• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    PETPET
    PETPET --- ---
    Ahojte! Zrovna řeším něco podobného jako id: Marjana, jen mi stačí "obyčejná" dula nebo porodní asistentka - rodit chci v Hořovicích, takže může být z Prahy nebo klidně i z Berouna... Znáte někoho prosím? Díky moc!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MARJANA: napadá mě akorát napsat téhle, jestli nemá přehled o podobně zaměřených kolegyních, třeba někoho zná z nějakých kurzů nebo tak...
    MARJANA
    MARJANA --- ---
    ADD: diky, o tyhle strance vim, akorat pani pusobi na Morave, hl. v Olomouci...ale snad nekoho v Praze najdu...
    ADD
    ADD --- ---
    MARJANA
    MARJANA --- ---
    GRANTORINO: diky :) ...vim, ze i Jarmila Trhonova z Neratovic to dela, ale tam se mi po referencich z vedlejsiho klubu uz tolik nechce...radsi ty Horovice
    MARJANA
    MARJANA --- ---
    tak ja jsem psala "nejlepe", to neznamena, ze to nutne musi delat...prvotni a hlavni otazka byla: doporucila byste nektera dulu k prirozenemu porodu?
    ADD
    ADD --- ---
    MARJANA: Obávám se, že tu nikdo nedělá ten hypnoporod, proto Ti nikdo neodpovídá...
    MARJANA
    MARJANA --- ---
    zdravim vsechny, prosim o radu...doporucila byste nektera PA nebo dulu na prirozeny porod (at uz doma nebo v porodnici) nejlepe, co ma kurz hypnoporod? diky moc
    TABBY
    TABBY --- ---
    Tohle je moc zajimava mapa:
    https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z_1sBhjldIdY.kWfmeqOluwQo

Vypada to dost pusobive, ten pocet hvezdicek :-)
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    Organizujeme v Prahe stretnutie doma-rodiacich a sympatizantov s DP - ste vítaní: https://www.facebook.com/events/1583444501872743/?ref_dashboard_filter=upcoming
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    GRANTORINO: no já už se taky před porodníkama nechvěju a proto jsem se nebála tam jet. Oni se tomu respektu taky musí na někom učit, že ;)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA: mimochodem ještě otevřená na 6 jsem nebyla rozhodnutá a doma to řešila s asistentkou a jedno mé já taky říkalo Udělej co teď chceš, zbytek se nějak udělá sám a držím palce vám co k tomu najdete odvahu!
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    no, hezký, ale upřímně na takový boj a prudu, která by mě čekala (viz odstavec o vágně formulovaném požadavku na "další dokumenty", který matriky využívají zejména k buzeraci) a ještě po porodu (a to jsem ještě dopředu netušila jak bude náročný), na to bohužel asi nemám. Prostě jsem to zhodnotila, že moje starší děti mají taky právo na hezké vánoce se svojí mámou a to nakonec rozhodlo. Porod sám o sobě prostě v tom všem není jediný faktor, je potřeba to vidět v individuálních souvislostech. A nebudu říkat že mě to trochu nemrzí, ale prostě život jsou kompromisy a zůstávám i nadále bojovníkem za právo rodit bez obstrukcí kdekoliv.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    no, já nakonec doma nerodila právě kvůli těmhle byrokratickejm obstrukcím a že jsem nesehnala toho pediatra (furt se tvářila jakože ok a těsně před z ní vypadlo, že jsme asi nerozuměly a že po ambulantním ani domácím porodu nepřijde) a navíc se mimino ozvalo těsně před vánoci o víkendu. Takže představa, že s miminem bych musela ba pohotovost (hahaha), matrika pak pro potvrzení rodičovství chtěla papír od gynekologa že jsem rodila, starý ma tři dny - zase vánoce a nikde nikdo, zase bych s tímhle požadavkem musela do nemocnice, no prostě celé naprostá haluz... :/
    PAIKEA
    PAIKEA --- ---
    GRANTORINO: nejste svoji? ;) dcera je zatim prijmenim po me, nez se uracim na matriku, bez otce v rodnem listu, mam zapis, ze mi ho poslou postou, mno zatim nedorazil
    ADD
    ADD --- ---
    Doufám, že něco nepodceňuju. :-) Já jsem tohle těhotenství úplně v klidu, nic nechystám, mám pocit, že je vše doma z předchozích porodů, doktorka je smířená s tím, že pro ni muž zase jednou po ordinačních hodinách dojede, PA je ok, matriku budu řešit, až přežiju porod... Snad nedělám chybu, když se nestresuju. :-)))
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GRANTORINO: ad latrika, teprive nas to ceka ale vycetl jsem ze povinne je ustni ohlaseni do 3 dnu, coz by teoreticky mohlo znamenat i ustne, papiry je nutno pak vyridit do 60 dnu

na pediatry nam bylo doporuceno sehnat nekoho kdo je ok s ambulantnim porodem (do cehoz se jim casto taky nechce)
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    MRMNK: možná by vám to přijela za úplatu udělat por. asistententka Jana Menčlová.
    Těm, co s ní rodí to dělá doma automaticky v ceně porodu, ve které jsou zahrnuté i dvě návštěvy doma po porodu.
    Zkus ji případně zavolat... http://www.porodprirozene.cz/kontakt/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pediatr by to mel byt schopny udelat, realita je vsak takova ze casto ty papirky nemaji .. u apolinare to jde vyzvednout kde?

co me natom mrzi nejvic je, ze misto toho abychom si uzivali krasne chvile tesne pred porodem, a tesili se na mimino, neustale resime nejake prekazky a treseme se co prijde jako dalsi
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MRMNK: delala pediatra. papirky si muzes i sam vyzvednout u apolinare.. proc ho nechce pediatra udelat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam