• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    TERRA: II.těhotenství, nikam nechodím. v prvním jsem měla "neprustřelnou" výmluvu, že jsem v zahraničí (byla to pravda), kde se nikam nechodí. po příletu jsem si v cca 33.tt šla pro průkazku, bez důkazu, že jsi byla těhotná dělají na matrice krávu. Teď druhé těhotenství, byla jsem si pro průkazku v cca 36tt, doktor (na doporučení) v pohodě, nic neřešil, vyplnil průkazku a rozloučil se. Těhotenství není nemoc
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    TERRA: Já byla za celé těhotenství jen na jednom UTZ ve 30tt a na odběrech krve (na přání PA, která se mnou rodila doma). Mám kamarádku, která za celé těhotenství nebyla nikde. Takže lze to :)
    TERRA
    TERRA --- ---
    Ahoj,
    chci se Vas zeptat, je tu nekdo kdo ma zkusenost s absolvovani tehotenstvi bez lekarske pece?
    slysela jsem o porodech doma ale zajimalo by me jaky by me prubeh uz tehotensntvi...:}
    Obesel se nekdo uplne bez 1.trimestr screeingu a bez ultrazvuku?

Poradi nekdo nejakou alternativni peci, jako napriklad kurzy, nebo duly?
    ULO
    ULO --- ---
    A zapomněla jsem; dekuju za odpověď.
    ULO
    ULO --- ---
    Ono je to v porodnicich hlavně o lidech. Ale je pravda, že lékaři se často v přirozeném průběhu porodu nevyznají, nemají zkušenost a vidí to především medicinsky. Je škoda, že porody různě farmaceuticky ovlivňují, není-li to třeba, že porody probíhají v nemocničním prostředí, které na klidu rodičce nepřidá.
    Já chtěla také porody přirozené (taky jsem je měla), protože je to (když není komplikace) nejšetrnejší pro všechny zúčastněné. Dotepání pupečníku by podle mě mělo být normální, v tom nechávat placentu přidělenou k miminku pupecnikem, dokud neodpadne, nevidím moc smyslu, ale každého věc.

Zajímalo by mě, jestli se ve vaku blan rodí i velká miminka, ale asi nebudu mít čas po tom pátrat na netu. Já si miminko 2,6kg ani neumím představit ;)

Zde PA vodu pichaji, mají-li pocit, že to má smysl. (Také je to poslední věc na konci 42 tydne kterou mohou zkusit vyvolat porod než rodicku předají nemocnici). Vždy je rozhodnutí na rodicce. Ony tady porodní asistentky mají i oxytocin a hromadu jiných farmak a věcí, které ale běžně nepoužívají a mají je pro případ, kdyby se něco zvrtlo, aby mohly konat, než přijede sanitka. To, že nemohly PA najít nástroj na píchnutí vody, pokládám za chybu, nemělo by se to stávat, ikdyž ho běžně nepoužívají. Tím nechci říct, že to byla špatná PA, chyby se lidem stávají.
    BRANA
    BRANA --- ---
    ULO: tehotenstvi jsem zacala na 46kg vahy, pri porodu 56kg a miminko melo 2,575 a to bylo pro me presne akorat. Nejtezsi z celeho porodu byl ten moment, nez vyleze hlavicka. Asi pul hodiny lezla tam a zpet, nez cela vylezla, a potom aby se uvolnil tlak mi PA prstem sundala blanu z hlavicky miminka a vyslo telicko ven. No tohle by mi v porodnici nikdy neproslo, vsechno urychluji a nenechaji probihat porod prirozene. Ja jsem chtela bez zbytecnych zasahu, pro me ten obal i voda, pokud je vpohode, ma svuj smysl a ucel.
    Pupecnik jsme nechali 3h spojeny, z lotosoveho seslo. Mame kocky a to zachazeni s placentou by mi prekazelo.

MORGAN: ano bezne vodu PA nepichaji
    BRANA
    BRANA --- ---
    KOTENCE: nemela jsem cas to detailne popisovat, nebo rozebirat. Pri tom zazitku porodu, jsem byla prvne tehotna, nemela jsem za sebou zadny jiny porod. Verila jsem intuici. Pokud by nekoho neco zajimalo, pockala bych si na prime dotazy, protoze jsem nemela cas se rozepisovat, bylo to psane stroze, myslela jsem ze i jasne.
    A pokud ma s tim nekdo problem, minusky mu to resi, je to jeho problem.

Co duse potrebuje, aby mohla prijit... ja myslim, ze kazda trochu neco jineho, jine podminky, jine rodice, jiny cas a misto.... to je podobne jako otazky - ma na miminko vliv kde se narodi, jak se narodi, komu se narodi aj., nekdo mysli ze ma, nekdo nema
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    ANGIOLETTO: Mě oslovilo tohle, ale nikdy předtím jsem necvičila, tak nevím, co na to vy profíci :-) ...: https://www.youtube.com/watch?v=RYPzbRHQ8-c
    KAREN
    KAREN --- ---
    ANGIOLETTO: jen doplním k tomu níže: rozhodně doporučuju cvičení (posilování + povolování) na pánevní dno, to se ti k těm zádům a všemu kolem porodu fakt bude hodit
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ANGIOLETTO: Myslim, ze Krejcik a jeho online kurzy tam neco budou pro tehotne mit. Ja pouzivala aplikaci na tablet a podle ni cvicila. Cviceni pro vsechny tei trimestry a i po porodu. Jen je placena.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: a jeste teda se nedelaji cviky v lehu na zadech
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANGIOLETTO: mozna bych chodila dal na jogu kam jsi chodila, jen bych se dohodl s lektorem, ze urcite cviky delat nebudes: nemely by se delat cviky na prime brisni svaly, a obracene polohy. Co naopak budes potrebovat po porodu jsou zadove svaly, ruce...
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    ANGIOLETTO: promin az ted jsem si vsimla ze hledas nekoho na online lekce.. tak to netusim..
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    ANGIOLETTO: no asi bych zkusila Arunu Singhvi - pokud neni problem anglictina.. nicmene co jsem ted koukla na web tak tam primo prenatalni jogu nema.. asi mozna nejaka soukr. lekce.. http://www.yogaprague.cz/lektori
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    tak a mám vyřešen jediný stres, který mne provází od jara - důkaz pro matriku, že mé dítě bude opravdu mé :D
    Většinou se musím smát, když lékaři doslova zapíší moji upřimnost do hlavičky zprávy :)

MORGAN
    MORGAN --- ---
    (Ja teda jen doplnim, ze jsem taky neminusovala. Tak ja jdu dat plus, at se to vykompenzuje :) )
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tyjo vubec tu nejsem v tehle diskuzi na ty minusy zvykla :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BRANA: za heretika bys byla vedle v mateřským nebo porodním auditku, tam se to z větší části jede medicínsky ;)
    tady naopak podle mě narazíš na více žen, které rodily doma nebo ambulatně a těhotenství absolvovaly bez zbytečných vyšetření a zásahů...mě třeba můj gynekolog na cukrovku vůbec neposílal a vnitřní vyšetření v těhotenství nedělá, protože zastává názor, že v tomto období "hrabat" do ženy je spíše ku škodě věci...je ovšem fakt, že on pracoval 20 let v zahraničí, takže má jiný přístup ke klientkám než klasičtí čeští doktoři, pro které těhotná / rodící je nesvéprávná pacientka
    ADD: tak v tomhle se teda Kotence musím zastat, fakt na ni útočíš zbytečně, do matek, které mají tendence odsuzovat cokoli co není medicínsky podloženo a lékaři požehnáno, má hodně daleko, naopak je velmi vnímavá a otevřená a nemá potřebu se do druhých navážet za jejich názory či postoje...pouze reagovala na můj dotaz a hlavně se Brany ptala na to, co ji osobně zajímá
    ULO
    ULO --- ---
    MORGAN: Já jsem si taky říkala při třetím porodu, že když se mi blány neprotrhávají samy, že se třeba dítě narodí ve vaku. Ale zase na druhou stranu jsem měla zkušenost z prvního porodu, kde to prasklo explozivně (už jsem to asi psala, oholilo to zeď v sesterně) a byla to taková úleva, ze jsem si teď tu vodu nechala píchnout znovu. Délka byla 4hodiny u prvních dvou, u třetí 3,5, počítáno od prvních pravidelných kontrakci.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADD: Ja nedala minus. Ale kdyz uz se tu ten prispevek rozpitvava, tak jsem pridala par otazek, ktery me zajimaj. A taky svuj vlastni nazor, proc by i v tomhle auditku mohl nekdo dat minus k prispevku, kde vety nesedej casem a myslenka je trochu nejasna.
    ADD
    ADD --- ---
    KOTENCE: Odsuzujes bezne vse, co na tebe pusobi "podivne"?
    Krom toho, minus bez komentare je jako v osobnim rozhovoru ucedit "Blbost" nebo "Zvanis" - prinos pro diskusi zadny, jen druheho urazis. Opravdu nechapu pouzivani minusu jinde, nez jako signal pro nekoho, kdo se vyjadruje agresivne, pripadne se hada jen pro hadku samou, ze to ostatni nepovazuji za zabavne. Jindy je lepsi svuj odlisny postoj vysvetlit, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam