• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    SOJKA: To mozna klidne i je. Ale predstav si covece, ze o tom debata neni.

Posledni dobou me fascinuje, jak moc lidi prestavaji vnimat sirsi vetny kontext a ucel (je to argument, priklad, hypoteticka debata, vlastni zkusenost atd.), a ke vsemu automaticky pristupuji jako k subjektivnimu nazoru, a namisto argumentu, hypotez, reseni apod. furt a furt jenom tupe tlaci ten svuj /zacaste tupe hipsterskej, ezoterickej nebo jinej/ NAZOR.

Zijeme v dobe nazoru, fakta, kontext a realita zmiraji v koute.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    GAISAKA: logicky je udelat si vlastni jidlo a nekupovat si zajice v pytli :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    SOJKA: Mozna proto, kapitane bystra hlavo, ze takovejch debilu co sou schopni kvuli takove veci si zkazit vylet s rodinou jen kvuli tomu, aby se citili coby spravni spotrebitele, je snad stale jeste malo. Vetsina lidi si holt povzdechne, a maximalne si pak postezuje. Coz je zde vzhledem ke kontextu logicke a "omluvitelne".
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    a proc si jim to nevratila?
    GABAMAMA
    GABAMAMA --- ---
    včera na výletě jsem objednala piknikový rodinný koš.. absolutně neodpovídal popsanému.. http://www.zamekloucen.cz/data/files/piknikrod-155.pdf Fotku nemám. K řízečkům chyběla okurka, místo housek s uzeným byli celozrné rohlíky se salámem a pomazánkovým máslem, krájená zelenina byla okurka a rajče, množství rozhodně nebylo 600 g, místo kynutých koláčů byly rozmražené taštičky z listového těsta, sezónní ovoce byly 4 kousíčky melounu a hrozínek pomačkaného vína, nápoje 2+2 byly jedn jupík a jedna malá neperlivá voda.. překvapení pro děti se nekonalo..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KURE: a když s sebou přibalíš i citrón (jako sestřenka) tak to nemá chybu :-)
    KURE
    KURE --- ---
    TOOMIX: když já mam vždycky u toho pomlouvání řízků takovej pocit, aby se nevylejvalo dítě i s vaničkou. Obzvlášt když se autor(ka?) ošklíbá nad salámem ale pochvaluje si mekdonalda.

Aniž bych chtěl propagovat histericé vození jídla na dovolenou a oblékání se do tepláků, tak domácí řízek v tom alobalu je naprosto férová svačina, která zahambí veškerou produkci řetězců rychlýho občerstvení.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Vývařovna: VYVAŘUJETE: FREDINY POSTŘEHY ZE ŠVÝCARSKA
    http://www.vyvarovna.com/2013/05/vyvarujete-frediny-postrehy-ze-svycarska.html
    MION
    MION --- ---
    KURE: :D přeesně :) to zabijí :D
    SYLVAEN: jj, jako na pobavení dobré :)
    JAKE_UP: Tož ten manual na ohřev to je hrozný vtip :)
    Možná to píšou proto že pizzu doveze studenou :D
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Ať si za svojí kariéru udělal jakýkoliv počet skvělých věcí, vždycky tě proslaví ta nejhorší práce, kterou ses opovážil odevzdat. Doma na stole by to byla ostuda klienta, ale na jejich webu je to jejich ostuda. A na jednu stranu je to spravedlivý, protože to takhle funguje ve všech oborech.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SAMMAEL: Nesouhlasím.

To, že to vystavují, znamená, že se tím chlubí, že avizují možnost vytvoření těchto dortů.
    Já být cukrář, tak to prostě odmítnu vytvořit a slušně zkazníka odmítnu. Protože by mi to kazilo reklamu.

Je to ostuda stejně tak zákazníka jako výrobce. Nebo fakt podporuješ argument: "Tak hele, zákazník prostě došel a chtěl tu kun*u a ču*áka upéct a dát tam vanilkový krém. No byl to buran, poznal jsem to hned, ale víš jak. Prachy jsou prachy, tak jsem to vyrobil. Ale jako ten zákazník byl fakt buran, já jsem jen pekař, já za nic nemůžu."
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MION: Návod na ohřev pizzy taky stojí za to.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    PASTEL: Ja bych si to nekoupil, ani to nejedl. Ale tohle je jen ukazka, co vsechno uz pro zakazniky delali. To nejsou ukazkove dorty, to jsou dorty, ktere si nekdo objednal. A je to trosku nefer, protoze v tom katalogu toho maji spousty, a tohle je jen mala cast.
    Ano, prizpusobili se poptavce ala Mimibazar. Ano, je to svym zpusobem prostituce, ale je to spis ostuda zakaznika, nez dodavatele. Je to stejne jako kdyz nekdo nadava vietnamcum, ze prodejem trpasliku a proutenych labuti v pohranici kazi obraz CR. Jenze kupujou to jen nemci, takze to kazi spis jejich obraz.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SMALLRICCIO: jo jo...espresso jak do kýble z maštali "a to ste měl říct že chcete pikolo":)
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    Ale teda zatim jednoznacnym kandidatem na Blivnika je:

Šprčkův mls
    pizza těsto, čerstvě krouhané jablko, skořice, sladká posypka
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    MION: No ty kraaavo..

Mořské potvory: tomatová omáčka, eidam, krabí tyčinky, rajče, paprika, oregáno

Tak premyslim jestli jsem se nesekl v biologii a treba eidam a rajce jestli nejsou nejake ryby nebo hlavonozci, protoze jinak tam neni nic co by mohlo odpovidat nazvu pizzy.. :)
    KURE
    KURE --- ---
    MION: :D :D :D "Od Kozla polovegetariánská"
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NILA: Na to se dá říct jen "no ty píčo..."
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SAMMAEL: To je fajn, že jsou nešizené, a dokonce se najde i pár těch, kteří nevnímají, jak nechutně to vypadá a jdou ochotni si to strčit do pusy. Dobrou chuť. Jako cukrář, tedy člověk, který má vyrábět věci, ze kterých se lidem sbíhají sliny bych si něco takového na svůj web nedala nikdy v životě. A doufám že tady někdo něco napíše o různých názorech a nedostatku smyslu pro "orgánový humor"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam