• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    MRMNK: nám ho vždy dělala PA, ale říkala, že správně by ho měl dělat dětský lékař. ten údajně navíc při vyžádání věcí na vyšetření neplatí narozdíl od PA papírky na odběr.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    zajimalo by me jak jste resili vysetreni z paticky?
    podarilo se nam konecne sehnat pediatra ktery nas vezme, ale neudela nam vysetreni z paticky, nase PA take ne :/
    .. byl jste nekdo v podobne situaci a jak jste to vyresili?
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    LEPEK: Naša "záložná PA" je síce z Teplic, ale bežne doprevádza v Prahe a myslím, že by šla aj do porodnice - Veronika Bednářová (předtím Hotová).
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    možná mám úplně mimo dotaz, ale stejně se potřebuji zeptat:

máte někdo zkušenost s nějakou porodní asistentkou, která rodí doma, ale provádí porodem i v rámci nějaké pražské porodnice? je něco takového možné?
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Jo, a ešte: chystajú sa minimálne dve stretnutia domarodiacich v Prahe/okolí...viac info tu:
    https://www.facebook.com/events/437739499707621/
    https://www.facebook.com/events/590807001051222/

BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    OXIS: Ja tú skupinu (bavíme sa o Porody v domácím prostředí, že?) sledujem a mám ju celkom rada (domporod mám už za sebou), nijak zvlášť militantná mi nepríde, to skor niekedy mi pripadá moc ezoterická na mňa ("doveruj svojmu telu a miminku...nemysli na nič zlé, nech to neprivoláš..."). A čo sa týka toho odmietania ultrazvukov a vyšetrení: k mojmu pocitu bezpečia patrí eliminovať všetky možné riziká a teda ultrazvuky ani iné vyšetrenia neodmietam (zvažovala som odmietnuť len glukózový test), ale chápem, že niekto to vníma ohrodzujúco (pre sebe, pre dieta, pre svoju psychickú pohodu...) a tak to robí.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    tedka poslední dítě jsem taky měla "blbě natočený". recept byl nespěchat, hodně měnit polohy a při druhé době to teda chtělo hodně tlačit (šla obličejem nahoru, tzn širší částí hlavy a ještě s pupečníkem kolem hlavy jako Tymošenková s copem). Moje PA říkala, že rizikové může být, pokud jde vyloženě obličejem a zároveň má nějak hodně blbě šňůru, ale i to už dvakrát rodila a dítě bylo ok, jen žena trochu víc zraněná.. ale tuhle obličejovou polohu porodníci opravdu nemají rádi a řežou hned..
    LAURA
    LAURA --- ---
    TABBY: no jako hlavně - blbý natočení? Pozná porodní asistentka levou zadní. Z osobní zkušenosti vím, že gynekolog ani nepozná, jestli má dítě hlavu dole nebo nahoře.
    TABBY
    TABBY --- ---
    R3S3T: A malokdo dnes uz umi dite otocit. Radeji rezou ;)
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    GRANTORINO: u nas bylo taky vsechno v pohode , a pri poslednim vysetreni, tesne pred porodem musela jit na cisare . Protoze kluk byl jen nejak blbe natocenej .
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    OXIS: ne, nejsi samotná, které to tak přijde.
    OXIS
    OXIS --- ---
    TABBY: sleduju teď na fb skupinu o domácích porodech a tam dost žen odmítá utz, vaginální vyšetření, všemožný testy, atd. Nebo jdou k mudr naposled ve 20tt. Mluví jen o intuici svojí a miminka (ale ve mně už dlouho hlodá otázka, jestli jsme ještě pořád schopni dostatečně poslouchat své tělo?) A ten bojový, případně ublížený tón často! (Ale v psaném textu může jít o dezinterpretaci, jasně.) Aspoň, že většinou mají ty porodní asistentky.
    Takový přístup dle mě znemožňuje dialog na obě strany. Jsem pro domporody všemi dvaceti, ale jaksi ne s tím, že odmítnu veškerou západní medicínu. Protože když by se teda něco stalo, tak v nemocnici se pak nemají vůbec o co opřít. (Jo, většinou se nic nestane, ale prostě mi to nepřipadá fér, když už žijeme na západě a v nějakém společenství...)

Sledujete někdo tu skupinu? Připadá militantní jen mně?
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    VILA: prinesl nam je cap , hnizdi u sousedu , alespon zena to tvrdi :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    R3S3T: Hygiena, budiz. A taky podvyziva. A krivice. A nemoci vubec. A ruzne patologie (treba placenta praevia), ktere jsou dneska odhaleny behem prenatalnich vysetreni.
    A zena, u ktere je behem tehotnstvi diagnostikovano neco z vyse uvedeneho, vcelku pochopitelne rodi v nemocnici, protoze patri do rizikove skupiny, ktera by v minulosti zrejme neprezila.
    VILA
    VILA --- ---
    R3S3T: Nejsi schopen styku se ženou a máš dvě děti???
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    TABBY: nevim, hygiena ?

GRANTORINO: diskutuji, nebo je to snad zakazano ?

vim , jsem kretyen, jsem kreten , jsem kreten ,
    mam Poruchu schizoidni osobnosti . Diagnostikovala mne ji psycholozka. Nejsem schopen styku se zenou
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    včera jsem náhodou četla příběh pro Ivanu, který rozebírá knihu Ošetřovatelství v gynekologii a porodnictví, a když jsem došla k tomuhle po těch všech odstavcích rad a nerad, musela jsem se začít smát. (možná je to vtipný jen pro mě, ale třeba to pobaví ještě někoho).

„První pomoc při porodu v terénu (myšleno mimo zdravotnické zařízení): … V žádném případě nepoužíváme násilí, netaháme a netočíme s rodícím se dítětem. Povzbuzujeme k tlačení. Po celou dobu ženu uklidňujeme.“ (s. 170)
    Tak by mohl vypadat popis porodu v porodnici. Předešlo by se nejedné komplikaci. Je zajímavé, že tahat a točit s dítětem se může jen v porodnici.

http://www.pribehyproivanu.cz/pribehy/2015/01/10/bude-to-jeste-dlouha-cesta/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    diky
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    MRMNK: taky jsme praha 5, najdi si kontakt na pani Tichou (poliklinika na andelu) a nebo pani Liskova (Hurka) obe chodi domu staci zavolat po porodu
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    hoj, nemate nekdo tip na pediatra (nejlepe praha 5 ci blizke okoli) ktery nas nevyhodi s domacim porodem? (zacina z toho byt flustrujici zalezitost) ... mluvil jsem i s pani Sovovou z HAMu ale pediatri co zna ted maji dle vseho spise plno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam