• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    WITTGENSTEIN: Ty zkreslené, resp. opírající se o jiná východiska, jsou na špici. Ty vycházející ze stejných předpokladů jsou stejné. Co je na tom nepochopitelného?
    A ovšem, někdo, kdo nestojí 100% na straně nemocnic a řízených porodů, je "evidentně zaujatý".
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LAURA: ČR nemá vyčnívající výsledky? I podle téhle - evidentně zaujaté - biostatističky "České výsledky jsou tak sice na evropské špici, ale jinak stejné s ostatními blízkými zeměmi."
    Inu, ještě že je Švédsko tak blízko a Bulharsko tak daleko :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LAURA: Zajímavý, že o tom nikdo neví, na školách se taky učí, jaký jsme v tomhle jedničky. Když jsem se o tom s tou přednášející bavila, nevěřila, ale pak si informace dohledala a potvrdila mi to.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LAURA: Už se na to dívám, díky.
    LAURA
    LAURA --- ---
    WITTGENSTEIN: viz nize douple.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LAURA: Jaká, prosím? V porovnání s jakými zeměmi? Prosil bych o odkazy.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Opakovani je matka moudrosti, Lauro ;).
    LAURA
    LAURA --- ---
    WITTGENSTEIN: to je jak u debilu, kolikrat uz tu probehla (naposledy vcera!) ta informace, ze ve skutecnosti CR nema nijak vycnivajici vysledky, akorat ma jina kriteria mrtvorozenosti. jeste by nekdo mel prijit s tim, jak v holandsku ceka u kazdeho domaciho porodu sanitka pred domem a budem to tu mit komplet.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    WITTGENSTEIN: Znama data o uzasnosti o novorozenecke ne-umrtnosti maji jiste mnoho dalsich vlivu a ne jen zakaz domacich porodu v Cechach. Moje sestra, pediatra a matka tri deti se s nimi rada ohani!

Tak tedy napriklad, ve Francii (3,5), je velka tendence k rizenym porodum a prehnane medikaci, na rozdil napriklad od severskych zemich (Norsko - 2,5) kde se propaguje prirozeny porod. No ale zajimave je, ze Belgie (3,3) kde je bezne rodit doma, ma nizzsi porodni umrtnost nez Francie!

Cechy si svymi 2,5 promile drzi prvenstvi, no rozhodne, slysela jsem ale ruzne nazory na to, ze v Cechach se dost radikalne vyvolavaji potraty pri nejmensim problemu (na rozdil od GB, kde jsou hodne "cool" co se tyce predporodni pece) a nebo naopak se nemocne deti udrzuji dlouho pri zivote, aby to do tabulek jiz nebylo zapsano do kolonky novorozenecka umrtnost - to je ale jenom hypoteza.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LOMILOMI: A můžeš mi prozradit, jaká data z téhle tabulky http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tps00027 tvou hypotézu podporují?
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    KEMAL: V evropskych zemich kde je bezne rodit doma neni vyssi procento umrtnosti novorozencu.

KEMAL: Muzes nam popsat, co se stalo? Do detailu...kdy jste jeli do porodnice, jak se citila, co na to doktori, co ji pichli, jake mela kontrakce, a co se pak stalo...atd.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Tapina je, pokud vím, veterinářka. Překvapivé je, že jistě nevlastní kočičí, psí nebo koňskou porodnici a akceptuje tudíž porody doma - na to dám krk :-))
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    TAPINA: aha, takze jsi sem prisla jen prudit, to je opravdu hodne cloveka s vyssim IQ nez 50:)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TAPINA: ano, to jsme pochopili.. ještě by se to náhodou mohlo zvrtnout v konstruktivní debatu:D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZORBOVA: Nepřišla jsem sem na to téma diskutovat.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAPINA: konstruktivni diskuze je mozna vzdycky, nemusi se jednat o stupidni dohadovani. ale nedivim se, doktori ochotni k diskuzi vubec nejsou. vzdyt i z te skupiny, ktera mela vest k systemovym zmenam v ceskem porodnictvi, radeji porodni asistentky vyhodili, nez by se s nimi bavili.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    TAPINA: To je argument jak Brno! díky, za přínosnou diskuzi na téma domácích porodů.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZORBOVA: Protože TOHLE prostě nedělá nikdo, kdo je na internetu dýl, než rok a má IQ víc, než 50.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    TAPINA: mně to jasné není, objasníš mi to, prosím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam