• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MFIN: ty jo "Víte, rodit doma v dnešní době, kdy máme k dispozici nejmodernější metody a přístroje pro případ komplikace, se mi zdá značně nezodpovědné. Odrodila jsem spoustu dětí a vím, že se může z krásného porodu stát ve vteřině tragická záležitost. Dnes navíc mohou být i tatínci přítomni na porodním sále a to je obrovsky přínosná věc."
    ta se mi nezda moc friendly
    MFIN
    MFIN --- ---
    Já jsem spokojena s MUDr kosovou http://www.ibestof.cz/...a/mudr.-hana-kosova-ph.d.-ifepag-%E2%80%93-gynekolog-detsky-gynekolog-.html ordinaci ma na slunečním náměstí na Praze 5 http://www.eyecentrum.cz/gyn_specializace.html, ale nevím zda bere, zkus si zavolat
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Mohly byste prosim doporucit gynekolozku v praze? z toho co tady uz probehlo jsem uz zkousela Jandovou, ta neprijima nikoho a Kettnerovou, ta neprijima VZP
    ADD
    ADD --- ---
    KOLTA: Já sháněla tak, že jsem se poptala kamarádek, které rodily doma.
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOLTA: já jsem se ptala výslovně na ambulantní porod, většina pediatrů (včetné pediatričky mého staršího syna), mě už po tomto dotazu odmítla. Když jsem se dovolala někam, kde mě po dotazu na ambu porod rovnou netřískli telefonem, ptala jsem se dál i na porod domácí. Nelhala jsem, chtěla jsem jednat na rovinu. Nakonec byl stejně aktuální ten ambulantní porod, doma se moje dítě zřejmě narodit nechtělo.
    KOLTA
    KOLTA --- ---
    LAURA: a to jsi se jich rovnou ptala na domaci porod? Ja jsem si rikala, ze bych nejdriv vytasila ambulantni a pak pripadne prisla s tim, ze jsem to do porodnice nestihla, ale nadruhou stranu stejne by v tomhle pripade bylo jasny, ze se jednalo o planovany porod doma (porodnice 2min z baraku a ja prvorodicka), tak nevim, zda to teda nerict rovnou, aby clovek mel jisottu=).
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Hned jak budu mit aspon na chvili volnou i treba jen jednu ruku, napisu ;)
    OXIS
    OXIS --- ---
    BARETKA: mně by to taky moc zajímalo!
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    ZEGA: gratuluju! nechces napsat podrobnejsi report? zajimalo by me, jak se rodi doma bez PA :) btw. jak se jmenuje synek?
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOLTA: byl to oser, ale sehnala jsem nakonec dvě pediatričky, ochotné přebrat po domácím porodu (takže jsem si mohla vybrat, haha). Spousta doktorů ale měla problém i s ambulantním porodem v porodnici.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ZEGA: no já sem koukala, že se kroutila, když sem jí nahlašovala přírůstek koncem dubna - to asi může odmítnout jen těžko, když jde o sourozence .. uff, ještě že už u ní pár let sme.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    KOLTA: existujou i ti. Mudr. Bartuskova v kobylisich napr problem nema. Ale uz nebere nove deti. Musis shanet a zjistovat..
    KOLTA
    KOLTA --- ---
    Chtela jsem se zeptat na zkusenosti s pediatry s prebiranim deti po domacim porodu. PA rikala, ze to byva problematicky...
    LEENA
    LEENA --- ---
    ZEGA: taky gratuluju! to jsou dobre zpravy s tou bulovkou
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    LURA: jj. Hlava dole
    LURA
    LURA --- ---
    ZEGA: Gratuluji :-)
    A otočil se hlavou dolů?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Mame doma kluka.
    rychlost setsakramentska, neobesla jsem se bez prejezdu na bulovku na hluboky siti.
    narozen v koupelne jak po lusknuti prstu, proste na 5 kontrakci.. PA prijela az po porodu. Neatihla to.
    na bulovce vse ok. Profesionalni pristup i kdyz otazniky domaciho porodu stale nad nami ale pak se s nami smena szila a byli fajn. Po cca 3-4 hodinach zase doma.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    TABBY:
    LURA: prave ta moje gynekolozka znama mi rekla, ze pokud ustojim dohady o tom, ze atb nechci, tak at do toho jdu. Ale zase mam super pediatru, ktera je i homeopaticka, je otevrena alternativam a pristupuje k lidem individualne a celistve, ale ta mi zase vypravela o kamaradce, ktere zemrely pri porodu dvojcata, prave kvuli nakaze streptokokem...

Jaka jsou rizika spojena s aplikaci atb pri porodu?
    YEETKA: ano i ja jsem googlila a docela jsem se vydesila :)
    ELIZHANNAH: coz by mohl byt muj "problem", obe moje deti melyx pri narozeni vahu 2,6 kg

kazdopadned pediatra by mela pripadna rizika na miminu rozpoznat ne? Ja ji verim a naprosto uprimne ji verim vic, nez anonymnim lekarum v porodnici, kde mi uz pri prvni kontrole lzou...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    LURA: jj, taky jsem měla streptokoka, před porodem mě gynekolog informoval, že mám dorazit do porodnice včas, že by se měla stihnout infuze s ATB 4 hodiny před vypuzovací fází... no tak to se tedy nestihlo ani omylem, ale nikdo to pak neřešil, že by třeba dávali ATB novorozenci nebo tak. Pokud je Apgar 10-10-10 (což u mého dítěte bylo), tak už se to pak neřeší. ATB se prý dávají u malých a/nebo slabých novorozenců.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LURA: vida, tak to je moc fajn, googlila jsem a většinou je to samé ohrožení života mláděte atp. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam