• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    KATIA
    KATIA --- ---
    TABBY: ale podle mě taky musíš stanovit to jednotné příjmení, ne?
    TABBY
    TABBY --- ---
    KATIA:
    FIFI:

Ja bych prave rekla, ze zenaty neni. V takovem pripade se musi se jmenem predem na matriku (teda pokud se rodicka chce vyhnout serii dotazu v porodnici), a tam se uvadi obe varianty jmena - pro chlapce i pro devce.
    FIFI
    FIFI --- ---
    KATIA: jojo
    KATIA
    KATIA --- ---
    TABBY: protože na to fakt je nějakej zákon. nevím, jak u nesezdaných párů, ale v manželství musíš stanovit jedno příjmení, jedno které, ale stejné pro všechny děti.
    čímž se nijak nevyjadřuju k smysluplnosti takového předpisu.
    FIFI
    FIFI --- ---
    KATIA:
    TABBY: no pri snatku vznika domluva, jak se budou vsechny deti jmenovat. Ale nevim, zda pisatel clanku je zenaty?
    TABBY
    TABBY --- ---
    KATIA: Proc?
    KATIA
    KATIA --- ---
    FIFI: imho jim jde o jiná příjmení? což ale podle mě opravdu nelze, musí se zvolit jedno stejné příjmení pro všechny děti.
    FIFI
    FIFI --- ---
    TABBY: priserny, urednici nejsou na PD vubec zarizeni:/

jak chapete tohle:

Ukázalo se (bohužel znovu - při uznání otcovství jsme museli vysvětlovat, že pokud se narodí chlapec, bude se jmenovat po otci a pokud děvče, bude se jmenovat po matce, abychom narazili na totální nepochopení úřednice, která se touto žádostí dostala mimo svoje domnělé směrnice
    LAURA
    LAURA --- ---
    TABBY: strašný :/
    TABBY
    TABBY --- ---
    NEUVEDENO NEUVEDENO, můj syn | - engelthaler.blog.respekt.ihned.cz
    http://engelthaler.blog.respekt.ihned.cz/c1-62698090-neuvedeno-neuvedeno-muj-syn

Clanek je zajimavy v kontextu nedavno probehle debaty o neochote dodat matrice materialy, mj. doplneny tehotensky prukaz, jiz projevil otec doma narozeneho ditete z Pardubic. Ve vyse odkazovanem clanku ovsem neni dostatecny ani ten (posledni vysetreni je den pred porodem).
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    AYUNTAMIENTO: ano. pak už ne k gyn ale jen k PA
    FIFI
    FIFI --- ---
    TABBY: díky za odkaz a přesně - Marka nemusím vůbec a pořad - jak ona psala: vše podstatné vystřihli, šoupli tam na 60 vteřin obrázek poporodní bachraté Šichtařové (aby dokumentovali, jaké jsou domorodky úděsné existence),

Až mi jí bylo líto, jak ji tam asi 2x zabrali - šaty ji dělaly tlustou (bachratou, jak napsala) nebo jí zas vylézalo ňadro.
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    Pekný den, je tu někdo, kdo rodil doma a místo na kontroly do porodnice chodil prostě dál ke gynekologovi? Protože já fakt nevím, jestli se chci někam registrovat...
    TABBY
    TABBY --- ---
    FIFI: Jeste k te Sichtarove v 168 hodin - http://blog.baraka.cz/2014/08/nehoraznost-a-zklamani/ (jak Marka moc nemusim, tak tohle vystih ;)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ORIKA: v rámci jednoho z týdnů respektu k porodu, jsem byla na přednášce "právní výbava k porodu", kde se mluvilo o rutinních zákrocích, informovaném souhlasu apod.
    účast byla hojná, zejména brněnské porodní asistentky (což mě potěšilo).. nadzvedávaly se ze židlí a měnily se v načepýřené stádo, když se mluvilo o nástřihu a o tom, že je nepřijatelné zastrašovat rodičku (takové to, děťátku se opravdu nedaří dobře, když vás nenastřihneme určitě se udusí, případně takhle to prostě uděláme), nebo se pro jistotu neptat vůbec.
    překřikovaly přednášející, že takhle se to u nich prostě dělá a že to je přece pohodlnější pro všechny..
    když se hovořilo o možnosti ambulantního porodu hlasitě dávaly najevo, že je takové ženy velice rozčilují..
    a nejvíc mě od porodu v porodnici odradila diskuze o povinnosti řídit se podle porodního plánu - za předpokladu, že nejde o život ohrožující situaci, to byly výroky vhodné tak někam do kravína..
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KERRAY: to je strasny..a v podstate se to shoduje s tim, co mi rikala holcina ke ktere chodim na cviceni s detima, je cerstve vystudovana PA a jak na obilnaku tak v bohunicich mela na praxi problemy, kdyz davala rodickam cas, moznost volit polohu, odmitala strihat..byla za problemovou a prilis alternativni
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    KERRAY: Niečo podobné nám pred pár dňami v rámci popôrodného rozhovoru vraveli dve PA, ktoré kvôli výhradám k zabehaným postupom v pôrodnici (bolo im vytýkané, že nedokázali ženy pri pôrode dostatočne "spracovať") odišli z jednej z tých málinko ústretovejších pôrodníc. Aktuálne chodia hlavne k dom. pôrodom, do pôrodnice doprevádzajú len výnimočne a nerady. Nedivím sa im. Človek si len vraví, aké PA asi v pôrodniciach potom zostávajú...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KERRAY: depka :(
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Příběh porodní asistentky: Nemocnice mi brání poskytovat zdravou péči | - candigliota.blog.respekt.ihned.cz
    http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/...ni-asistentky-nemocnice-mi-brani-poskytovat-zdravou-peci
    TABBY
    TABBY --- ---
    FIFI: Pro ty, kdo to nevideli, Sichtarova tam rekla asi ctyri vety. Porodnici - to je ale nahodicka - dostali daleko vic prostoru. Mile prekvapila ombudsmanka, ktera sice neni pro dom porody, ale prosazuje kontinualni peci PA.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam