• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: aha - takže média. Mno - tím pádem není moc korektní napadat někoho, když používá stejné zdroje, že?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: a ty máš zprávu k tomu dítěti od Konigsmarkové, že tu píšeš o tom, že zanedbala první pomoc?

A znova - česká data o plánovaných domácích porodech nejsou a zahraniční v rozvinutách zemích vychází velmi podobně.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KARETAKARETA: No a myslíš si, že z toho plyne, že je porod doma rizikovější? Mně plyne, že je to buřt.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Nu, teď se ptám jasně a konkrétně na vysvětlení. Dokážeš věcně odpovědět?
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    BLONDYNKA: tak tohle bylo profesionální selhání, to asi nikdo nezpochybní! Velmi smutný případ!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAYLES: To je stále v duchu tvé demagogie - když se to nepovede doma, tak se to dalo čekat, to bylo jasné. Když se to nepovede v porodnici, tak je to blbá náhoda. Jak objektivní.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: bylo to tohle
    Motol napadl tragický domácí porod, sám svou pacientku neuhlídal - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/motol-napadl-tragicky-domaci-porod-sam-svou-pacientku-neuhlidal-p8e-/domaci.aspx?c=A111103_150717_domaci_taj

a smutné a paradoxní je, že to skutečně byly dva skoro stejné případy. Pokud o tom víš více, prosím, vysvětli, v čem byl rozdíl. Ale prosím bez zesměšňování a tvého obvyklého přezíravého překrucování.
    Jinak můžu mít stejný dotaz - k čemu je porodnice, když tam žena ležela měsíc a stejně nechali dítě umřít.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: a já jsem vyjádřila, jaký mám pocit ze tvé obavy
    LILY
    LILY --- ---
    LILY: jo a zde vyjádřená obava vzešla právě z této diskuze..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAYLES: a proč se tedy stejná logika nedá použít na domácí porod?
    LILY
    LILY --- ---
    TAYLES: našla jsem akorát tohle (a tam vyjadřuju akorát obavu z toho, že jsou dnešní medici jako cornela):
    "Bojím se totiž, že jsou ti medici a budoucí doktoři čím dál horší. Už když studovala medicínu před 10 lety moje švagrová, tak měla občas poznámky, jako by sežrala veškerou moudrost světa a přitom o některých věcech, které jsme se učili my a logicky bych předpokládala, že je budou znát i medici, nemela ani páru. Ale přesto měla tehdy jistou míru soudnosti a pokory a musím říci, že po pár letech v "terénu" už je skoro normální a je schopna diskuze o medicínských postupech a různých alternativách. A dokonece za mnou přišla asi před rokem pro radu kvůli homeopatikům pro syna. :)
    Ale pokud dnešní lékařské fakulty vyrábí taková arogantní a sebestředná stvoření, jako jsi ty a zřejmě i tayles, jak to tak sleduju, pak se řítíme do slušné prdele."
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    BLONDYNKA: ne, to je blbá náhoda a důkaz toho, že ani porod v nemocnici nemusí dopadnout dobře, což tady, myslím, nikdo nikdy nepopíral
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Opravdu vtipné, jak vtipné. Tomu dneska na kolejích říkáte doktorský humor?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY: ano, to si přečti, myslím, že to patřilo k nejagresivnějším částem téhle dvoudenní debaty
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TAYLES: Zrovna včera jsem zde (znovu) psala o tom, kterak odsoudili Königsmarkovou a tatáž porodnice, která ji udala, má na kontě smrt dítěte ze stejných důvodů, které kladou za vinu Königsmarkové. To mně přijde jako slušný důkaz toho, že porodnice nic nezachrání. Mohla by ses s tím nějak argumentačně vypořádat a povědět k tomu rozumný názor?
    LILY
    LILY --- ---
    TAYLES: kdybych jela na vlně "nebohý občan vs strašné zdravotnictví", tak bych byla sama proti sobě, neboť jsem sama zdravotníkem a to, že jsou lidi nemocní, mě živí. Stejně tak se neslučuje s mým životním postojem ze sebe dělat chudinku a fňukat, že "to oni" jsou ti špatní, neboť vím, že mám přesně to, co si zasloužím.
    Co naprosto šíleného jsem Cornele psala? Možná jsem se nechala unést náladou zdejší debaty, ale na nic zas až tak hrozného si nepamatuju. Ale musím si to pročíst, třeba máš pravdu.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    CORNELA: Byla jsem v nemocnici naposledy před cca třemi týdny a visačku neměla ani jedna ze dvou lékařek, s kterými jsem mluvila, ani sestra, která mě pak objednávala na další kontrolu. Ovšem, jistě víš lépe, co jsem viděla, nepochybuji o tom.

No, už jsem to opakovala mockrát, zopakuju to pro jistotu ještě jednou - prosím tě, až někde začneš páchat své zaměstnání, dej mi o tom vědět. Skutečně bych nerada někdy měla co do činění s osobou tvého typu v bílém plášti a byla bych ti vděčná, kdybys mě včas varovala. Pravděpodobně nebudeš v Brně, což mě do jisté míry uklidňuje, ale přece jen člověk může mít smůlu a nedejbože aby mě přejelo auto zrovna v Praze a odvezli mě na traumačku Cornele pod hnáty. To raději skapat po cestě někam jinam.
    Tím to opravdu uzavírám, možná ta pavlač není tak špatný nápad. Celý barák tet Kateřin by byl furt lepší než jedna Cornela.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    LILY:
    říkám, že jedeš na módní vlně typu nebohý občan versus naše strašné zdravotnictví (podle toho, co za naprosto šílené příspěvky jsi psala Cornele o studentech medicíny a o jejím studiu - a rozhodně to nebylo nic o nosánku nahoru, to by aspoň nevyznělo tak agresivně a neobjektivně)
    zajímá mě to téma. s jednou slečnou jsem po takové diskuzi mluvila i osobně (bohužel jí to zrovna dopadlo velice špatně - nicméně taky ji to nepřesvědčilo od porodu doma upustit, protože pak zase nastupuje ten agrument, že "nevíš, jestli by se to v porodnici nestalo taky" no a přesvědčuj někoho v takovém stavu, že zřejmě opravdu nestalo)
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: to je podle mě součástí každé "smlouvy" mezi rodiči a zvolenou PA. Jakmile se komukoliv z nich něco, byť je to zdánlivá drobnost, během těhotenství či porodu nepozdává, jede se bez debat do nemocnice.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    BLONDYNKA: rána nebyla malá, ale byla hlavně povrchová.. takže v rámci smluvené tolerance...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam