcí, které nechceš.. a abys po x hodinách vyčerpávajícího porodu byla schopná bojovat za sebe i své dítě proti zásahům, které si nepřeješ. Já jsem to nedokázala.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    Když rodíte doma...jak to máte s úklidem a servisem prvních pár dní..? Není to v porodnici přece jen pohodlnější..? Já si tam třeba docela odpočinula...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAYLES: tak především ten risk je na obou stranách, tzn. i na straně matky a pokud takové riziko někdo podstupuje, asi ví proč.. a jestliže se bavíme o míře rizika, tak tu tady v této drbárně nemáme šanci vyhodnotit ani obecně, kor případ od případu;
    jinak emotivota diskuzi nesvědčí, pochopil bych, máš - li vlastní zkušenost

co se týče historek, býv. vedoucí sesterny v porodnici na Obilném trhu v Brně po dvaceti letech tvrdí, že poloha v leže je dobrá jen pro porodníka a aby viděl, pro rodičku se hodí vertikální poloha, čupnout si a opřít se o strom :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LAURA: jenže jsou věci, které mohu ovlivnit hůř a věci, které mohu ovlivnit líp. a pokud mi jde o psychickou pohodu - tak bych spíš koukala si ji nastolit a nenechat se vykolejit nějakou tlustou sestřičkou, která je konec konců, taky jenom člověk, ostatně všecko je v mysli :) jestli máte rádi alternativní pohledy..a nemocnice není koncentrační tábor
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAYLES: taková situace může nastat kdykoli a kdekoli. Svoje dítě nakládám do auta vždy s vědomím, že zařazením se do silničího provozu jeho i sebe vystavuju riziku, přesto nás autem vozím. Stejně tak až bude syn chodit do školy, asi budu mít vždycky na paměti případ Aničky, kterou někdo cestou ze školy zavraždil, ale i tak zřejmě nebudu pro syna chodit do školy každý den až do jeho zletilosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam