• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    ULO
    ULO --- ---
    GRANTORINO: tak to asi nestihame :) TP mám 13.8. Deti vlastně kromě školy a školky nikdo nehlida, nejsou na to tedy zvyklé. A známí, které dobre znají jsou a kteří by je mohli pohlidat tu nebudou do začátku školního roku. No nevadí. V nejhorším půjdou ven s tatínkem.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ULO: nestalo by za to tkusit poznat nejaky sousedy a potom je pozadat o pomoc? Pokud je teda dost casu ...
    ADD
    ADD --- ---
    ULO: Zkus overit ty znamy. Obcas nekdo doma je a muze to byt fajn, nemit deti v byte.
    ULO
    ULO --- ---
    Babičky mame 920km daleko. A jak jsou prazdniny, tak jsou všichni známí v trapu. Předpokládám, ze porod bude trvat, stejně jako v předchozích dvou případech, 4hodiny. Zatím je varianta Rio, Rio 2, Peppa Pig a A je to.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ULO: starší byla u babičky. Nevěděla jsem, jak dlouho bude porod trvat, jak budu prudná a tak podobně. Přijela pak až bylo hotovo :)
    ULO
    ULO --- ---
    Chci se zeptat, co jste udělaly při porodu s dětmi? Kolik jim bylo a jak to braly? Když jsem rodila dceru, tak klukovi byly jen dva a mám pocit, že takhle malé deti to mají v mozečku nějak odrusene a navíc přišly dvě PA takže si s nim na střídacku s tatínkem hrály. Teď mě čeká porod a dětem je 5 a skoro 3. Tak nevím, co očekávat. PA rikaly, ze nejlepší je poslat deti ven, ale to je nereálné, není s kým, protože partnera bych rada u porodu. Tak nějak doufám, ze se to odehraje v noci, ale na denní variantu musím mít plán taky.
    KAREN
    KAREN --- ---
    JANCAA:

Podpořte odvolání porodní asistentky proti pokutě za domácí porody! | Darujme.cz
    https://www.darujme.cz/vyzva/1200577
    JANCAA
    JANCAA --- ---
    Ahoj. Nevím, zda už to sem někdo nedával, ale pro jistotu... https://archiv.ihned.cz/c1-66190610-prvni-pokuta-za-domaci-porody-asistentka-ma-platit-120-tisic
    Proti stíhání PA Johanky Kubaňové, za legalizaci přítomnosti PA u fyziologických domácích porodů - Petice24.com
    https://www.petice24.com/...anky_kubaove_za_legalizaci_pitomnosti_pa_u_fyziologickych_domacich_porod
    ULO
    ULO --- ---
    Ve Vrchlabí se mnou partner bydlel. A o utulnost se opravdu snažili. Personal byl taky báječný. Jenom ta paní doktorka stala za starou belu.

Jak jsem psala, jsem moc rada, že budu rodit tady. Zdá se mi, že to tu funguje dobře. Osobně znám jen pět rodiček (co rodily nedávno, takže si o tom chtějí ještě povídat) a zdá se mi, že se tu najde každý.

Dvě z těch pěti rodily císařem. Ta zmiňovaná maminka dvojčat měla nějaké předporodni komplikace, asi špatnou polohu, či něco tak, a byl ji císařský rez indikovan. Na plánovanou operaci nechtěla, tak čekali až se porod zahájí spontánně a pak ji teprve operovali. Eve si pochvalovala, jak krasne skolili tatínka v péči o dvojčata. Včetně zavádění žaludeční sondy. Vyhřívaná lůžka měli u sebe na pokoji. Dostali i nabídku, po stabilizaci dvojčat, že jim lůžka půjčí na par dni domu. Tam se jim ale nevešla, tak zůstali v nemocnici o týden dyl.

Druhy císařský rez byl v podstatě na vyžádání. Češka po dvou sekcích nabízeny přirozený porod (s indikaci pro nemocnici) odmítla.

Další dva porody byly v nemocnici. Jeden indikovan nadváhou, paní domluvili, že je domácí porod nebezpečný a že porodní asistentka nechce riskovat.

Druhy byl v porodnici spíš ze zvyku. Emina maminka si neuměla představit rodit za přítomnosti syna. Navíc zvykla z vlasti, ze se rodí v porodnici. Porod byl ambulantní.

Poslední známá je, podle mě, nejvíc WTF. Rodila doma. Sama. Prý to porodní asistentka nestihla, ale to už “nestihla” u předchozích dvou porodu. Naštěstí bylo všechno v pořádku. Takže ji nikdo nedělal žádné problémy s vystavením rodného listu. Zdejší způsob ji přišel moc zpoutan konvencemi ;))
    KAI
    KAI --- ---
    To je pro nás jak z jiné planety :/
    TABBY
    TABBY --- ---
    ULO: "samozrejme" :-)
    ULO
    ULO --- ---
    Porody jsou většinou ambulantní, ale pokud rodicka chce, může si zaplatit i pobyt. Známí byli v nemocnici dyl, kvuli nízké porodní váze dvojčat, a na pokoji bylo samozřejmě i lůžko pro otce.
    ULO
    ULO --- ---
    Ony ty porodnice jsou spis porodní domy. Pokud není lékařská indikace, tak žena rodí se svoji porodní asistentkou, která ji vedla těhotenství (když PA stihne dorazit včas). Lékařský personal tedy vůbec nemusí vidět. Porodní místnosti (já se tedy byla podívat jen v nejbližší nemocnici) vypadala asi jako hodně prostorný hotelový pokoj s polohovatelnou posteli. Tím chci říct, že tam byl nabytek, křesílka, lampicky a takové ty věci, které dělají útulno. V pokoji byla i porodní vana a nějaké ty žbrlny a podobné legracky. Lékařské vybavení vidět nebylo. Porodní sál pro případ komplikaci byl ve stejném patře.

PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ULO: a kdo by oficialne mohl rodit doma, ale nechtel, ma moznost treba porodniho domu?
    Vim, ze tu nekdo psal, ze kdo chce do porodnice, musi si pobyt/porod tam uhradit sam, ale zajima me, jestli existuje nejaky mezikrok...??
    ULO
    ULO --- ---
    Takže obsah balíčku:
    2xporodnicke kalhotky a dvoje balení vložek
    3baleni různých Hydrofobních kompresních čtverečků
    Svorka na pupecnik
    3xrukavice
    1xPorodnická podložka 70x180cm
    8xpodlozky 60x60cm
    2xNepropustná podložka 90x180cm
    Vata
    Líh
    Antibakterialni gel
    A jako dárek textilní žirafa a ručník se zirafou. A k tomu popis obsahu a použití jednotlivých jeho položek.
    ULO
    ULO --- ---
    To se budu muset mrknout, ale jsou tam věci jako Kompresní polštářky, svorka na pupeční šňůru, rukavice, nepromovava podložka na matraci.
    KAI
    KAI --- ---
    ULO: to je takova pecka!
    TABBY
    TABBY --- ---
    ULO: Co je v tom balíčku, čistě pro zajímavost?
    ULO
    ULO --- ---
    Tak mi dnes PA řekla, ze podle všech testů muzu rodit doma (ziju v NL). Ne že bych předním o tom pochybovala, ale je fajn mít oficiálně zelenou. Už mi přišel od pojišťovny balíček k domácímu porodu. Mám opravdu radost, že rodím tady.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Syn přivítal Isabelu těsně po porodu, vylekala ho placenta, říká kněžka Lilia – Maminka.cz
    https://www.maminka.cz/...a-rika-knezka-lilia/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam