• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    netýká se to přímo porodu doma, ale zaujalo mne to. na heliosu jde objednat lékárnička homeopatik vybraná právě pro těhotenství, porod a dobu poporodní.
    ředění dokonce 200c potence. V ČR jen na předpis..
    https://www.helios.co.uk/cgi-bin/store.cgi?action=link&sku=DH18C

ostatně jsou vybrat i lékarny první pomoci pro děti/cestovatele/zvířata

konec odbočky
    KATIA
    KATIA --- ---
    LAURA: já nevím, ale podle mě císař je operace vedená s cílem záchrany života matky či dítěte, resp. v případě, kdy by přirozený porod byl příliš rizikový. nevnímám to v žádném případě jako rovnocenou volbu ať už přirozeného nebo lékařsky více vedeného porodu. o placení žádná, klidně si myslím, že by se měl platit epidurál. nakonec injekci u zubařky taky platím, když ji chci.
    jinak já mám císaře, myslím dost nekomplikovaného co do průběhu i rekonvalescence, přesto to teda v žádném případě nepovažuju za něco, co by člověk mohl/měl jen tak jako volit a mělo by se to nabízet. v zásadě si nemyslím, že by to vedlo k nějakému razantnímu navýšení, ale přijde mi to už prostě moc - i pro matku, i pro dítě. a zaplatit to by musela být teda dost pálka. to už bych víc ocenila, kdyby bylo možné si vždy zaplatit svou asistentku jenom pro tebe a garantovaný vlastní pokoj s partnerem. to bych brala :o)
    LAURA
    LAURA --- ---
    LILY: jak rikam, nevidim na tom nic pozitivniho, volit si cisare misto normalniho porodu, ale kdo jsem, abych nekomu diktovala, jak ma rodit? to bych byla stejna jako vsichni odpurci domacich a prirozenych porodu..
    LILY
    LILY --- ---
    KOTENCE: mně to hlavně přijde líto kvůli tomu dítku, ale to už je spíš taková filosofická rovina..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LAURA: Když neni důvod a chtěj císaře, tak by si ho měly zaplatit. Přijde mi nespravedlivý, aby si někdo z pojištění všech nechal platit operaci, kterou nepotřebuje.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZEGA: hohoo, tak to bude výživné.. škoda, že nemám televizi..
    LURA
    LURA --- ---
    TABBY: V nějakých novinách psali, že porodila asi během 15 minut. Tak možná by to nebyla tak špatná taktika. Přijedeš do porodnice a chceš porodit přirozeně, tak se s nima hádáš o císaře, aby neměli čas dělat ti různé monitory a vyšetření a tobě taky uběhne čas, no a pak porodíš, než řekneš švec a doktor už může leda chytat dítě ;-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Muži, přijďte podpořit domácí porody a svobodnou volbu do pořadu Máte slovo.
    Ve čtvrtek 3.10.2013 ve 21hod. chystá Česká televize v pořadu Máte slovo s moderátorkou M.Jílkovou téma "Domácí porody - jste pro nebo proti?". Mezi diskutujícími budou proti porodům doma Antonín Pařízek, vedoucí porodnického úseku porodnice Apolinář, který si myslí, že přirozený porod je vaginální porod se všemi zásahy do něj, Martin Čihař, primář neonatologického oddělení FN Bulovka a místopředseda České neonatologické společnosti, který o sobě říká, že je advokát dětí, a Jiří X. Doležal, psycholog a publicista z časopisu Reflex, který říká, že doma rodí gorily. Za podporu svobodné volby a porodů doma zde budou diskutovat advokát Richard Hořejší, dále pak Lukáš Rumlena, otec v porodnici i doma narozených dětí, a Petr Pavlík, člen Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů.
    Je potřeba naplnit publikum, ve kterém bude dohromady 30 lidí, 15 za každou stranu (pro a proti).
    V tomto případě vzhledem k povaze pořadu a složení hlavních diskutujících je potřeba, aby v publiku byli muži, protože rodící ženy jsou zranitelné a jako je jejich úkolem rodit a starat se o děti v bezpečném prostředí, nikoli se vymezovat, tak úkolem jejich můžů je jim toto bezpečné prostředí i pro jejich děti zařídit. Přijdte zajistit svým ženám a dětem bezpečnou volbu místa porodu a bezpečnou péči u porodu!
    Kontakty pro přihlášení jsou v níže uvedeném odkaze.

Máte slovo s M. Jílkovou — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo/213411030520022-mate-slovo-s-m-jilkovou/
    LAURA
    LAURA --- ---
    TABBY: asi solidní případ, když si na pokoji v porodnici zapálí.. ale jinak, zcela upřímně, mě tahle praxe selektivního určování, kdo si může vybrat císaře a kdo ne, dost sere. Kdyby paní byla nějaká pseudocelebrita, tak jí fiknou bez keců, zatímco normální rodička volbu nemá žádnou. Příkladem za všechny budiž pani Pomeje, která rodila čísařem dítě 3 kila a 50 cm, prý z důvodu, že "dítě bylo moc dlouhé". Tak nevím. Na císaři nic moc pozitivního sama nevidím, ale podle mě by si ty ženské měly mít právo vybrat.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Teda, to je ale pinda...

Rodička si na sál přivolala policejní hlídku, personál jí nechtěl udělat císařský řez – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...sal-privolala-policejni-hlidku-personal-ji-nechtel-udelat-cisarsky-rez.html
    BRT
    BRT --- ---
    RODIT JINAK
    Důležitý apel na přirozený porod – a život !!!
    Chvála přirozených porodů. Lékaři nestudují zdraví, ale nemoce. Jejich ministerstvo by tedy mělo být „ministerstvem nemocnictví“, nikoliv zdraví. Porody v Čechách a na Moravě nejsou, čím se zdají být, a je to ke škodě nás všech. Těžko si představit děsivější vstup do života, než vymyslelo západní porodnictví posledních desetiletí…

Vlasta Marek: RODIT JINAK -
    http://www.albert-sd.cz/vlasta-marek-rodit-jinak-dulezity-apel-na-prirozeny-porod-a-zivot/

Jako synovi porodní asistentky, která odrodila tři generace je mi tento dokument velmi blízký:-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    TABBY: já jsem se o tomto bodu programu dočetla v Týdnu. Když jsem se pokoušela to dohledat na stránkách ODS, neměla jsem úspěch.

... nicméně ano, jistě, v porodnici za to přece nikdo nemůže, tam všichni nepochybně udělali pro záchranu dítěte co mohli. U domácího porodu jde přece pouze o to, aby matka měla pohodlí a bezpečnost dítěte ji nezajímá... bla bla bla.
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAURA: A za deti, postizene v ramci porodu v nemocnici, ponese odpovedenost kdo? Naklady na peci o ne budou dozivotne platit lekari, kteri byli u porodu pritomni? Tuhle cast to jejich vyjadreni asi neobsahuje, ze?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ACHERON: tak ona prognoza nestačí, porod doma vyžaduje velké fyzické a psychické přípravy...
    a viz. ona odpovědnost, když se narodí dítě které je za každou cenu zachráněno a stráví zbytek života na vozíčku s poslintanou bradou, nevěda o sobě mi nepřijde v pořádku.. případně děti, které by prostě nepřežily, protože by nebyly dostatečně silné mají další děti...
    vím že to zní dost drsně, ale vidím to tak.. a rozhodně neříkám, že to je váš případ..
    mám ve svém okolí pár tragických příkladů oné touhy mít život pod kontrolou... nevěřím, že bys chtěl být v roli rodiče, který čeká, zda jeho dítě bude, nebo nebude žít rok a půl a pak to děcko umře v náručí..
    kdyby se to mládě narodilo doma, prostě by umřelo a netrápilo se rok a půl.. rodiče by to rozdýchali a šli by dál..
    teď? rozešli se, jsou nešťastní a pochybuju, že se tím vyrovnají...
    kdo jsme abychom soudili jak to má, nebo nemá být?
    pro mě je porod doma o mnoha aspektech a přirozenost je spíš takovým bonusem..

klidně bych rodila v porodnici, kdyby lékaři nebyli spíš podnikatelé, co arogantně odmítají změny v přístupu.. necítím se tam bezpečně... jsi připraven někoho soudit, jenom proto že má realitu poskládanou jinak?
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    TUVDEN_NIMA: "pohodli zeny nevyvazi zvysene riziko poskozeni zdravi ditete" - skoda ze promenne tehle rovnice jsou smyslene resp. zcela chybne. Uz by konecne mohli pochopit ze to co nazyvaji pohodlim zeny prave predstavuje snizeni rizik.
    LILY
    LILY --- ---
    ACHERON: a můžu být tak netaktní a optat se, co přesně měla za komplikaci?
    LAURA
    LAURA --- ---
    ACHERON: tahle kdyby jsou bohuzel velmi osemetna, nicmene chapu, ze po zrejme dramatickem zazitku se ti domaci porod jevi takto..

rada bych ale poznamenala, ze mnohdy za problemy, ktere nastanou z vteriny na vterinu, jsou prave postupy lekaru, zejmena naduzivani medikace. doktori pak musi zasahnout ihned a jsou z nich zachranci a hrdinove... u porodu bez medikace k takovym situacim zpravidla nedochazi, stav se meni pozvolneji a byva v pripade komplikaci dost casu na presun do nemocnice. u me je treba motivace k tomu, ze vazne zvazuju domaci porod ta, ze porodnici vnimam jako rizikove prostredi, kde provadeji rutinne postupy, ktere porodnimu procesu skodi. pri predstave porodnice citim silny stres a obavy o poskozeni me i ditete. volba porodu v domacim prostredi mi pripada v mnoha ohledech bezpecnejsi a ohledne te odpovednosti - asi bych si to vycitala naprosto stejne, kdybych vlezla do porodnice a neco se pokazilo, coz se stava, priznejme si. jsem ten typ cloveka, ktery rad minimalizuje rizika a asi bych nejradeji volila porodnici, kde bych mela jistotu, ze nam nebudou provadet co nechci a vystavovat nas natlaku a stresu. na takovou jsem ale zatim nenarazila.

nechci vubec tvrdit, ze lekari u porodu nejsou nikdy potreba, naopak. ale system je u nas spatne nastaven a vede ke zbytecnemu poskozovani rodicek a deti.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    já vám to řeknu asi takhle, moje žena měla super prognozu na domaci porod, vsechno bez problemu. Kdyby rodila doma, byla by ted mrtva ona i dite.

Jsem pro přirozenost, ale jestli mi tu někdo bude tvrdit, že dokaže v tomto ohledu nést odpovědnost, tak palec nahoru, já bych to tedy nedal (tolik k přátelskému duchu). Tak hodně štěstí a odvahy.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: TUVDEN_NIMA: myslela jsem, že z politiky už zvracet nebudu, ale teď mám pocit, že půjdu..to je fakt hnus..nebo ne hnus, to je tupost a omezenost non plus ultra :/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    svoboda šíření informací a hlavně volně přístupné info o pohybu peněz a nakládání s nimi patří asi mezi základní kameny změn...
    pro mě jsou opět jasnou volbou:
    https://www.pirati.cz/volby2013/volebni_program
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam