• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    YEETKA: 36tt. Jeste nevesim hlavu a rolnicku mam v planu ;)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZEGA: a v kolikátém týdnu jsi?
    kamarádka mi teď říkala, že jí ve 39 týdnu pomohla rolnička na podbřišku, mládě se otočilo po dvou dnech nošení a cinkání..
    tak polohy jako leh na zádech, pokrčená kolena a zvednutá pánev...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LAFLY: "nemocnice jsou sice připravené na možnost komplikací, ale ty komplikace oni sami většinou vytvářejí" - tohle je taky přesné, mj. i kvůli tomu mám popraskané bradavky. Jednak chtějí, aby bylo miminko kojeno každé 3 hodiny přes den a každé 4 hodiny v noci, samozřejmě s předchozím a následným vážením, plus každé kojení má trvat 15 min z jednoho a 15 min z druhého prsa a má následovat 5-10 min odříhnutí, jednak je to samá vizita a měření teploty a tlaku a žloutenky a ošetření a vyšetření a pořád - honem si dokojte, přijde vizita/budou se snášet pupeční pahýlky/bude nácvik koupání/bude screening sluchu/odběr z patičky atd. atd., takže člověk má dobře přisáté dítě a najednou ho musí trhat od prsu. Pak vizita apod. proběhne, tak chci pokračovat v kojení - ani ne za 5 min dojde další člověk, že zase honem dokojit. Jak v blbinci.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LAFLY: "Ženy byly nucené při příjmu během porodních bolestí vypisovat formuláře s banalitami, které lze vyplnit až následně. Když měly dotazy, personál je ignoroval a neodpovídal na ně." Ano, ano. A co teprve oddělení šestinedělí, to je lahůdka ještě větší. Potřebovala jsem radu o kojení, nedostala jsem ji, místo toho jsem vyfasovala dupačky, že prý je miminko nespokojené, protože je mu zima na nožičky. No co na to říct. Hrozně záleží, na koho člověk zrovna narazí... s někým to kupodivu všechno jde naprosto bez problémů a ještě s úsměvem, s někým to nejde po dobrém ani po zlém.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    LAFLY: moc mi tenhle článek nepomohl, zvlášť, když se mi dítě dnes otočilo hlavou vzhůru ...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Očkování dětí je povinné a rodiče to musí respektovat, rozhodl soud – Při očkování může dojít k nežádoucím jevům. Úkolem lékařů i pacientů je v součinnosti možným důsledkům předcházet. „Samo riziko však ještě nemůže být dostatečným důvodem pro neprovedení lékařského zákroku.“ : cesky
    http://www.reddit.com/...kov%C3%A1n%C3%AD_d%C4%9Bt%C3%AD_je_povinn%C3%A9_a_rodi%C4%8De_to_mus%C3%AD/

ach jo, doufám, že se ukáže, že to není tak žhavý a nějaký možnosti jsou... teda nějaký jiný, než si pokoutně získávat potvrzení o alergii nebo tomuhle smradlavýmu rybníčku ukázat prostředníček
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    pardon, zkusim to jeste jednou a spravne.) Rodil tu nekdo se streptokokoem? Dozvedela sjem se ted dost rozporuplnych uinformaci a nevim jak si s nimi poradit. Kdyztak posta prosim.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ZEGA: kdyby mě při porodu můj muž takhle šmrdlal ruku, tak o tu svou asi přišel :D

moje oblíbený video je tohle http://www.youtube.com/watch?v=zFMHB4RqpjI , takhle si to dám příště :))))
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    :)

The home water birth of our Rainbow Baby on July 17, 2013
    http://www.youtube.com/watch?v=gEE1t-26Z3Q#t=431
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    BARBARA0709: Ja jsem hlasovala proti zprivatneni, a ted bych to zmenila rada na pro. Radsi bych tu v klidu probirala novinky nez prevychovavala pulku Nyxu.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KERRAY: muhehe, mě fakt docela podobné články baví..
    je vidět, že tohle téma je prostě pro lidi fakt nepohodlné a tak se brání a utvrzují ve svém vším možným:)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    KERRAY:
    Zda se mi to nebo si slecna zvladla rozporovat na prostoru tri vet, ktery navic vypichla z celyho clanku?
    Nenechte se ovlivnit nepodloženými a neodbornými názory jiných maminek. Snažte se více důvěřovat porodníkům a pediatrům. A především důvěřujte samy sobě.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FRONEMA: naštěstí tam v komentářích jsou i rozumné hlasy, které jde opluskovat...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KERRAY: uz jsem kroutila... a to se mi clanky na psychologii vetsinou dost libi
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    kdybyste některá měla chuť nevěřícně si zakroutit hlavou nebo se rozčílit...
    Biomatky | magazín Psychologie.cz [Rodina a děti: porod, výživa, péče o děti, internet, lékaři, medicína, alternativa]
    http://psychologie.cz/biomatky/
    MALLAJKA
    MALLAJKA --- ---
    Při vstupu do tohoto klubu jsem čekala alternativu klubu Francie - lidi, co jedou do Francie, se ptají, jaké to tam je. Ti, co tam jsou, sdílejí, radí. A někteří si jen čtou, protože se jednoho dne chystají do zahraničí a možná to bude do Francie. Je to taková exkurze do Francie na Nyxu. Nikdo tam nechodí sdílet to, že Francouzové jsou snůška idiotů a že do Francie by jel jen retardovaný pitomec. Protože to prostě není tématem diskuze.
    Takže já bych byla pro, aby diskuze byla privátní vzhledem k okolnostem, a to jsou emoce, které to téma zatím vzbuzuje, jakýsi bezpečný prostor, který já osobně k takovému tématu uvítám.
    A pak může být jiná diskuze - "Domácí porody - ano či ne?" a tam ať se to mlátí hlava nehlava, tam já chodit nebudu.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LUCYA: Fajn, to je úplně v pořádku. V tom případě z toho ale nedělejme objektivní popis životní tragédie a důkaz hnusnosti lékařů.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    LOMILOMI: To jsou děsný kecy, co teď generuješ. Zánik pár života neschopných buněk je smrt, hned zmíníme gestapo....pěkně ti z toho hrabe.
    Sice nevím, co to má společného s porody doma, ale svůj postoj a své porody jsem tady poměrně nedávno rozebírala, tak doporučuji ještě jednou to, co předtím - protřepat mozek a zkusit číst.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    BLONDYNKA: Cetla jsem poradne. Diky za tvoji snahu "dostat nas trochu na zem".
    Jses jedina zena co znam, pro kterou je potrat "banalni vec, ktera potka v zivote temer kazdou zenu."
    Jiste, smrt je kazdodenni realita a nikdo se ji v zivote nevyhne, ale oznacit ji za "banalni", to me trochu desi. I pohrebaci maji uctu k pozustalym a je to jejich denni realita. Gestapacky asi tak uvazovaly "je to banalni vec, potka vas to vsechny, nedelejte z toho halo".

Jeste jedna otazka : ty jsi rodila / bys rada rodila doma bez pomoci lekaru?
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    BLONDYNKA: Zajimave, jeden clovek si mysli,jak skvele se nevyjadril a ostatni jeho formu nechapou...ale ze ho nenapadne i jina moznost,to je k udivu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam