• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LAURA: to jsou argumety jak ve 3.B
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: a znáš nějakou matku, která vědomě ohrozila život svého dítěte proto, aby si "něco dokázala"? To si nějak nedokážu představit, kromě žen s nějakou duševní poruchou apod. Jinak je podle mě každá matka tak nějak naprogramovaná na to, že se snaží dělat pro své dítě to nejlepší.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAYLES: a proc bychom nakonec nezavedli rozmnozovaci licence? Jako je u porodu doma urcite riziko komplikaci, tak je u jistych mensin a socialnich skupin riziko tyrani, zneuzivani, nevzdelani deti.. Ja bych byla pro treba i zavedeni inteligencnich kvot pro rodice.. Ale to bys pak asi neprosla ani ty :p
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    LILY: No to se ti ale nikdo nesere, myslím že na proběhlé porody ani naše aktivita necílí, spíš na ty potenciální budoucí, u kterých ještě není jisté kde proběhnou. Ale nic, zde končím, neboť zrovna my dva bychom asi v této věci museli začít být osobní.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    já jsem jenom ráda, že su holka, kdyby moje žena měla nápad rodit doma, asi bych se musela rozvést :) a žádná porodní babice by mě opravdu neuklidnila :)
    LILY
    LILY --- ---
    TAYLES: řekla bych, že pálení cigaretou je úmyslný čin páchaný nějakým člověkem, zatímco to, že je dítě zamotané do pupeční šňůry, je spíš dílo přírody.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: a kde je ta hranice, kdy ostatní lidé mohou zasahovat do toho, jak někdo nakládá se svým dítětem? proč se nesmí pálit cigaretou a může se dusit na pupečníku?
    LILY
    LILY --- ---
    TAYLES: nebo je chyba v netoleranci. Vy netoletujete porody doma a já netoleruju, že se mi někdo sere do toho, jak jsem se rozhodla přivést dítě na svět.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    LILY: S tím se nedá nesouhlasit. Na soukromo - prosím. My si stejně najdeme další klub o nějakém jiném fenoménu nového věku, do kterého disentně psát bude uspokojovat to co máme místo duší stejně.)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: asi nedávala ve škole pozor :)
    LILY
    LILY --- ---
    TAYLES: tak to by jedna moje známá, co rodila obě děti doma, měla jít vrátit diplom. Byť byla před mateřsku dovolenou poměrně úspěšnou lékařkou.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: to je pak ale jednoznačná chyba správce diskuze a ne naše
    LILY
    LILY --- ---
    GAISAKA: já být majitelkou diskuze, tak bych to asi udělala, po tom, co se v poslední době zdejší domorodičky musí furt dokola obhajovat, proč rodí doma...a furt dokola jsou ty jejich příspěvky opomíjeny či považovány za nesmysl.

Jinak - je to sice sobecké, ale mně osobně by se líbilo, kdyby byl tento klub určen pro příznivce domácích porodů. Neboť pokud je někdo odpůrcem, pak nechť doma nerodí a basta. Ale ať s tím neobtěžuje ty, kteří se rozhodli jinak.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Nehledě na fakt, že názorů které domácí porody coby módu /deal with it/ problematizují, je skutečné spektrum, narozdíl od poměrně stereotypní argumentace typu "tak se to dělalo v pravěku" a "je mi to příjemnější", což jsou obé intelektuální falacie typické pro nedovzdělanou vrstvu západní společnosti 21. století.
    A do prdele půjdu sám,)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: navíc myslí, že vůbec nebude problém najít lidi, kteří to vidí stejně..například všechny, co vystudovali medicínu :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: takže když já "přehrávám", tak je to jednoznačně špatně a když přehrává druhá strana viz "nech si dítě vyoperovat z břicha a vyprat ho v dezinfekci" tak to má palečky nahoru? dobrý
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: odpoví na co? Na lamentace, "jak je ten nástřih zlo" a "což teprv ti doktoři, jó, to jsou panečku hovada", kterými se jedna z vás pokouší neuspěšně parodovat to, co zaslechla či vyčetla a druhá jí radostně přizvukuje, protože konečně našla někoho, kdo to s těmi porody vidí stejně?
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Na tohle já nehraju. Pak ať je to soukromý klub a klíče si předávejte v poště z ruky do ruky, s čakry do čakry či jak je libo. Ve chvíli, kdy je něco veřejným fórem, není možné zakazovat jakékoliv názory pokud nepřestupují zákony a dobré mravy, neodporují demokr. zřízení atd. Krom toho pokud je něco veřejným fórem, je nutné vzít v úvahu mnohem větší počet čtenářů než přispěvatelů, a je věcí svědomí každého přispěvatele, jak s tím naloží. Já teda rozhodně stojím o opoziční prvek ve VEŘEJNÉ DEBATĚ, KAM SE LIDÉ CHODÍ SEZNÁMIT S PROBLEMATIKOU. Chtít na takovém typu fóra potlačovat názorovou pluralitu je normální zločin.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: to udělám...příště si tam připište "Porod doma - pro příznivce"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam