• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    našla jsem na FB, tak posílám dál. třeba se tam potkáme :)

PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PORODNÍ DOMY V ČESKÉ REPUBLICE - Petice24.com
    http://www.petice24.com/porodni_domy_v_eske_republice
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KATODA: Aha ajo :-)
    KATODA
    KATODA --- ---
    to je článek z roku 2013
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Ústavní soud řekl: Máme právo rodit doma • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/fokus/ustavni-soud-rekl-mame-pravo-rodit-doma
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAIRRA: psychiatrie?;-(
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TABBY: tak když se to musí v nějaké výši zaplatit vždycky, tak se to zase dostává na podobnou úroveň. Ale já si stejně myslím, že porodnictví je nějaká psychologicky specifická záležitost, protože v žádném jiném oboru se takhle masivně neobjevují projevy zneužití moci. Vlastně kecám, ještě v péči o staré lidi taky. Asi to nechci domýšlet dál :(
    TABBY
    TABBY --- ---
    MYJKA: Jo, jasne, ja tu situaci akorat rozvijim ad absurdum. (Stejne mne ty Staty bavi. Jako... v okoli republikanskeho sjezdu muzes mit zbrane. Nesmis mit ale tenisove rakety.)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TABBY: to je podle me neprokazatelny. Spis bych se bala tahanic ze strany statu, ze jsem ohrozila dite a podobne, nez z porodnice.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MYJKA: Tak jestli by to byla jedina nemocnice v regionu, bylo by to celkem jednoduche... Stejne jako u nas, v Libereckem kraji. Liberec, Jablonec, Mlada Boleslav, that's it. Male porodnice nepodporujeme.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TABBY: ad absurdum by ti museli dokazat umysel rodit u nich.
    Ale je to stejne na hlavu padnute
    TABBY
    TABBY --- ---
    MYJKA: To je otazka.... porodnice by te mohla zalovat za usly zisk ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAIRRA: Ale jo. Akorat teda fakt nevim, jak unosny je diktovat zene, kde a jak ma rodit, kdyz chces, aby ti to po akci zaplatila...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TABBY: Amerika je země svobody pro ty (finančně) šťastnější, to není žádná novinka :(
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TABBY: zajimalo by me, jestli teda, kdzy pak doma porodis, te nekdo taha po soudech.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAIRRA: Hele, ja myslela, ze Ameeerika je zeme svobody, takze mne zarazilo, ze v nejakych statech se nesmi rodit mimo nemocnice. A proc jako kurnik, kdyz si pobyt ve spitalu plati cash (tzn. platba nejde z pojisteni, "od statu", aby jim to mohl neprimo diktovat, jako je to u nas)?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TABBY: tak to je hustý, ještě obohaceno o americkou realitu komerce kolem zdravotnictví.. a v diskusi úplně stejné zkušenosti (stížnosti zejm na mocensky se chovající sestry), stejné protiargumenty (přetížený personál),
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    nestíhám číst diskuzi, stahuju a budu číst večer, ale jak tak koukám, nebyla jsem pochopena. ...jestli si někdo myslí, že si nechám dítě umřít jen proto, že bych nevyužila v případě nemoci možné dostupné prostředky, tak jsme se prostě nepochopily. jsem proti zbytečnostem, nejsem proti tomu, jít do nemocnice, když mi v ruce umírá živočich (člověk/jiné zvíře, které vím, že lze zachránit....bohužel alibisticky nemám namysly mouchy a podobné....)
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: tak to je teda nocni mura. nebo spis horor...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jako... jestli jste mely pocit, ze za houby to stoji jenom u nas, byl ten pocit nespravny...

Birth Monopoly | Mom Sues for Bait & Switch in Maternity Care
    http://birthmonopoly.com/caroline/

16 miliony dolaru odskodne je sice pekna castka, ale jestli za to pani poridi nejakou napravu skod, co na ni porodni parta napachala, tot otazka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam