• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    PETPET
    PETPET --- ---
    GRANTORINO: ta skupina na fb, o ktere mluvi Tabby se jmenuje "porod v domacim prostredi". Neni nijak tajna...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GRANTORINO: prosim te, tenhle klub o domacich porodech za nic nemuze. Jen jsem sem dala "inzerat" na souvisejici tema. Privatu jsou na nyxu stovky, a jejich princip je vcelku jasne dany. Ne kazdy muze do kazdeho privatu, kam by chtel.
    TABBY
    TABBY --- ---
    BODY_SUIT: Mas zpravu :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TABBY: JO, pokud byste mel nekdo pocit, ze castka je prakticky vybrana, tak tomu tak neni. Posilala jsem prispevek vcera, a tohle je cast potvrzovaciho mailu, co mi dorazil. (Zduvodneni rozdilu castky na webu a skutecne vybrane mi vyrazilo dech ;)

Dobrý den,
    velmi Vám děkuji za dosavadní dary pro naši kampaň Podpořte ženu v prvním soudním případě proti porodnickému násilí.
    Ke dnešku se vybralo úžasných 90 658,-.
    Kampaň průběžně kontroluji a "čistím" od plateb, které dárci pouze zadají, ale reálně peníze na účet nedorazí.
    Stává se to bohužel velmi často a mnohdy ve snaze znemožnit vybrání celkové částky.
    Odpůrců změny v českém porodnictví je stále mnoho, ale ani to nás nijak nezastaví.
    Bohužel pro ně, tyto snahy podchycuji a upravuji vybranou částku podle reálných plateb.
    Ještě jednou děkuji. Věřím, že se nám brzy podaří vybrat i zbytek, který je již pouhých necelých 10 000,-.
    Pokud víte o někom, kdo by mohl přispět, šiřte prosím kampaň dále:
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ve skupine venovane domacim porodum (na FB) se objevil otresny pribeh pani nastrihnute proti jeji vuli, a to tak, ze doktorka prostrihla posevni stenu az do rekta, takze sestinedelka ve velkych bolestech doma zjistila, ze ji stolice odchazi pochvou. Porodnice se k tomu stavi jakoze ja nic, ja muzikant, dokonce ji rekli, ze problem mela jeste pred tim, nez do porodnice nastoupila.

Pripomenulo mi to jiny pribeh, jehoz akterka sebrala odvahu a na porodnicke nasili si stezovala u soudu. Neuspesne (" Podle soudkyň se žalobkyni narodilo zdravé dítě, tak co by chtěla!"), porodnici ma zaplatit 60 tisic. Ceka na projednani pripadu u Nejvyssiho soudu, pricemz pripad je mozne financne podporit (viz nize).

Vice o pripadu zde: http://llp.cz/pripady/lekari-nerespektovali-prani-rodicky-a-zpusobili-ji-zdravotni-komplikace/

Moznost financne prispet na pokutu a dalsi zdravotnicke posudky zde: http://www.lidiligy.cz/podporte-zenu-v-prvnim-soudnim-pripade-proti-porodnickemu-nasili
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TABBY: spíš "méně dohledatelné". Můžu případně poslat do pošty ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    HYSTERIA: Plebsu nepřístupné?
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    SMERIES: tak to vidim prvne a vubec to neznam, dik! ale potreti uz asi nikdy rodit nebudu...
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    RADU: můj porod už proběhl. Děkuji :)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    PETPET: kamaradka loni ztratila synům RL a volala si telefonem a za týden to měla ve schránce. možná taky na koho natrefíš...jako vždycky
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Pokud mate (spise zasadni :) vyhrady ke stavu ceskeho porodnictvi a jste zastanci prirozeneho porodu*, byl zalozen novy privatni klub, kde na toto tema muzete diskutovat (sdilet zkusenosti a nazory, poradit se resite-li nejakou situaci apod) bez nutnosti se obhajovat pred "mainstreamem". Pridruzene je tematem i obecne nemainstreamove pojeti rodicovstvi. Pokud mate zajem o vstup, piste mi do posty.

* tj. toho, ze porod by mel probihat bez vnejsich zasahu a medikace, dokud nenastane problem ci dokud si je rodicka nepreje i pri absenci problemu, a to v podminkach, ktere jsou prubehu prirozeneho porodu maximalne priznive (prostredi, pristup okoli/personalu, polohy atd)
    RADU
    RADU --- ---
    HYSTERIA: mohu poprosit o ty reference? Taky mi byla doporučena...Moc díky!
    RADU
    RADU --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ano:-)

Aktuálně shánim PA, co jezdí i do Liberce...nemáte nějaký tip?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETPET: no, vzhledem k tomu, že prvopis rodného listu se dává RODIČŮM, ne dítěti, tak si myslím, že by to uhádal :-)
    koneckonců, jeho jméno a rodné číslo na tvém rodném listě je taky, že.
    PETPET
    PETPET --- ---
    TRISSIE: ale teda tu plnou moc po nem fakt chteli. Priste mu dam ukol at to zkusi bez ni. Ma tyhle vyzvy rad.
    PETPET
    PETPET --- ---
    TRISSIE: dobry vedet, po dvou letech a jednom stehovani je zase nekde zalozeny...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETPET: no, tu plnou moc jsi vlastně dávat nemusela, protože tvůj otec by o ten rodný list mohl žádat sám, protože spadá do kategorie "Matriční úřad vydá matriční doklad: fyzické osobě, které se zápis týká, nebo členům její rodiny, jejím sourozencům a zplnomocněným zástupcům" - jinak se na tom bohužel nezměnilo nic, stále je potřeba fyzicky se dostavit na matriku obvodu, v němž se člověk narodil:
    Vydávání matričních dokladů - rodný, oddací a úmrtní list, doklad o partnerství - Ministerstvo vnitra České republiky
    http://www.mvcr.cz/...davani-matricnich-dokladu-rodny-oddaci-a-umrtni-list-doklad-o-partnerstvi.aspx
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Paráda díky.Takže plán: jet nahlásit do 3 dní dítě a dodat později kopie rodnejch listů nebo se pokusit je najít by mohl vyjít.
    PETPET
    PETPET --- ---
    ANDELICEK_ANDY: ja jsem teda musela dat plnou moc tatovi a ten mi tam pro to zasel (narodila jsem se na morave, ale zila jsem v Praze a uz nebyla sila tam jet). Postou mi tvrdili, ze to nelze, coz mi prijde logicky. Potrebuji nejaky doklad totoznosti proti kteremu ti rodny list vystavi. Ale mozna se to zmenilo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam