• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    GRANTORINO: před prvním porodem jsem měla podobnou zkušenost v porodnici v Hořovicích, kde jsem se byla podívat. Zajímaly mě ambulantní podrody a při otázce na jejich možnost sestra odpověděla, že to je nelegální a že já na revers eventuelně odejít můžu, ale dítě tedy ne. Od té doby jsem měla problém je prostě považovat za kompetentní a důvěřovat jim i v dalších věcech.
    Jinak byli milí a věřim, že to mysleli dobře :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Mariana Otterová: Porody tisíce a jedné noci - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/18663-porody-tisice-a-jedne-noci
    LAURA
    LAURA --- ---
    http://www.novinky.cz/.../346538-indce-ktera-cestou-do-porodnice-preplavala-reku-se-narodil-syn.html

V porodnici naordinovali císaře a hrdinná matka tímto úspěšně zakončila cestu za bezpečným porodem. Všechno dobře dopadlo.
    FIFI
    FIFI --- ---
    No a neslo v clanku dokonce o krestni jmeno?
    KATIA
    KATIA --- ---
    LAURA: tak to by to měl někdo jasně sepsat ;-) stejně je tady to pojmenovávání podivně sešněrovaný.
    LAURA
    LAURA --- ---
    KATIA: to z litery zákona dle mého názoru jednoznačně nevyplývá. (zákon 301/2000 Sb. § 19 odst. 2)
    KATIA
    KATIA --- ---
    TABBY: ale podle mě taky musíš stanovit to jednotné příjmení, ne?
    TABBY
    TABBY --- ---
    KATIA:
    FIFI:

Ja bych prave rekla, ze zenaty neni. V takovem pripade se musi se jmenem predem na matriku (teda pokud se rodicka chce vyhnout serii dotazu v porodnici), a tam se uvadi obe varianty jmena - pro chlapce i pro devce.
    FIFI
    FIFI --- ---
    KATIA: jojo
    KATIA
    KATIA --- ---
    TABBY: protože na to fakt je nějakej zákon. nevím, jak u nesezdaných párů, ale v manželství musíš stanovit jedno příjmení, jedno které, ale stejné pro všechny děti.
    čímž se nijak nevyjadřuju k smysluplnosti takového předpisu.
    FIFI
    FIFI --- ---
    KATIA:
    TABBY: no pri snatku vznika domluva, jak se budou vsechny deti jmenovat. Ale nevim, zda pisatel clanku je zenaty?
    TABBY
    TABBY --- ---
    KATIA: Proc?
    KATIA
    KATIA --- ---
    FIFI: imho jim jde o jiná příjmení? což ale podle mě opravdu nelze, musí se zvolit jedno stejné příjmení pro všechny děti.
    FIFI
    FIFI --- ---
    TABBY: priserny, urednici nejsou na PD vubec zarizeni:/

jak chapete tohle:

Ukázalo se (bohužel znovu - při uznání otcovství jsme museli vysvětlovat, že pokud se narodí chlapec, bude se jmenovat po otci a pokud děvče, bude se jmenovat po matce, abychom narazili na totální nepochopení úřednice, která se touto žádostí dostala mimo svoje domnělé směrnice
    LAURA
    LAURA --- ---
    TABBY: strašný :/
    TABBY
    TABBY --- ---
    NEUVEDENO NEUVEDENO, můj syn | - engelthaler.blog.respekt.ihned.cz
    http://engelthaler.blog.respekt.ihned.cz/c1-62698090-neuvedeno-neuvedeno-muj-syn

Clanek je zajimavy v kontextu nedavno probehle debaty o neochote dodat matrice materialy, mj. doplneny tehotensky prukaz, jiz projevil otec doma narozeneho ditete z Pardubic. Ve vyse odkazovanem clanku ovsem neni dostatecny ani ten (posledni vysetreni je den pred porodem).
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    AYUNTAMIENTO: ano. pak už ne k gyn ale jen k PA
    FIFI
    FIFI --- ---
    TABBY: díky za odkaz a přesně - Marka nemusím vůbec a pořad - jak ona psala: vše podstatné vystřihli, šoupli tam na 60 vteřin obrázek poporodní bachraté Šichtařové (aby dokumentovali, jaké jsou domorodky úděsné existence),

Až mi jí bylo líto, jak ji tam asi 2x zabrali - šaty ji dělaly tlustou (bachratou, jak napsala) nebo jí zas vylézalo ňadro.
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    Pekný den, je tu někdo, kdo rodil doma a místo na kontroly do porodnice chodil prostě dál ke gynekologovi? Protože já fakt nevím, jestli se chci někam registrovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam