• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    LILY
    LILY --- ---
    SIG: klikni levým tlačítkem na ikonku dotyčného, komu chceš odpovědět a tam je hned nahoře možnost "odpovědět".
    SIG
    SIG --- ---
    MARKYSHA: no je to tu dost bída! myslim že bych se líp cejtila někde na veterině :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: s tou psychikou je to fakt, já se léčím s úzkostně-depresivní poruchou a kdyby toho nebylo, tak asi rodím jako po másle. Jinak já jsem rodila ve dvou případech v Podolí a mám tam z porodu dobrý zkušenosti, většinou jsem tam byli s mužem sami až ke konci tam přišla doktorka a PA a ve druhém případě tam ani doktorka nebyla. Ale ty jsi z jihu, co, tam jsem o porodnicích ani nic neslyšela.
    SIG
    SIG --- ---
    Děvčata je mi fakt trapně že vám nevím odpovědět každý, tak jak je to tu zvykem, ale časem na to určitě přijdu slibuju :D
    Lily - jako jasně že přes nějaký počáteční rozpaky se přes to přenesu, nejsem až takovej fashion nácek :)
    Markysha - to před holkou klobouk dolu. a s těma kontrakcema zmizelejma to nám řiká i teta dula na kurzu že ty jsou hodně o psychice, že když tě někdo vyděsí třeba tak se s nima můžeš rozloučit no... skákání na břiše o tom mi ani nemluv, celej ten nemocniční proces je pro mě fakt noční můra a prostě mi nejde do hlavy, že DNESKA je něco takovýho možný...stačilo mi když jsem byla onehdá na velkým ultrazvuku a pán primář po mě rajtoval až jsem myslela že ze mě to dítě vymáčkne jak beďar :/ jako okej nejsem nejhubenější tak asi bylo třeba přes ten špek trochu zatlačit, ale že až tak že mě to bolelo ještě večer to si nemyslim ....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SIG: já teda nerodila doma, ale v porodnici a naposledy jsem měla mladou PA, co byla i v Německu a byla skvělá, měla dítě zakleslý ramínkem v porodních cestách a ona mi pomohla za cenu, že si sama vykloubila rameno. Taky předcházelo, že mi odešly kontrakce, kdy by jinde asi skákali na břicho a ona mi to rozmasírovala olejíčkema a kontrakce se vrátily.
    LILY
    LILY --- ---
    SIG: pokud ti od pohledu jako člověk nesedí, tak asi nebrat. Ale kdyby ses přenesla přes batikované šaty a jako osoba by ti přišla rozumná, tak nevidím důvod, proč se ohlížet na věk a styl oblékání.
    Jde o to, aby ses s ní cítila dobře.
    SIG
    SIG --- ---
    Takže říkáte že nemám bejt posera a prostě jí zkusit? :)
    A teď mi řekněte jak se to jako dělá, samozřejmě žádný info o tom že by doprovázela doma není, to jí prostě napíšu a opatrně se zeptám? Se omlouvám ale nemám kolem sebe nikoho s takovou zkušeností a prostě se nemám koho vyptat.. ;)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    SIG: já jsem teď naposled rodila s holkou o skoro deset let mladší :)) zkušeností měla dost a navíc nejela žádnou rutinu. Trochu divný to je, ale jen zezačátku :)
    SIG
    SIG --- ---
    @Lily (nevim jak se tu odpovídá :D ) no jako představovala jsem si někoho tak kolem padíčka a ne kočku 27(těžko říct kdy naposled aktualizovala web jak je na všech s porodní tematikou zvykem) a druhá věc je že mám tak nějak vnitří problém s uniformitou těhle holek..něco ve mě mi brání důveřovat holce v tlustejch punčocháčích a batikovaných šatečkách... ale s tim bojuju už i na kurzu že si tam připadám tak nějak sama, ostatní holky jsou taky takový-stejný. přitom teta dula je taky vyšívaná, ale u ní mě to tak nedráždí. sami jsme s drahým hipíci převlečený za metalisty, ale asi je to prostě těma rozdílnejma zájmama že netušim co bych s takovým člověkem mohla mít společnýho mimo teda ten porod
    LILY
    LILY --- ---
    SIG: jen k tomu věku - já jsem rodila se "starší", co měla u nás zřejmě nejdelší praxi a nemůžu říct, že bych byla spokojená. Aneb babičkovský věk nemůže zaručit lepší výsledek.
    SIG
    SIG --- ---
    ahoj, tak já nevim... povim vám příběh... dost možná o nastupujícím traumatu... do porodnice se mi nechce. a už vůbec né do tý co máme takřka před domem. Pro všechny případy mám vybranou jinou asi 45min od domova, což si myslim že neni tak strašný. Pro porod doma nejsem asi uplně 100% rozhodnutá, spíše to beru jako jednu z variant abych nakonec nebyla zklamaná. navíc mě docela trápí ta podpultovost porodních asistentek. Tady na jihu jsem našla jednu z ČB a jako já nevim... představovala jsem si porodní bábu jako porodní bábu a né jako holku co je o pár let starší než já..kolik taková může mít zkušeností? nějak to ve mě nebudí důvěru..máte někdo zkušenost s mladicí? to je teda věc co mě odrazuje od toho být doma a ta co mě odrazuje od porodnice? jednak to co tu bylo už tisíckrát řečeno a ted navíc živý přenos z porodu kamarádky - v osmém měsíci prodělala operaci ledvin, ted je v nemocnici, tři dny po termínu jí dávají "tabletky na přípravu porodních cest" ale nějak se jim holka neotvírá tak přemejšlej jestli jí lupnou další večer nebo až ráno...(od tří vnoci to s ní škube po pěti minutách) tak jako oni napřed na ten porod děsně chvátaj aby ulevili těm ledvinám a pak jí nechaj tři dny v bolestech až nebude uplně vyčerpaná a nekonec jí stejně fiknou? to jí tu sekci mohli udělat rovnou ne?! omlouvám se za průjem, ale fakt mi to tu zvedá mandle, kdybych mohla tak skočim do auta a odvezu jí odtud, navíc kuli nějakýmu kašlíčku zakázali návštěvy a ta holka je tam uplně sama, neví co se děje a bude dít a achjo... asi počkám až se ve mě ta naše prcinka vstřebá a rodit prostě nebudu
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    OXIS: možná jsi první, která se na to kdy ptala a tak "radši" řekly, že nic nepotřebuješ, ale až přijde na věc a budeš obouvat boty k odchodu, naběhne primář s nějakým problémem
    OXIS
    OXIS --- ---
    YEETKA: zrovna jsem dotelefonovala a nic nepotřebujou, jen podepíšu revers, ještě se vrchní sestra ujišťovala u někoho vedle, vlastně tím dotazem byla zaskočená. Tak to je hezký :). (Snad jen nejsem moc naivní.)
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    OXIS: písemně to nepotřebují, nikdo nemá právo držet tě někde, ba co hůř vyhrožovat, že matku klidně pustí a dítě ne..
    nic takového není možné, rodič je zákonný zástupce dítěte a hotovo, jakékoliv zastrašování a vyhrožování je na žalobu..
    teď mám na mysli takové to :"my jsme za dítě zodpovědní první tři dny" etc je prostě nelegální a stačilo by zavolat policii..

jinak ani není nikde není dané, že u (nebo po) porodu musí být nějaká "autorita" která potvrdí, že tato žena porodila toto dítě..
    na matrice jim musí stačit oznámení o narození dítěte a případně těhotenský průkaz.. cokoliv dalšího je protizákonné..
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tak já zítra zavolám do naší porodnice, jestli to potřebují písemně. My jsme maloměsto, myslím, že v porodnici všechny pediatry znají a znají i jejich nátury. :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KERRAY: přesně tak jsem to myslela :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ORIKA: trvat na tom můžou, právo na to nemají, ale mít po porodu chuť/sílu se s něma hádat má imho taky málo kdo...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    OXIS: no, pro vetsi klid bych si ten papir od ni radeji vystavit nechala, porodnice na tom dost casto trvaji a nikam nevolaji
    OXIS
    OXIS --- ---
    Včera jsem byla u pediatry (nová, viděla jsem teprv podruhé a zas jen kvůli papírům), jestli mi vezme dítě po ambu porodu, a úplně v pohodě, že jo. Já teda, jestli, když to nestihnu a porodím doma, jestli je to taky v pohodě, tak to se zakřenila, že by radši ambu, ale když to nebude o víkendu, že nemá problém. Mně jde hlavně o papír pro matriku, to stačí do tří dnů, takže taky nemám problém.
    No, ale přijde mi to podezřele jednoduchý! :D Žádný potvrzení jsem si nenechala vystavit, tak doufám, že nenastane problém. Z porodnice si když tak zavolají, žejo.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    název blbej, ale obsah hezkej..., aneb realita 24hod po porodu :)

http://magazin.aktualne.cz/...=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=A&utm_term=position-1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam