• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Nezakazuje zákon opuštění porodnice dříve než po 72 hodinách?

Ne. Existuje sice metodické opatření Ministerstva zdravotnictví, které upravuje podmínky propouštění novorozenců z porodnice do domácí péče a které mimo jiné stanoví, že propustit lze novorozence zpravidla nejdříve po 72 hodinách po porodu. Toto opatření je ale pouhé doporučení, není právně závazné ani pro lékaře a už vůbec nemůže stanovovat povinnosti rodičům, kteří jsou zákonnými zástupci novorozence. Pokud se chcete vyhnout dohadování po porodu, uveďte raději své přání ohledně dřívějšího odchodu z porodnice do porodního plánu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZEGA: zákon to neřeší vůbec, to budou vyhlášky.

Ale vzhledem k tomu, že Heger se potkal s Konigsmarkovou a posléze patřiční úředníci začali přepočítávat náklady a efekty, tak kdo ví, jak to s těma vyhláškama následně bude... Ostatně jakmile začnou platby na diagnozu a ne na člověkoden v nemocnici, tak se to hnedle pohne.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    jééé ona už je i tady??

Jinak --- http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zdravotnictvi/domaci-rodicky-neuspely-pediatra-zaplati-ze-sveho-navic-je-bude-moci-odmitnout_227936.html?sznu=Du6QFsdNj2Wg2KLA

Já myslela že 72 hodin je pouze doporučení, ne žádná zákonem daná norma..
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    LILY: díky:o)
    LILY
    LILY --- ---
    TEMASU: to se zeptaj spíš tady: [ POROD ... Jaké jsou vaše zkušenosti? Úžasný zážitek? Nebo se z toho chcete vypovídat? ] Hořovice tam občas někdo zmiňuje (a obvykle chválí)
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    Tak tohle mě pobavilo. Něco jsem hledala a narazila na cvičení v těhu - poslední odstavec:

6. 6. Porodní poloha.
    Porodní poloha není přirozenou polohou a někdy ženám znesnadňuje porod. Proto přistupujeme k nácviku samotné porodní polohy (obr. 20.).
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    YEETKA: Dech je zaklad zivota :) Kdo umi dychat taky se mu to hodi cely zivot a o to vic ve fyzicky narocnych situacich jako je porod. :) Ale sama patrim k tem co i s dechem zrovna dobre nepracuji.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TEMASU: tohle cvičení dává funguje skvěle i po porodu, ono je vůbec dobrý cvičit tohle cvíčo celý život..
    takže myslím, že na to začít není nikdy pozdě..
    BERENIKEE: jj, když jsem byla zhruba ve třetím měsíci, tak mi došlo, jak moc a moc je celý ten proces zodpovědný, takže jsem začala cvičit a tančit břišní tanec každý den, u porodu, mi pak nechyběla síla a druhý den už jsem myla nádobí:)) jediné, co bych příště zapojila mnohem intenzivněji jsou dechová cvičení, protože, když rodící žena umí dýchat, všechno jde mnohem příjemněji a rychleji
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    TEMASU: to znam, taky s tim mam potiz :) Ale porod je dobry duvod zatnout zuby a zkusit pravidelnost :)
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    BERENIKEE: No, já je občas posiluji. Dokonce pár let, ale OBČAS. Tak proto se ptám, mám problémy s pravidelnou činností:o)))

Jinak ještě dotaz na Hořovice - jestli máte někdo osobní zkušenosti? Prý to tam není tak úplně v pohodě s volbou polohy v 2 DP. Prý ženou rodičku na postel...?
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    TEMASU: jeste zkusenost s porodem nemam.Ale myslim ze cim driv clovek zacne cvicit tim lip ,ale vzdycky je dobre zacit :) Napriklad u toho balonku epino udajne staci cvicit i mesic pred porodem.Ale tam je kratsi doba diky tomu ze balonek je fyzicky predmet a svaly mohou zesilit protitlakem rychleji.U cviceni se soustredenim jak pise YEETKA je ucinek urcite stejne dobry,jen zacinas jemneji a tudiz zezacatku svaly sili pomaleji.
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    YEETKA: Právě začínám 35 týden, cvičit jsem ještě nezačala. Stačí když budu od teď?
    TEMASU
    TEMASU --- ---
    GIDDY: Já jsem čekatelka, ale do Hořovic s dulou. Nicméně téma mě zajímá pro ujasnění atd.

Všem - to co tu proběhlo je nechutný, připadám si jak na pískovišti. Škoda, že věcné argumenty vždy někdo zašlapal do ztracena.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GAISAKA: A nechces nas tu i poucit jak se koji atd. ? :)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    GIDDY: Prisly ti odpovedi?Ja jsem to rozeslala,take hned po echu ze slepicarny a ani z jednoho mista mi zatim odpoved neprisla.rikam si jestli by nestalo za to poslat je znovu.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    GIDDY: doporučuju cvičit pánevní dno...
    sedni si do turka a chvíli dýchej, do břicha a pak do plic.. až budeš cítit, že se dostatečně soustředíš na pánevní dno tak nádech do břicha a plic a s výdechem stáhni konečník a všechny vag. svaly, jakoby si je vtahovala dovnitř, chvilku zadrž dech, ale jenom chvilku.. s nádechem uvolni, tohle opakuj minimálně čtrnáckrát a každým dnem trochu přidávej..
    důležitá je při tom taky koncentrace na oblast pánevního dna..
    GAISAKA: musím přiznat, že mě neustále překvapuješ :)))
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GAISAKA: Všiml sis náhodou, ty blbe, že tady nikdo nikoho nenutí, aby rodil jinde, nežli v porodnici, pokud sám nechce? Kolikrát bude ještě třeba tupým zabedněncům vysvětlovat, že si můžou sami rodit, kde chtějí, a dopřát totéž ostatním? Jenže to ty dobře víš, že, a jen schválně provokuješ.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    KERRAY: Ja natuerlich. Ale nechte žít nás děti žen s nezdravým porodem, dovolujeme s taky mít právo na život a názor. A každý dítě který umře díky pohodě rodičky a svým potencionálním skvělým psycho-duchovním vyhlídkám je dosti zásadní zásek do vaší argumentace /a mého vědomí/.
    Zdravé ženy, zdravé děti, zdravá společnost. Eště že sme tu my nemocní, chránit civilizaci před vaším peklem.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    GAISAKA: Troufám si tvrdit, že tu nikdo ze "zastánců" nikdy netvrdil nic v tom duchu, že by doma měl rodit někdo jiný než zdravé ženy se zdravým průběhem těhotenství...
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    KERRAY: "There is no strong evidence to favour either planned hospital birth or planned home birth for low risk pregnant women."(Olsen 2009 )
    ---
    Use up to date data, science padawan.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam