• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    TUVDEN_NIMA: zena rodila 2x , pokazde v porodnici . Poprve normalne, podruhe musela jit na cisare a to se dozvedela asi pul hodiny pred porodem. Co by jsi asi delal doma ? A vse pritom probihalo abs. normalne. V nemocnici na to jsou proste zarizeni , prave na tyto neocekavane / nepredvidatelne okolnosti.

Tech genialniich studii ti vygerejuji kolik budes potrebovat , kazda bude jina , teda , bude podle toho , kdo da vic ;)
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    TUVDEN_NIMA: k té bezpečnosti vytahuji z onoho článku:
    "Britský National Institute for Health nad Care Excellence (NICE) vydal 3. prosince 2014 nová doporučení8, ve kterých konstatuje, že “pro až 45% žen (a jejich dětí) je porod mimo nemocnici bezpečnější variantou.” Na základě vědeckých studií dospěl tento národní regulátor k závěru, že ženy s nízkým porodnickým rizikem bývají v nemocnicích často vystavovány riziku intervencí, které následně komplikují porod. Pro prvorodičky s nízkým rizikem doporučuje jako první volby porodní dům, samostatně nebo v areálu nemocnice, pro vícerodičky pak domov nebo porodní dům.

Klíčovou studií pro závěry NICE byla rozsáhlá studie Birthplace in England9a. Mimo Evropu proběhly nejkvalitnější studie o mimoklinické péči v Kanadě9bc, kde je v systému zavedena kontinuální péče samostatné PA, která ženě asistuje dle její volby doma nebo v nemocnici. Studie se shodují, že při dobré selekci a systematické organizaci péče včetně případné péče návazné je pro nízkorizikovou ženu a její dítě volba porodu mimo ZZ stejně bezpečnou jako volba porodu v ZZ."

...ale to téma už tady i s odkazy bylo tolikrát, kdyby byl skutečný zájem, stačilo by jen filtrovat, pročíst...
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    R3S3T: proč za úmyslné zabití z nedbalosti? myslíš, že je pro dítě při asistovaném porodu a splnění kritérií pro porod doma větší riziko zemřít doma než v nemocnici? myslím, že ne. doporučuji nastudovat základní informace, hezky stručně v úvodu článku třeba dnes tady http://www.biostatisticka.cz/problematicke-postupy-v-ceskem-porodnictvi/

a i kdyby to rizikovější bylo, chceš stejně tak odpovědnost po každém, kdo veze autem svoje nebo cizí dítě, to velmi zvyšuje riziko vážného úrazu a smrti, nebo kdo svoje dítě postaví třeba na lyže? tenhle argument má stejnou logiku.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    #5873 co máme dál?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    osobne proti porodum doma nejsem , ale v pripade, ze se rodicka rozhodne rodit doma, mela by nest veskere nasledky . tz. pokud se neco nepovede a dite zemre , mela by byt i trestne odpovedna za umyslne zabiti z nedbalosti .
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAURA: Tak to je blby, no :-(
    LAURA
    LAURA --- ---
    Absence asistentky u domácího porodu neporušuje lidská práva, rozhodl soud - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...142801_domaci_hv#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

:(
    FURIUS
    FURIUS --- ---
    muze nekdo doporucit pediatricku / pediatra a gynekolozku/a otevenou alternativni medicine, domacimu porodu atp?
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LAURA: hmm, vida..
    naše pediatrička nám u obou dětí kladla na srdce, že nejpozději druhý den se máme obrnit a připravit, že ty odběry přijede udělat, protože po těch 48 hodinách už ty výsledky nejsou vůbec spolehlivý.. můžu se jí zeptat na nějaký zdroj informací..
    jinak odběry dělala z hlavy a u obou dětí mě od toho vyhodila, abych si šla jinam:)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsem trochu přemýšlela a přijde mi, že je vlastně vtipný, že povolení porodů doma a zřízení porodních domů zvýší bezpečnost těch, co rodí v porodnicích, a že opravdu v současné době, jak jsou velké porodnice přeplněné a malé se ruší, je větší nebezpečí v porodnicích než při domácím porodu. Porodní asistentky, lékaři, sestry - všichni jsou přepracovaní, nestíhají, lítají od porodu k porodu, ženy v porodnicích stejně větší dobu prorodí samy a je v důsledku toho všeho velké riziko selhání lidského faktoru a vzniku chyby. Rodila jsem dvakrát v porodnici a vím to. Navíc se přidává to, jak se vůbec nebere ohled na instinkty a pocity rodiček. Kdežto doma je klid, ta porodní asistentka nebo dula o rodičce všechno ví, nehledá fakta ve spěchu v papírech a počítači, má to v hlavě, pozorně jí naslouchá. Asi nesu dříví do lesa a neříkám nic objevného, jen jsem tak nějak měla potřebu to sem napsat...suma sumárum, zakáz domácích porodů silně poškozuje rodičky, které chtějí rodit v porodnici.
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAURA
    LAURA --- ---
    YEETKA: nutno.. mno. nam ty papirky v motole ztratili a tak dr ten odber z paticky delala znova asi tyden po narozeni.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAIRRA: screening je nutno udělat do 48 hodin po narození, my jsme si papírky na něj sehnali předem..
    jinak zákon neukládá povinnost registrovat dítě u pediatra a ani nevzniká žádná povinnost po porodu, která by vyžadovala kontrolu lékařem..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    LAURA: tak doted jsem si myslela, ze ackoliv malej se v noci budi casto, navic obcas jde nad nocnik coz je nekdy s revem, tak ze presto to nevyspani zvladam dobre.
    no ale jak jsem si precetla tvy 8-10x za noc a ten silenej budicek tak musim konstatovat, ze mozna vubec netusim, co to nevyspani je...
    musim zabusit na drevo za mi to mimino usne aspon rano na vic nez hodinu a pul v kuse.
    LAURA
    LAURA --- ---
    KAIRRA: neni vubec zac :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    LAURA: super super, díky moc!
    LAURA
    LAURA --- ---
    KAIRRA: moje pediatra nemela problem ani s eventualitou porodu doma. termin jsem mela na silvestra, to ji nevadilo. mudr. ivana veselkova, pha 2
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    dnes jsem se u naší pediatričky dotazovala na možnost kontroly novorozence doma (podávala jsem to jako pro případ ambulantního porodu, ale prostě bych potřebovala zálohu i pro případ porodu překotného nebo dobrovolně domácího, kdy budu chtít zůstat doma, stále totiž nemám zcela jasno). Doktorka by nejspíš svolná byla (i když nadšená rozhodně ne), ale den před mým prvním termínem zahajují vánoční dovolenou na cca 10 dní. Takže bych musela porodit nějak o dost dřív (neb ten první termín není moc věrohodně spočítanej), aby se to skoulelo. Tak se ptám: nemáte někoho v záloze vy? Přiznám se, že přesně nevím jak je to s tím časem do kdy by měl dítě vidět lékař (24hod?), jak je to s metabolickým screeningem atd atd, zítra se proptám PA, ale i tak je to docela komplikace.. Praha, ideálně 6, 7 nebo centrum..
    TABBY
    TABBY --- ---
    Z HPNP:

Mám dvě zprávy. Včera večer se narodilo doma dítě po předchozím císařském řezu - neasistovaný porod, podpořen zkušenou dulou. Dnes v noci se narodilo doma dítě koncem pánevním, asistovaný porod s PA a lékařem! Lékařem, chápejte, v ČR! Jinak včera na Moravě opět bouchly sklady a teď už víme proč!

TABBY
    TABBY --- ---
    TORUVIEL: Sorry, pisu zkratkovite (z telefonu ;) Naprosto rozumim tomu, ze by pani ted byla stastna za bezne problemy a nevyspani; spis jsem doplnovala, ze paklize se jedna o USA (nastesti tedy Kanada), tak se k tem vsem zdravotnim komplikacim zrejme pridavaji jeste starosti o hole zivobyti, coz mi prijde strasne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam