• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAYLES: a proc bychom nakonec nezavedli rozmnozovaci licence? Jako je u porodu doma urcite riziko komplikaci, tak je u jistych mensin a socialnich skupin riziko tyrani, zneuzivani, nevzdelani deti.. Ja bych byla pro treba i zavedeni inteligencnich kvot pro rodice.. Ale to bys pak asi neprosla ani ty :p
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    LILY: No to se ti ale nikdo nesere, myslím že na proběhlé porody ani naše aktivita necílí, spíš na ty potenciální budoucí, u kterých ještě není jisté kde proběhnou. Ale nic, zde končím, neboť zrovna my dva bychom asi v této věci museli začít být osobní.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    já jsem jenom ráda, že su holka, kdyby moje žena měla nápad rodit doma, asi bych se musela rozvést :) a žádná porodní babice by mě opravdu neuklidnila :)
    LILY
    LILY --- ---
    TAYLES: řekla bych, že pálení cigaretou je úmyslný čin páchaný nějakým člověkem, zatímco to, že je dítě zamotané do pupeční šňůry, je spíš dílo přírody.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: a kde je ta hranice, kdy ostatní lidé mohou zasahovat do toho, jak někdo nakládá se svým dítětem? proč se nesmí pálit cigaretou a může se dusit na pupečníku?
    LILY
    LILY --- ---
    TAYLES: nebo je chyba v netoleranci. Vy netoletujete porody doma a já netoleruju, že se mi někdo sere do toho, jak jsem se rozhodla přivést dítě na svět.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    LILY: S tím se nedá nesouhlasit. Na soukromo - prosím. My si stejně najdeme další klub o nějakém jiném fenoménu nového věku, do kterého disentně psát bude uspokojovat to co máme místo duší stejně.)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: asi nedávala ve škole pozor :)
    LILY
    LILY --- ---
    TAYLES: tak to by jedna moje známá, co rodila obě děti doma, měla jít vrátit diplom. Byť byla před mateřsku dovolenou poměrně úspěšnou lékařkou.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: to je pak ale jednoznačná chyba správce diskuze a ne naše
    LILY
    LILY --- ---
    GAISAKA: já být majitelkou diskuze, tak bych to asi udělala, po tom, co se v poslední době zdejší domorodičky musí furt dokola obhajovat, proč rodí doma...a furt dokola jsou ty jejich příspěvky opomíjeny či považovány za nesmysl.

Jinak - je to sice sobecké, ale mně osobně by se líbilo, kdyby byl tento klub určen pro příznivce domácích porodů. Neboť pokud je někdo odpůrcem, pak nechť doma nerodí a basta. Ale ať s tím neobtěžuje ty, kteří se rozhodli jinak.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Nehledě na fakt, že názorů které domácí porody coby módu /deal with it/ problematizují, je skutečné spektrum, narozdíl od poměrně stereotypní argumentace typu "tak se to dělalo v pravěku" a "je mi to příjemnější", což jsou obé intelektuální falacie typické pro nedovzdělanou vrstvu západní společnosti 21. století.
    A do prdele půjdu sám,)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: navíc myslí, že vůbec nebude problém najít lidi, kteří to vidí stejně..například všechny, co vystudovali medicínu :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: takže když já "přehrávám", tak je to jednoznačně špatně a když přehrává druhá strana viz "nech si dítě vyoperovat z břicha a vyprat ho v dezinfekci" tak to má palečky nahoru? dobrý
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: odpoví na co? Na lamentace, "jak je ten nástřih zlo" a "což teprv ti doktoři, jó, to jsou panečku hovada", kterými se jedna z vás pokouší neuspěšně parodovat to, co zaslechla či vyčetla a druhá jí radostně přizvukuje, protože konečně našla někoho, kdo to s těmi porody vidí stejně?
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Na tohle já nehraju. Pak ať je to soukromý klub a klíče si předávejte v poště z ruky do ruky, s čakry do čakry či jak je libo. Ve chvíli, kdy je něco veřejným fórem, není možné zakazovat jakékoliv názory pokud nepřestupují zákony a dobré mravy, neodporují demokr. zřízení atd. Krom toho pokud je něco veřejným fórem, je nutné vzít v úvahu mnohem větší počet čtenářů než přispěvatelů, a je věcí svědomí každého přispěvatele, jak s tím naloží. Já teda rozhodně stojím o opoziční prvek ve VEŘEJNÉ DEBATĚ, KAM SE LIDÉ CHODÍ SEZNÁMIT S PROBLEMATIKOU. Chtít na takovém typu fóra potlačovat názorovou pluralitu je normální zločin.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: to udělám...příště si tam připište "Porod doma - pro příznivce"
    LILY
    LILY --- ---
    Tayles+Cornela: myslím, že je již víc než očividné, že vaše zkušenosti s rodícími ženami (a jejich duševními pochody), se shodují. Nechcete si tedy nadále přizvukovat v poště a nechat zdejší domorodičky, případné zájemce o domácí porod a ostatní lidi, kterým nevadí, jak rodí jiní, ať si zase můžou v klidu povídat o domácích porodech a příbuzných tématech, jako tomu bylo v počátcích tohoto klubu?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    TEMASU: ale ono je to vlastně v pořádku nechat se vykolejit, protože rodim a doktoři už leccos zažili a leccos taky můžou od toho očekávat..co ale není v žádném případě v pořádku je myslet si, že doktor (na rozdíl ode mě) zachová vždy a za všech okolností etiketu, protože to je robot a stroj :) a že vina je vždycky a pouze 100% na straně personálu a všecky rodičky jsou psychicky šikanované (a jinak samozřejmě milé a ke spolupráci maximálně svolné..no jéjé...hulvát, ten doktor)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: "násilnýho" proti vůli rodičky. ale to, že je lékařka varovala, že rodit doma je nesmysl, to je samozřejmě detail...hroznej je ten nástřih! ten nástřih, to je zločin
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam