• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    nemám zatím zkušenosti, chci se zeptat, jak je to s postýlkou? je nějak povinná? zákonem? nebo mimino může spát s rodiči? dík
    TABBY
    TABBY --- ---
    Alice a Indie: Jak se Amala v Jelení narodila
    http://indicky.blogspot.co.uk/2015/02/jak-se-amala-v-jeleni-narodila.html

Povznasejici je zejmena ta cast, jak na ne domluvena pediatra poslala policii a socialku...
    OXIS
    OXIS --- ---
    RENFRI: mně ho taky doporučily PA, ale nešlo mi to v něm, nakonec záda, nástřih a přidržení fundu .) v tu chvíli jsem byla šťastná a ani zpětně nevím, jestli to šlo udělat jinak, v tom dřepu mi daly hodně času, povzbuzovaly, že už vidí vlásky, ale stejně mi to nešlo.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Me k tomu kleku dokonce primela PA u Apolinare, samotna jsem tu potrebu nemela, leh mi nijak nevadil.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GRANTORINO: mně ten dřep v Podolí dokonce nabízeli
    LALUDMI
    LALUDMI --- ---
    GRANTORINO: Na Bulovce jsem taky rodila v kleku na křesle, ale strach, že spadnu měla doktorka a PA, tak radši donesly žíněnku a klekly si ke mě na zem. Jestli takto rodit můžu jsem se neptala a prostě to tak udělala. Nějak mě v tu chvíli nenapadlo si lehnout a co říká personál jsem nevnímala :-).
    KAI
    KAI --- ---
    YEETKA: hafo prisnej diktat.
    a privezt si s sebou nekoho, kdo je ochotnej si k tobe kleknout, to by samozrejme taky jen tak neslo, ze. pac kde bysme to byli, kdyby se porodnictvi ridilo podle rodicek, ze.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAI: to je diktát :D
    na obilňáku v brně hlavní pa na dotaz, zda je možné porodit ve dřepu odvětila "no snad si nemyslíte, že si k vám bude někdo ještě klekat!"

jako první položili ženu na záda při porodu frantíci, ludvík chtěl špízovat jak mu milenka rodí levobočka..
    KAI
    KAI --- ---
    uz chapu, proc je porod v jine nez na zadech lezici poloze takovej problem...oni na to ve skole nemaji trenazer!

obrazky lahudka!

Příslušenství, které dostanete k simulátoru:
    Odsávačka
    Vakuová pumpa
    Kleště

SIMone™ simulátor porodu - simulátory a trenažéry - gynekologické simulátory
    http://www.anatomicke-pomucky.cz/gynekologicke-simulatory/955-simone-simulator-porodu.html
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MRMNK: me radila sestra odejit na reverz druhej den. Ja si nebyla jista a mela jsem protekcne nadstandard, tak me to tolik nepalilo, ale z normalniho pokoje bych asi sla.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    MRMNK: a ve kterem roce_?
    ADD
    ADD --- ---
    MRMNK: Mně to tvrdila PA, že v Podolí nedělají problém, když s matkou přijede, hlídá její porod a po porodu s ní zase odjede. Třeba tím, že ji znají a vědí, že matku tři následující dny navštíví a zkontroluje ji i dítě, jsou ochotnější... nevím. Já nakonec rodila jednou ve Vrchlabí, kde bych klidně zůstala dva týdny, kdybych na to měla, a dvakrát doma, takže jsem Podolí osobně netestovala.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ADD: s tim ambulatnim porodem to zas tak ruzove nebude :/ asi zavisi na koho clovek narazi, my takovou zkusenost nemame, byl velky problem odejit z Podoli pred 72h po porodu
    ADD
    ADD --- ---
    FIFI: Za mě má bod, že netoužila archivovat mou těhotenskou průkazku, aby si mohla po večerech číst o mých rozměrech pánve a krevním tlaku, jak to nutně musela udělat její pražská kolegyně (a ještě tvrdila, že jí to ukládá zákon). Naštěstí pořád existují statečné PA, profesionální matrikářky, empatičtí doktoři... Není jich moc, ale když se sejdou u jednoho těhotenství, člověk si odnese krásný zážitek.
    ADD
    ADD --- ---
    FIFI: Zřejmě jo.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ADD: no ja prave taky z pate.

Matrikarka je tam stale ta stejna, pani V., co byla napr. pritomna u vsech snatku celeho mesta?
    ADD
    ADD --- ---
    FIFI: Tak jí to napiš. :-) Já to taky znám jen z páté ruky.
    ADD
    ADD --- ---
    FIFI: Ale když už jsme u toho, všechna čest místní matrikářce, že po téhle události nezpanikařila a chová se víc než profesionálně, totiž lidsky. Muž se tentokrát vrátil z matriky v dobré náladě, což se o pražském porodu říct nedalo.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ADD: ale jo, ale stale si myslim, ze by to autorce mel nekdo rict. Clanek by opravila a bylo by.
    ADD
    ADD --- ---
    FIFI: Ono to k tomu svádí, a jak nikdo ten příběh nevypráví celej, ale vždycky se to jen naťukne, tak se není čemu divit. To by musel někde vyjít autorizovaný příběh od té dotyčné rodiny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam