• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LILY: no myslím že jsem i dost křičela na konci:))
    LILY
    LILY --- ---
    KERRAY: takže nic hrůzostrašného :)
    LILY
    LILY --- ---
    KOTENCE: já mám MS spíš delší (nebo aspoň mám pocit, že týden není málo), ale otevřená jsem byla skoro hned (cca za pět hodin)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LILY: spíš bych to přirovnal k hekání při námaze :)
    LURA
    LURA --- ---
    LAURA: Moje babička rodila mámu 30 hodin a proto zůstala u jedináčka.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LAURA: Tak takhle taky nevim, na co se ptam :-)

Existuje nějaká souvislost mezi menstruací a porodem? Co do bolestivosti, délky,...
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOTENCE: je otázka na co se ptáš. Je normální 36 hodin kontrakcí jakých? Slabých, silných? Já jsem třeba měla kontrakce určitě 20 hodin, ale valnou většinu té doby byly naprosto bezbolestné. Jsou rodičky, které mají ty kontrakce mnoho hodin a jsou bolestivé, pak je po tak dlouhé době rodička naprosto vyčerpaná a myslím že zcela právem. Pro dítě to asi taky není procházka růžovým sadem. Já bych tedy takhle dlouho trvající bolestivé kontrakce za normální neoznačila.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Je 36 hodin hodně? Jsem četla, že u prvorodiček je to celkem normální.
    LILY
    LILY --- ---
    YEETKA: a křičelas?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ad zavesovani: staci manzel. Vesela jsem se na nej pri prvnim porodu, u druheho jsem takove potreby nemela
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    YEETKA: pěkný :) Ti malí imho moc neřeší krev nebo křik matky, pokud tento není vystrašený, ale ulevující. Zajímalo by mě, co na to starší děti, které už věci neberou tak instinktivně, ale možná ta předpříprava by zabrala i tam
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAIRRA: u našeho pátečního porodu bylo pět dětí.. jedno z nich byla naše dvouletá dcera, která se na druhou dobu porodní vzbudila a řekla tatínkovi že se chce jít dívat..
    sedla si tátovi na klín a dívali se jak přichází miminko.. byla úplně v pohodě a když se mládě narodilo šla si hrát s ostatními dětmi..
    dost jsme jí před tím vysvětlovali že mládě brzo přijde a že bude maminka asi křičet.. taky proběhla nějaká videa s porodem..
    LILY
    LILY --- ---
    Já co jsem tak četla a s kamarádkami mluvila, tak ohlasy na přítomnost starších sourozenců jsou veskrze pozitivní. Nejčerstvější info jistě podá Yeetka. :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ahoj, možná to tu už proběhlo (kdyžtak mě odkažte), ale zajímalo by mě, jak probíhal vás domporod z hlediska starších sourozenců. Mám kolem sebe poměrně hodně případů, někdy byly děti vzaty mimo domov, jindy to celé zaspaly ;), jen jednou bylo dítě přítomno, ale reakci neznám. Tak sbírám další zkušenosti :)
    LILY
    LILY --- ---
    Ale hodilo by se to možná dát na nástěnku, ať se můžou ženy v očekávání inspirovat :)
    LILY
    LILY --- ---
    Já už to bohužel nenajdu, ale bude to určitě podobné, jako měla Zega, když jsme měly stejnou PA.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAURA: jestli se mi podaří najít čas, tak zítra sesmolím seznam co jsem tu měla a pošlu ti ho :)
    LILY
    LILY --- ---
    BEDA00: kdyby můj muž tehdá "vyšiloval" (resp. měl strach, že se něco posere, nestihneme dojet do porodnice apod.), tak bych doma taky nerodila. Na to musí být ve fyzické i psychické pohodě čtyři lidi - matka, otec, dítě a porodní asistentka. Dost možná tu nervozitu žena z tebe cítila, proto vám porod doma nepostupoval. A dost možná to bylo úplně jinak. Kamarádům se stalo něco podobného, byť byli všichni v pohodě. Den a kousek se nedělo skoro nic, takže v klidu odjeli do porodnice a mládě se narodilo bez větších komplikací císařem.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    YEETKA: a to nejen pri porodu :) vsechno to mame v hlave :)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    BEDA00: už se to tady řešilo mnohokrát, on porod doma fakt není o tom, že žena nic nedělá v těhotenství.. naopak intenzivně se připravuje jak psychicky tak fyzicky..
    navíc čte a řeší co dělat když... třeba porod nepostupuje.. navíc jsem teda přesvědčená, že drtivá většina komplikací vzniká v hlavě..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam