• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    SARKALINA: komentáře níže jsem četla, ale neshledávám na nich nic co by potvrzovalo tvrzení, že zákaz neplatí pro všechny PA.. nejsem PA, ale dula, v zákonech jsem nucena se relativně vyznat a zákaz asistence u porodu doma prostě platí pro všechny, jinak by to jaksi ztrácelo logiku v rámci toho co se tímto zákonodárci snažili "vyřešit".. neexistuje žádných pět PA, které by měli oficiální požehnání.. i já jsem měla u všech porodů pomoc PA, která ale nenapsala žádnou oficiální zprávu atd. protože prostě přišla "pokoutně" a jedná se o mou blízkou přítelkyni, která pomáhá pouze u porodů doma posledních patnáct let ;) taková je realita..

btw se Zuzanou C. jsem se několikrát setkala, moc jí fandím, na druhou stranu jede přesně tu rétoriku, která je mnohdy brutálně za hranou a není to třeba, dělá nám tím hodně špatnou vizitku a ztěžuje to práci na mnoha úrovních.. tam kde se dá k věci přistoupit s klidem je fajn nezačít válku..
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    YEETKA: nesouhlasim, viz komentare dole
    KAREN: ilegalni urcite ne, zakon asistenci u porodu nezakazuje, krajske urady se ji pouze snazi regulovat tim, ze jiz nevydavaji opravneni k asistenci u porodu mimo zdravotnicka zarizeni v druhe dobe porodni. a pak taky urady dost mlzi, co se tyce poskytovani informaci o PA, ktere maji platnou registraci k asistenci u porodu doma.

REPLIKANT: tematu se venuje napr. Zuzana Candigliota, nebo Ivo Telec

Porody ve vlastním sociálním prostředí podle práva – Zdravotnické právo a bioetika
    https://zdravotnickepravo.info/...clid=IwAR0A-yWijj5UY766NT7diYsw943hsYmWZw8l81NSrsMJPnq-pJIfHsj9azc

Informace jsou dohledatelne pri trose trpelivosti i na http://www.pdcap.cz
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Nevim, jak moc to tu padne na urodnou pudu, ale obcanska povinnost mi neda to nesirit dal:

Porodní dům U Čápa navrhuje systémovou změnu v českém porodnictví a přináší řešení. Přijďte na úvodní semináře projektu PorodNICE 5P vize 2019 - 2022, které se budou konat ve dnech 27.9.2019 a 20.11.2019.

Přihlášku naleznete zde: http://www.pdcap.cz/Texty/SeminarRPPP2019/SeminarRPPP.html

SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    NAPOSPAS: odkud jsi?
    KAREN
    KAREN --- ---
    NAPOSPAS: in what universe?? :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NAPOSPAS: PA muzou asistova u porodu ve zdravotnickem zarizeni nebo u nahleho prekotneho pirodu, ke kteremu musi byt zavolana rychla. Ale chapu to tak, ze myslis u porodu doma. Pokud to tak je, tak je to asi tajna informace a tech 5 pa jsou vyvolene mimo zakon (prostor a cas?... pardon, ale prijde mi to absurdni, ale pokud je to pravda, tak je to stejne nedostupny...). “My” rodily doma, oficialne bez PA, ale byla tam..
    NAPOSPAS
    NAPOSPAS --- ---
    Není žádná výjimka? S manželkou jsme to teď řešili a prý je u nás cca 5 PA, které u porodu asistovat můžou.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    SARKALINA: nikoliv, zákaz doprovázet ženu při porodu mimo zz platí úplně pro všechny pa..
    KAREN
    KAREN --- ---
    REPLIKANT: taky ziju roky v tom, ze je to ilegalni cinnost skrz naskrz...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SARKALINA: Nevim odkud mas tuhle informaci. Na minulem a festivalu porodu prave hodne zminovaly, ze ted je porod mimo zdravotni zarizeni s asistenci zdravotnika proti vyhlasce a riskuje zdravotnik odebrani licence a pokuty. Bez ohledu kdy ziskal registraci.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    CAMELLA: dobre, ale to se nevztahuje na asistentky, ktery platnou registraci ziskaly v dobe pred novelou zakona. neni jich moc, ale existujou i takovy, kterou porody mimo zdravotnicky zarizeni legalne vest mohou.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    KOTENCE: Kdyby se takhle rozmazávalo každé mrtvě narozené dítě v porodnici, nikdo by tam nechtěl. Jak že je to s tou statistikou...
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    Znám ve Svitavách a jednu dulu kousek za Poličkou
    FEROBAGR
    FEROBAGR --- ---
    Zdravím, neměl by někdo doporučení na dobrou porodní asistentku z Vysočiny nebo okolí?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SARKALINA: zákon o zdravotních službách, Rsp jeho interpretace a následné odmítnutí registrace na krajském úřadě. Viz třeba odpověď Středočeského kraje https://www.kr-stredocesky.cz/...oceskem-kraj;jsessionid=00DDE9DB409FA6BC9447239ABDFCCA32.liferay_s1
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    GRANTORINO: prosim o odkaz na zakon, kterej zakazuje porodni asistentce asistovat u porodu doma, dekuji
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PETEKKA: jasne nikdo nevi, ale prave si to ani nemuzou dovolit rict na hlas, navic nemoznost mit u sebe ofiko zdravotnicky persinal proste smysl nedava
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    ORIKA: jo je to tak.. švagrový prokazatelně zpackali porod v Krči, ale závěr zněl:
    " Nemocnice nepochybila.". Proto nemá cenu vůbec rozebírat níže uvedený případ, když k němu nejsou absolutně žádné informace.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PETEKKA: tak ono je to jednak pochopitelny, jednak ve sve podstate stejny, jako v porodnici, tam se lekari tim, ze podelali porod, taky nechlubi, natoz aby se kdekoli psalo, kdyz zena ci dite zemrou pri porodu v nemocnici
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    GRANTORINO: nikdo neví jak to vlastně bylo. pochybuji o tom, že by rodiče hlásili do světa, že šlo o zkažený domácí porod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam