• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    BERUTHIEL
    BERUTHIEL --- ---
    SIG: Kojila jsem obě děti cca 1/4 roku. Staršímu bylo v době narození bratříčka 21 měsíců a kojení potřeboval spíš k uklidnění, nebo večer k usnutí. Mladší rozhodně nějakým nedostatkem netrpěl. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SIG: Udela se a melo by se prvne kojit novorozene a pak starsi. :)
    SIG
    SIG --- ---
    PETPET: dovolim si ot odbocku... jak je to s tim tandemem? jak to funguje? nevycucne jednicka to predmliko dvojce? udela se vubec nebo jede furt mliko?
    ADD
    ADD --- ---
    Tak já se teda přidám - v zásadě jsem si na domácí porod s Janou Menčlovou nestěžovala, protože požadavek rodit doma jen s mužem a PA byl splněn, já i dítě jsme byli živý a zdravý. Ale když jsem o tom pak uvažovala, vlastně jsem s ní zažila skoro všechno, co jsem v porodnici zažít nechtěla - vypnula mi kazeťák, že ji to ruší, vypustila mi vanu, že ve vaně nikdy nerodí, naštelovala si mě na posteli do polohy, která vyhovovala jí s tím, že je to důležitější, než co vyhovuje mně... S tou vanou mě to naštvalo hodně, protože věděla, že kvůli porodu měníme doma fungl nový bojler za karmu, abych měla nepřetržitý přísun teplé vody, a neřekla, že mě nenechá rodit do vany. Po porodu mi řekla, že bychom si od ní museli půjčit bazének, aby mě nechala rodit do vody - ale nevím, proč to neřekla o čtyři měsíce dřív, ušetřili bychom hodně peněz, energie a času.
    Oproti porodu s Marií Vnoučkovou to prostě mělo mouchy, nicméně zatím jsem si myslela, že bych s ní klidně rodila znova... ale jak to tu čtu, tak teda radši nerodila. Víc much už bych nedala. :-)
    PETPET
    PETPET --- ---
    MYJKA: jo, KE. Zrovna vcera to na fb v te domporodni skupine jedna zena psala. Taky ji pry rekla at uz prestane kojit starsi dite (20m) a rozhodne nedoporucovala tandem a tak.
    Uz drive se tam tato PA hodne resila. Driv pry byla super, ale posledni dobou uz moc ne.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETPET: Myslis manualni podporu brisniho lisu dlani?
    PETPET
    PETPET --- ---
    Na tu PA Janu Menclvou je ted od zen, ktere doprovazi hodne stiznosti... Bere si toho hodne, nestiha, nebere telefony a kdyz pak jedou do porodnice, tak uz to nechava v rukou doktoru.. Doporucuje i tlaceni na bricho atp.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MYJKA: je to dost zmateně napsané, dá se to pochopit i jako že před přejezdem na sál. Myslím že při přípravě na císaře už by jí žádný doktor oxytocin nedal
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KAIRRA: A chapu, ze oxi ji dali az pak na sale?!?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    KAIRRA: Mas pravdu, ja sama som si nechala prepichnut zbytky obalov, tiez po navrhu PA, ked sa 5hod po otvoreni mala stale nezosunula. A vsetko bolo ok. Ale spatne si hovorim, ze uz by som sa druhykrat rozhodla inak. Lebo to mohlo byt len o stasti. Bol to jediny zasah do mojho porodu.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MYJKA: hele ale to prostě nevíš co přesně způsobilo co. z popisu bych vinila spíš oxytocin než to píchnutí. Měla jsem u třetího porodu taky svoji PA a ta mi popsala co nastane, když se voda píchne / nepíchne vždy vzhledem k aktuální situací. Dvakrát jsem to odmítla, ale pak už jsem byla vyčerpaná, dítě dorotované (rotovalo opačně než je obvyklé), tak jsme to píchli, vše se zase rozjelo a za chvilku bylo po všem. Prostě ty situace se každou minutu mění a nemuselo to nutně být špatné rozhodnutí, spoustu věcí dopředu nemůžeš předvídat
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: No co, je to verejna skupina, tak nech to neni jedna babka povidala

PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    AKUKA: nezdá se ti, že jsi trochu přestřelila?
    dle tvýho názoru dělají doktoři akutní císaře, protože jim končí směna a mají z toho víc peněz? LOL
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    GRANTORINO: Této jsem psala už včera.. Odepsala mi: zkuste se podívat na stránky UNIPA, kde je seznam por.asistentek. Ještě jsem jí na to odpověděla, protože žádná ze seznamu, které jsem napsala není volná nebo domácí porody nedělá..
    Ale děkuju moc za konkrétní radu! :-)
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    Ahoj, doma jsem nerodila, ale paní Menčlovou znám, pracovala v poradně kam jsem docházela.(cca před 15.ti lety)
    Velice příjemná, pohodová, dokázala mi tenkrát plno věcí vysvětlit, poradit i zařídit.
    Těšila jsem se tam na ní
    Nikdy se z ničeho nehroutila (a to jsem teda nebyla vůbec standartní pacientka:)
    ...dost jsme se tenkrát spolu nasmáli:)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GRANTORINO: Zrovna dnes jsem na fb cetla prispevek od pani, co s ni rodila v rakovniku a poradila ji pichnuti vaku a od ty doby to slo do prdele. Znizene ozvy, hrozici hypoxie plodu, priprava na cisar. Po odcevkovani pani porodila. Nastrih included. :(
    AKUKA
    AKUKA --- ---
    Jsem zvědavá jestli někdy najdu vzpomínku na porod v porodnici: "Normálně rodim a najednou mě vezou na sekci, tak si řikám asi teda zničho nic blbý, dítě úplně omotaný, oběšený na pupečníku, ještě že nás nakonec doktoři zachránili, bejt doma sme oba mrtvý:)..a pak mi doktor řiká, ale kdepak, akorát už to fakt trvalo a mě za půl hodiny končila služba a sestrám začínal seriál a stydla večeře no...a taky teda pojišťovna za sekci platí mnohonásobně víc než za přirozenej a víte jak to v tom zdravotnictví dneska je a ten váš řev už se taky nedal vydržet:)" .. Nechci se nikoho dotknout, racionalizace je naprosto legitimní strategií překonání zpackanýho porodu, ale kdyby všechny ty story o zachráněnejch na poslední chvíli byly reálný tak vzhledem k počtu akutních sekcí nechápu, jak je možný že lidstvo ještě nevymřelo.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: s těma registracema jsem to teď taky někde četla, tak to musím rychle zjistit, neboť tam plánuju jet rodit z Prahy, aktuálně sháním vlastní PA. ale počítám že to budou registrace typu, že prostě musíš přijet osobně přijet a vyplnit si papíry a ne přijet tam uprostřed porodu, aniž by o tobě věděli. četla jsem na jejich FB, že o Vánocích museli vyhlásit stopstav. což se často děje v Neratovicích a byl to i důvod, proč jsem nechtěla jet tam. důkaz normální tržní poptávky! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam