• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Třeba v Podolí byla na porodním sále klendra. Na kurzu nám říkali, že si máme vzít tlustý ponožky. A když jsem neseděla ve sprše, měla jsem na sobě deku :)
    ADD
    ADD --- ---
    KOTENCE: Ja nevim, ja rodila v porodnici jednou a to tam pretopeno fakt nebylo; mimino mi nastesti neodnesli, jeho ani moji teplotu nikdo nezkoumal. Pak uz jsem rodila doma. Jen mi prijde, ze kvuli tomu, ze ma dite studeny nohy, ho neni treba nikam nosit. Taky existujou deky, kdyz topeni neni resenim. :-) Proste zadny z mejch deti nikdo nevyhrival a prezily u me na brise, tak si myslim, ze i na Vinohradech by to mohli zvladnout. :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADD: a uvaril vsechny pritomny? Uz takhle je v porodnicich kvuli miminum hic.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    YEETKA: by me zajimalo, kolik pan svoboda tech deti porodil..musi to byt zajimavy prirodni ukaz, muz co rodi ;)
    ADD
    ADD --- ---
    YEETKA: Ze ho nenapadne zapnout topeni. Vedec, ktery radsi narve dite do boxu za miliony, nez by otocil koleckem na radiatoru. :-)))
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TABBY: "tak u matky to dítě je, dokud se mu daří dobře, pak jak začne chladnout, tak ho odneseme" :D to je odborník panečku.. nebo " my jsme chtěli, aby byla diskuze, aby bylo vidět, za jakých podmínek pracujeme, my rodíme děti, nikdo se neptá, jak se daří našemu miminku.." fů, tak to je moc.. a odpověď " no tak třeba na to, aby dítě zůstalo s matkou peníze nepotřebujete":)
    vypnula jsem to asi po deseti minutách, trochu škoda, že rozhovor nedělal Veselovský..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TABBY: no kdyz jsou tak "neekonomicke"... i s tim obcas nekdo prijde... cimz se ale dostaneme prave k tomu, ze na dalsi peci penize moc nejsou v globalnim meritku, protoze naklady budou porad vysoke... mne treba Praha na ukor kvality fakt prijde, uz jen ty dementni registrace a pak uz jen cekas a cekas a doufas... ble...
    TABBY
    TABBY --- ---
    HABRENKA: Proc porodnice rusit? Jenom tady u nas za poslednich sedm let zrušili tri - ty zbývající mají pořád plno, a jak mi sdělila PA u sepisování porodopisu "neni si jiata, zda to neni na ukor kvality pece".
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KOTENCE: to je, obavam se, otazka, kterou nikdo nevyresi. on stavajici pocet porodnic obrovskej neni, spis naopak a zrusit je nemuzes, kecat nechci, neb informace o tom, jak je ktera porodnice vytizena nemam, krom Prahy a tu je to brutalni... fakt skoda, ze nefunguji porodni domy, alespon par by jich na zkousku nechat vyjet meli, aby alespon byly nejake rozumne podklady a mohlo se pokracovat dal... stejne jako zruseni oseru s porodem doma a praci PA... kdyby zjistili, ze to funguje, asi by bylo vice prostoru pro dalsi zmeny. otazka, ktery cisar byl "zbytecny" je podle mne totiz fakt dost spatne resitelna a tim i uchopitelna.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HABRENKA: No, nemá z čeho, tak proč radši platí porod v nemocnici? Vždyť by ta PA domu stála míň, kromě toho, že by se ušetřilo i spousta drahejch císařů. Mně taky nevadí si zaplatit, v celkovejch nákladech na dítě je ten porod to nejmenší, ale neřekla bych, že systém, jak je nastavenej, je zrovna ekonomickej.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    OXIS: je treba jim to hezky trpelive vysvetlit, ze zadny extra dokument nepotrebuji, oni asi chudinky urednice nevedi, jak se z toho vymotat :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    OXIS: drzim palce... boj s absurditou na uradech na vice frontach mne neprestal s...tvat...
    OXIS
    OXIS --- ---
    HABRENKA: já si to klidně zaplatím, ale ráda bych, aby to bylo legální. Aneb dneska mě nakrkli na naší matrice, vyžadujou nesmysly navíc. Zajdu tam ještě jednou se zněním zákonu a s příklady z jiných matrik a se sebevědomým výrazem! .)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    JANISKA: a neprotireci si to pak trochu? na jednu stranu "zdravotni pece pro vsechny stejne kvalitni", na druhou vadi i pouzivani terminu "pacientka", porod neni operace, lekar neni potreba... tak ja nevim, jak se v tom pak ma zdravotnictvi orientovat samo... dulu, porod doma, beru to jako nadstandard a kdyz ho chci, tak si ho zaplatim, stejne jako plombu, odlehcenou dlahu, soukromy pokoj v nemocnici a pod... to proste "verejne" zdrovotnictvi platit nemuze, nema z ceho...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SHIVA42: Mně to vadí z principu kvůli tomu, že zdravotní péče by měla bejt podle mě dostupná každýmu ve stejný kvalitě; jsem zcela zásadně proti koncepci "nadstandardních" služeb, moc nápadně mi to připomíná Elysium... "Německá" cesta by se mi zdála fajn.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Rozbor rozhovoru s porodníkem Bohuslavem Svobodou ::
    http://www.ijinak.cz/news/rozbor-rozhovoru-s-porodnikem-bohuslavem-svobodou/
    TABBY
    TABBY --- ---
    GRANTORINO: Hele, ja si myslim, ze zalezi na tom, na jakou smenu natrefis. Jako ze to muze probehnout OK, jak popisujes, nebo te muzou vydrsnit, v zavislosi na osobnich sympatiich, prepracovanosti, nevyspani aj. V zasade kazda zprava o porodu, do ktereho zbytecne nevrtali, je zpravou dobrou a signalizuje posun od "pasove vyroby" k osobnimu pristupu a respektovani prani rodicky...

SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    MULTICAT: me nevadi platit porodni asistentce. je to sluzba jako kazda jina a za sluzby se plati, je to jeji cas... plus pohotovost kolem terminu, ktera ani neni v cene. Ale chapu ze asi by bylo pohodlnejsi a pro nas ve finale levnejsi, kdyby byli vlastni PA soucast systemu pece jako v Nemecku, a bylo by to napr. hrazeno ze zdrav.pojisteni. Treba k tomu jednou dojde.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TORUVIEL: Spíše počítal se sponzoringem a ona "zlá a nezodpovědná" anarchistka režisérka mu zkřížila záměr - vždyť porodům přece (přestože má s absolvováním porodu osobní zkušenost) vůbec nerozumí...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ILLUZE: To jsem taky nepochopila, tento jeho výrok. Tak si to má natočit sám, ne? Když chtěl nějakou propagandu nemocničních porodů...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Aktivisticke okenko aneb Pokud byste se chtely angazovat:

Petice za péči o ženu a dítě v období těhotenství, při porodu a během šestinedělí | e-petice.cz
    http://e-petice.cz/...enu-a-dite-v-obdobi-tehotenstvi-pri-porodu-a-behem-sestinedeli.html?country=cz

Chcete přispět ke zlepšení péče při porodu? Napište to Ministerstvu zdravotnictví! ::
    http://www.ijinak.cz/...e-prispet-ke-zlepseni-pece-pri-porodu-napiste-to-ministerstvu-zdravotnictvi/

Petice za respektující péči v souladu s doporučením Světové zdravotnické organizace | e-petice.cz
    http://e-petice.cz/...respektujici-peci-v-souladu-s-doporucenim-svetove-zdravotnicke-organizace.html
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDELICEK_ANDY: žiši, to je kretén... samolibý...
    on od dokumentu očekával něco jiného... on si někdo dovolil neklapat podle jeho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam