• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Ovšem PA považovala šití za nutné, jak Yeetka píše. Tedy neměla pravdu. Ergo někdo z personálu neměl pravdu. Wau, to je od tebe dost pokrokové tvrzení :-D
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: Jinými slovy, WHO něco napíše/zveřejní, ty si to celé nepřečteš nebo si někde přečteš výcuc a pak se zlobíš na WHO, žes to špatně pochopila. Aha.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZUZKAOU: konkrétně já jsem se natrhla tak, že pa chtěla šít, nechtěla jsem šití a není ani památky po nějakém poranění..
    chápu, že lidi jsou různí a že to je u každého jinak..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAYLES: To, že se ti něco nelíbí, neznamená, že si to můžeš překládat podle sebe. A docela mě "baví", jak stále opakuješ, že právo se ti "nelíbí" - to je docela prča.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    FIKSUPOJKA: jo už vím jak vyjádřit, co jsem chtěla vystihnout, při natržení tkáň praskne tam, kde potřebuje, kde je tlak největší, takže se rána hojí líp..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FIKSUPOJKA: Teď se mně to fakt nechce hledat, nemám to nikde založeno. Ale zajímavé čtení o následcích a hojení je třeba tady.

Benefits and risks of episiotomy
    http://www.gentlebirth.org/format/woolley.html
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BLONDYNKA: hledala jsem to a nenašla, ale je možné, že jsem si to špatně zapamatovala, takže se omlouvám..řekla jsi "součást těla matky" a mně to evokovalo "majetek matky", protože se mi to nelíbilo - nerozumím tomu, proč je to jednou "nenarozený život hodný ochrany" a jednou "součást těla matky" podléhájící zcela matčině rozhodnutí.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    FIKSUPOJKA: to je úplně jedno, co WHO říká, na naše podmínky je to celkem neaplikovatelné...já jim to taky žrala..říkalo se, že kojení významně snižuje výskyt rakoviny prsu...pak se ta studie zveřejnila celá a bylo tam uvedeno, že se to zkoumalo v latinské americe, první porozené a kojené dítě bylo před 20 rokem věku matky a ta žena měla mít následně odkojeno cca 6 dětí! Uffff..
    LAURA
    LAURA --- ---
    Mno, co se nastrihu tyka, tak moje zkusenost ilustruje presne to, proc se tu rozebira furt dokola skutecna nutnost nastrihu a jejich rutinni provadeni - pri porodu jsem tesne pred vytlacenim ditete rekla doktorovi: pane doktore, pokud to jen trochu pujde, rada bych se vyhla nastrihu. Odpoved od nejakeho clena personalu znela: jooo, ruptura konecniku za to stoji... Nenatrhla jsem se vubec, nepotrebovala jsem jediny steh. I presto se mnou bylo jednano pohrdave, jako s idiotem - stejnym zpusobem jednani, jake si pamatuju od cornely. Samozrejme si nejsem jista, ze by me smikli, pokud bych nevzneska svou zadost, ale reakce personalu mluvi za vse.
    FIKSUPOJKA
    FIKSUPOJKA --- ---
    BLONDYNKA: Kde přesně to WHO říká?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    YEETKA: ano - menším. Zejména takovém poranění, které nevyžaduje šití. A i to menší poranění by se zahojilo snáze, kdyby to byl čistý řez.

Elasticitu hráze jde zlepšit - zejména mazáním a oním balónkem, co ho zmiňuje Cornela. Ne cviky na svalstvo pánevního dna.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ZUZKAOU: Kupodivu to ale ohledně nástřihu při porodu skutečně není pravda. Já nevím, čím to je, a nemám ambice to zkoumat, ale WHO říká, že je empiricky prokázáno, že natržení při porodu se hojí lípe nežli nastřižení. Imho to může být právě tím, že natržení je v drtivé většně případů mnohem menší.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    FIKSUPOJKA: ale jinak ok, to s papírem asi není úplně povedený příklad..

btw tohle je myslím, dost výmluvné: BIRTHPLACE: Důvěřuj, ale prověřuj - Neviditelný pes
    BIRTHPLACE: Důvěřuj, ale prověřuj - Neviditelný pes
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/birthplace-duveruj-ale-proveruj-dod-/p_spolecnost.asp?c=A111206_101320_p_spolecnost_wag
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAYLES: "Blondýnka říkala, že v současném právním systému je nenarozené dítě považováno za majetek matky"

A zde vidíme názorný příklad blbosti a neschopnosti rozumět psanému textu. Blondýnka totiž říkala, že do okamžiku vypuzení z těla matky je dítě považováno za součást těla matky, což skutečně není ani podobné deifinici "majetek matky". Majetek je kabelka nebo pes. Nikoli dítě.

Sorry, ale jestli chceš být považována za partnera k diskusi a ne za svéhlavé děcko, jak se tady projevuješ, měla bys aspoň trochu vnímat a nepřekrucovat cizí výroky.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    FIKSUPOJKA: no netvrdím, že nemám ráda doktory, vadí mi jejich přístup.. a po menším poranění, které vzniklo natrhnutím bez šití skutečně jizva není, pravdou je, že jsem obklopena ženami, které cvičí a cvičily i před těhotenstvím, to má velký vliv na kvalitu a elasticitu tkáně
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FIKSUPOJKA: myslím že i libovolný východní, jižní i severní lékař, lapiduch, veterinář a kdokoliv podobný bude vědět, že čím čistější řez, tím lepší hojení.
    FIKSUPOJKA
    FIKSUPOJKA --- ---
    YEETKA: Důkaz papírem? Po tržný ráně nezůstává jizva?!? Slušný.

Chápu, že nemusíš mít doktory ráda, protože v přístupu k porodům má klasická západní medicína rezervy. Ale když jde o řezný/tržný rány, západní medicíně bych docela věřil - a každej doktor ti řekne, že v jakýkoliv tkáni se řezná rána hojí líp (protože tam neodumře tolik buněk, protože to není tak náchylné k infekcím atd.).
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZUZKAOU: taky jsem si uřízla japonským nožem kus prstu a bez šití atd se zahojil a srostl:)))
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    YEETKA: shodují se podle České lékařské komory a nikde jsem si nevšimla žádné větší iniciativy ze strany lékařů, kteří by podporovali domácí porody - z čeho dalšího mohu vycházet? to se musím zeptat každého jednotlivého lékaře? nemyslíš, že by se ozvali sami? příležitostí je k tomu plno
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZUZKAOU: no utrpěla a zahojila jsme se bez následků..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam