• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    LOMILOMI: my taky udělali chybu, že se u příbuzných provalil doktorem (takovej ten cizí chlap, co o tom dítěti ví prd, sotva ho viděl na obrazovce a dělá, že ho zná jak svýho) stanovený termín. 10dní po termínu příbuzenstvo přestalo obtěžovat a dítě vylezlo 18 dní po tom nepřekonatelném dnu D. Hlavně klid!
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    SHIVA42: Presne, ptaji se vsichni : tety, tchyne, znami, dokonce i sousedi z baraku a prodavaci z obchodu :)) Tos to vystihla.
    Vcera mi PA udelala akupunkturu, potom jsem mela nejake kontrakce, ale odpoledne jsem se vyspala a preslo to. Zitra mi chce udelat dalsi seanci akupunktury a ja nad tim trochu vaham. Na druhou stranu, pry to pomuze uvolnit a otevrit delozni hrdlo, coz neni spatny, nemusi to nutne vyvolat porod.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LOMILOMI: pristi ctvrtek, to mate s mimi jeste cas... ja mam prvni dite 11 dnu po vypocitanem terminu... pupalku jsem taky brala a vsechno mozny, dokonce den pred porodem byl uplnek ale stejne se mi to rozjelo az den po nem... ver miminku ze si to vybere samo az bude akcni a ted hlavne pevny nervy... vim co to je odpovidat denne na milion dotazu jestli UZ... bude to v pohode, neboj :]
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LOMILOMI: prosimte, tady je to uz uplne ztraceny v CR s tou nenavisti odlisnosti... vetsine lidi tady vadi cizinci nebo aspon-aktualne-muslimove, a uz i v Praze (ktera by mela byt nejvic openminded) stoupaj nasilny rasisticky utoky...je to uplne v cudu uz :] a nevypada to, ze neco se v dohledne dobe zmeni. staci se podivat na prezidenta, ktery reprezentuje vetsinovou populaci.. ale nebudu se rozcilovat... trochu jsme odbocili .]
    TABBY
    TABBY --- ---
    LOMILOMI: Mno. Mam zkusenost s indukovanym porodem (porodnicovy chemicky koktejl), s porodem vyvolanym (14 dni po termimu, kvuli vyhrozovani indukci) ricinovym olejem a porodem prirozenym, tech 14 dni po terminu. A teda reknu vam, ten vylet na Kokorin... proste kdyz si mimino rekne samo, je to parada :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    LAURA:
    LOMILOMI:

Hele, pokud mate nejake gramotne zname, doporucuji tenhle clanek:

http://reset.me/story/what-if-home-birth-is-actually-safer-than-hospital-birth/

Je ctive navpsany, ale nikoliv bulvarni. Hned ze zacatku jsou dve doktorky gynekolozky - porodnice (jako zensky rod od porodnika ;), co se rozhodly rodit doma. Uplne mi to vylepsilo naladu :-)

Jako... tomu rikam novinarina, ne tomu nenavistnemu pinozeni, ktere provozuje JXD.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LOMILOMI: jj, to je pravda, tenhle aspekt jeho tvorby je děsivý a čím dál tím víc viditelný, citelný..
    na druhou stranu, cokoliv jiného než soucitný, nebo pobavený úsměv na tváři, jeho tvrzení podpoří a utvrdí..
    ještě tak nějaké smysluplné a objektivní reakce na blogu, nebo při "diskuzi" s lidmi, ale třeba mě už tohle hodně unavilo, zjistila jsem, že mnohem větší sílu má právě ten smích..
    SIG
    SIG --- ---
    LOMILOMI: to jsme na tom dosti podobne :) vcera teda nevim jestli jsem si to namluvila nebo s miniaturou ten uplnek opravdu neco delal,ale bylo to dost vyzivny musim rict,myslela jsem ze me roztrhne....a nic.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    LOMILOMI: do čtvrtka času dost! Může to přijít kdykoli :) držím palce!
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Predpokladane datum mam pristi ctvrtek. Vcera byl uplnek, myslela jsem, ze budu rodit - a ono nic. Uz jsem se tesila. Zacala jsem brat kapsle pupalkoveho oleje a nejaka homeopatika. Jinak tradicni caj z maliniku, i kdyz nesnasim tu chut. Taky pry pomaha na odstartovani zahrivaci smes koreni. Jako nalev miluju klasicky Yogi Tea. No a taky trebas kapku smesi zahrivacich silic do masazniho oleje (mam GUARD ON od DO TERRA). Taky planuju sampanske s merunkovym sirupem...

Na jednu stranu chci nechat miminko rozhodnout o datu, na druhou stranu se nechci zacit stresovat s prenasenim a s tim spojenymi navstevami porodnice.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    SHIVA42: No ja bych se tomu smala taky, kdybych nevidela, ze takove clanky opravdu podporuji nenavist a hloupost mezi lidmi. Takovou nenavist, kvuli ktere se pak lidi uchyluji k extremismu. To uz neni legrace, to je ve velkem meritku nebezpecne. No a mam ve Francii dve kamaradky Cesky, ktere by mu tenhle clanek mozna i odsouhlasily. Coz je spis k placi.
    LAURA
    LAURA --- ---
    LOMILOMI: prý Zabývám se tematikou domácích porodů již řadu let :D

Tak to pak jo, to už chápu, proč si myslí, že o tom ví víc, než kdejaká nána, co porodila pár dětí...
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    SHIVA42: jj ty jeh články už nejde brát jinak než jako vtip.. ještě mě k tomu napadlo, co se mu asi stalo, že tak hrdinně vede tažení na čarodějnice...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LOMILOMI: ja se na tom ovsem bavim :DD jako na vsem co napise, naposledy to byl "desivy pas islamu"...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Markéta Šichtařová se dětí nebojí. Čeká už páté – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/styl/402924-marketa-sichtarova-se-deti-neboji-ceka-uz-pate.html
    SIG
    SIG --- ---
    SIG: A od rana jsem tu mela kamaradku "na brigade", mame nazehlino, pripravino, sbaleny batuzek k porodu, tasku po porodu a kapsicku v pripade porodu v aute :D takze uz fakt muzu
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: Hihi :) zrovna dneska prijel Jenicek z prace se slovy "mamo muzes" ... Meli jsme nejake potize s autem a ku dnesku je vse ok :) a v patek zahajujeme s dulou pohotovost, hrozne se tesim. A uz by to fakt chtelo posledni tri dny uz jen hekam a sotva se kulim
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Vcera jsem byla na zajimave prednasce a jsem nadsena...vim, ze je to tu o porodech ale tak trochu to souvisi...o vnimani cyklu zeny, prirozene antikoncepci. Pro me velmi nove zajimave zjisteni....Treba to tu taky nekoho oslovi....
    Přirozená antikoncepce | Žena Luna
    http://www.zenaluna.cz/p%C5%99irozen%C3%A1-antikoncepce
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: Necti to, at z toho predcasne neporodis :-)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    LOMILOMI: jo tak Doležala snad už nikdo vážně ani nebere..
    SIG
    SIG --- ---
    SIG: A ty komentiky :D to by mi vytekl mozek curkem z ucha :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam