• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    AJIMIRA: Já asi nejsem dobrý příklad, ale já v obou případech byla většinu času první doby porodní s manželem na porodním pokoji sama a pak jen s PA, doktor až na šití a v obou případech jsem to spíš "honila" já, protože mi nechtěli věřit, že už tlačím.
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    TRISSIE:
    TABBY: Přesně o tom uvažuju, že by mě nějaká dula nebo PA "uklidnila".. Musím se tedy podívat na internetu jak ji sehnat.. nebo máte nějaké doporučení?
    TABBY
    TABBY --- ---
    AJIMIRA: Nevim, jestli te nejaka mala porodnice v techto strachu zbavi, protoze vzdycky je to o tom, jakou sichtu vyfasujes... Co dula, zvazovala jsi? Mozna dula + soukroma PA, ktere od tebe odstini tu nemocnicni rutinu a pres...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AJIMIRA: jj, chápu... ale ještě je docela dost času na to, aby sis to pořádně rozmyslela a i dokázala o tom mluvit tak, aby to pochopil i tvůj přítel.
    A přijde mi, že by se ti dost hodila vlastní porodní asistentka nebo dula, která by s tebou všechno tohle probrala už dopředu a u níž bys měla jistotu, že bude za všech okolností tvůj nárazník a tvůj "odborný spojenec" (aka někdo, kdo umí se zdravotnickým personálem mluvit "řečí jejich kmene"). Ať už budeš pak rodit kdekoli, v porodnici nebo doma...
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    Děsí mě přítomnost velkého počtu cizích lidí.. Bojím se taky, že se mnou budou nekompromisně jednat bez vysvětlení, kterému bych rozuměla.. Taky, že mě budou honit a nebudu tím pádem v klidu... Ježiš, to se těžko vysvětluje.. snad jsem k pochopení.. Přítel moje strachy nechápe a s porodem v Hořovicích se nechce smířit kvůli vzdálenosti.. Vím, že by mě podpořil, ale jsem strachem tak zoufalá, že nejsem schopná vysvětlit nic ani v tomhle příspěvku...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AJIMIRA: zrovna Podolí, jako velkofabrika na děti, proti strachu z nemocnice moc nepomáhá...
    co přesně je to, co tě na nemocnici děsí? nemyslím to nijak zle, spíš aby ses zamyslela, která část ti vadí - třeba by nějaká menší, mimopražská porodnice mohla nabídnout to, co hledáš, bez toho, co nechceš...
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    Ahoj všem, potřebovala bych radu.. Jsem v 6. měsíci a zjišťuju, že mám hrůzu z porodu v nemocnici.. Bydlím v Praze a ráda bych alespoň promyslela možnost porodu doma.. V každém případě by mi pomohlo doporučení a rady ohledně přítomnosti porodní asistentky (kterou, kde a jak si vybrat, kolik mě to bude asi stát a jestli vůbec může vést porod doma?). Děkuju za všechny reakce.. Jinak, registraci v porodnici jsem si pro jistotu zařídila.. v Podolí.. díky!
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    PETPET: to jsem po telefonu neřešila. Ale lidi tady v okolí jí taky doporučovali, že jezdí. uvidíme
    PETPET
    PETPET --- ---
    LAMIA: super! I po dom porodu?
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    PETPET: sama zavolala a hned nás mile vzala. díky!
    PETPET
    PETPET --- ---
    LAMIA: akorat teda bych za ni zajela osobne, nez se ptat po telefonu. Snad bude ok, je pry trochu stroha, ale fajn.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    PETPET: tak jsem kontakt na Strandelovou hned využila, protože taky lovím dobrého pediatra na Berounce. Díky
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    PETPET: děkuji moc, černošice jsou ideál, zkusím tam zavolat

pro mě není nikdo daleko. S prvním dítkem jsem jela z porodnice, aniž bych měla domluvenou pediatru, protože mě prostě nenapadlo domlouvat doktora dopředu, když nevím, zda mé dítě bude žít, co se bude dít... přišlo mi to jako rouhání. V porodnici teda koukali, že jsem asi retardovaná :) Musela jsem sbalit třídenní mimčo a jet s ním přes celé město na prohlídku, protože nikdo neměl čas přijet k nám domů a nikomu to nepřišlo divný.

Teď, když nabídnu doktorce deset kilometrů od nás, že s miminkem klidně přijedu na vyšetření, nebo že paní doktorku doveze muž k nám domů, tak mi jako bezpečnější variantu nabízí ambulatní porod v Příbramy. Jet s novorozencem 50 km je totiž mnohem bezpečnější :)

PETPET
    PETPET --- ---
    HARRIS: cernosice jsou pro tebe daleko? Zkusila bych mudr.Strnadelovou, ma ordinaci kousek od vlakace. Je fajn, nenuti ockovat a tak... Nebo zkus zavolat Ivane Konigsmarkove - ma dost prehled o vstricnych pediatrech...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    HARRIS: tak samozřejmě jsi nezodpovědná, když rodíš mimo ústav a místo toho, aby jsi ne/dobrovolně odevzdala veškerou zodpovědnost cizím pánům, tak bereš veškerou zodpovědnost na sebe a rodíš normálně ;)
    HARRIS
    HARRIS --- ---
    ANDELICEK_ANDY: no já jsem v brně potřebovala pro sociálku právě papír od gyndaře, nevím proč to požadovali, ale prostě chtěli lejstro i od něj. Je to formulář co se vypisuje ženám s nárokem na mateřskou. Potvrzení předpokládaného termínu porodu atp.

Pokud by nějaká pražačka hledala tip zde v diskuzi, tak ordinace OBGYN doktora Kačera mne bez keců přijala. Jsou tam na mně hodní, i když mám modré vlasy, neposlušné křičící dítě jako doprovod na vyšetření a chci rodit doma :)

Nyní se snažím najít pediatra a zatím jsem si od dvou lékařek vyslechla docela nepříjemnou přednášku na téma mé nezodpovědnosti a že chci rodit doma, protože jsem pohodlná. Fakt zážitek, vždycky jsem to tajně před ordinací obrečela.

Jestli máte někdo tip na příjemnou pediatrii v dostupnosti Velké Chuchle, sem s ním.

KERRAY
    KERRAY --- ---
    hmm
    Porod císařským řezem ovlivňuje evoluci člověka, omezuje přirozený výběr, ukazuje studie | Člověk
    http://www.rozhlas.cz/...m-ovlivnuje-evoluci-cloveka-omezuje-prirozeny-vyber-ukazuje-studie--1676461
    "Doktor Mitteröecker své zjištění otištěné ve sborníku americké Akademie věd ale nemyslí jako kritiku současného přístupu, jen chtěl ukázat, že se promítá i do vývoje druhu. "
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    YEETKA: Pekne. Dej vedet jestli napise.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ZAQQUM: jj to už moc nedělám a když je mi těch lidí spíš líto...
    jinak kamarád autorce článku napsal:
    "Šárko, jako novinářka máte velkou moc utvářet a posilovat škodlivé stereotypy, nebo pracovat s fakty, které tyto škodlivé stereotypy vyvracejí. Evidence based medicine neshledává žádný rozdíl v riziku u domácích porodů ve prospěch nemocničních porodů. Je tomu právě naopak. Myslím, že si Vaši čtenáři a tato země zaslouží práci s fakty a měli by znát alespoň studie zmíněné např. v tomto článku:
    http://www.parenting.com/…/afraid-home-births-risk-factor-s…
    U lékařů ignoraci faktů chápu, je tam totiž jasný zájem, ale u novinářů? Nebo, že by Babiška po reprodukčních klinikách šla i do porodnictví?"
    Uznávám, že závěr zprávy není úplně korektní, ale je to skutečně smutné koukat jak děti co píší do novin neumí používat google :-(

zatím teda bez odezvy, ale i tak hodně výstižné a trefné..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam