• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    NOSIGNAL
    NOSIGNAL --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    z FB Boulevard Bageterie

Deniska Blondýna Marešová
    Minulý čtvrtek kolem poledne jsem zašla na Arkády, že zkusím tu vaši novou *Telecí s chřestem. Když jsem se pak do ní s chutí zakousla, čekalo mě nemilé překvapení. Vytahla jsem z ní povařenou kůži nečekaných rozměrů, která nejspíš patřila nějakému kuřeti, protože tenhle materiál neviděl tele ani z vlaku. Přikládám fotku s nálezem, hodila jsem to na misku od salátu, kde krásně odhadnete velikost tý plachty, kterou nahrazujete maso. Chodím k vám ráda, ale tohle mě hodně zklamalo.

DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    VEETUHS: Aha to je pórek :D
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    PAN_SPRCHA: četl jsem tam párek a celkem mi to do toho i zapadlo
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ROTTINGGIRL: to jo.

hosting obrázků img24.eu
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    TOOMIX: Oujé....výživné stránky!
    ROTTINGGIRL
    ROTTINGGIRL --- ---
    TOOMIX: vskutku bizarní podnik!
    MARKKY13
    MARKKY13 --- ---
    TOOMIX: ona ta majda vypadá taky k "nakousnutí" .)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    jako...to je asi nejhorší věc, co jsem tu viděl...hovna s mašličkou
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ono se to doplnuje :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TOOMIX: ty vole...nejen ty oblohy...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    lol, ty oblohy :))

Mount Steak Restaurant - Naši VIP hosté
    http://www.mount-steak.cz/clanky/v_i_p_.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TURBO: ale tak židovská (v našich končinách aškenázská) kuchyně používá česnek ještě víc, než česká, takže jako příměr chápu.
    TURBO
    TURBO --- ---
    ZUZKAOU: s tím česnekem je to až tak vrostlý dogma, že jsem tohle myslim slyšel od Zd.Pohlreicha no když je to "po židovsku", tak to znamená primárně co? Že tam bude česnek, tak by mě zajímalo, jak to s tim "po židovsku" a česnekem doopravdy je :)

Co jsem teď porůznu hledal na netu jsou dvě skupiny lidí - pro jedny je "po židovsku" ten česnek, pro druhý je souvislost s česnekem nulová a je to pro ně totéž co "košer" (tzn. mj. právě nemísení masných a mléčných surovin, jakož i nádobí pro ně určené).
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SOJKA:
    TURBO: ano, ano, v otm byl ten vtip že jo, ale co byste čekali od místního hospodskýho bez zjevného kulturního rozhledu za kulinařinu, že jo ;)))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No vzhledem k tomu, že se v jídelácích běžně objevuje termín židovská kapsa, což je vepřový řízek na česneku a se sýrem uvnitř...
    TURBO
    TURBO --- ---
    TURBO: omg, Ty jsi vůl :) Kdybych mohl, dám Ti mínus! ;)

ZUZKAOU: jj, bohužel až dneska, jsem oot, včera byla náročná směna, neměl bych mezi prací psát moudra :D Bože, to je ostuda :D

SOJKA: bohužel neznamená, ačkoli je to zažité a dost rozšířené dogma. Po židovsku znamená afaik především nemísení masných a mléčných surovin.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    no vidis to mi nedoslo :)) fail
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOJKA: vepřové po židovsku by ti mělo přijít divné.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    po zidovsku znamena na cesneku. Minusky tady dava hlupak neznaly nazvoslovi a nic divnyho mi na tom taky neprijde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam