• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    Tento klub se bude zabývat sběrem informací, recenzí, referencí, obrázků a receptů na nejhorší možné pokrmy a nápoje - ale nikoliv jako objekt úcty. V tomto klubu jde o varování a prevenci. Skutečně odstrašující případy budou zvěčněny na nástěnce. Zvláštní cenu takzvaného "Blivníka" obdrží každý měsíc ten nejotřesnější z prezentovaných gastrokotlů.
    rozbalit záhlaví
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    MAR_TINA: ano, s Vaňkem souhlasím, ostatní neznám (aspoň ne podle jména), ale stále mě děsí že při tom počtu moderních a velmi pěkně upravených kuchařek, které vyjdou každý měsíc, pořád existují i takovéhle hrůzy
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IM_MORTAL: fungl nová a česká a přitom parádní je Rákosníková - vrací se ke starší (předválečné) měšťanské klasice, tedy žádné moučné omáčky a knedlo vepřo, ale pestrá směs sezónních, obyčejnějších i svátečních jídel. Nafoceno moderně, dle mého gusta, pro někoho až moc umělecky. Ale není to návod krok za krokem, chce to umět vařit a brát ji jako vodítko, ne jako rozpis na lektvar.

    Česká (těžká) klasika posledních padesáti let je přepracovaná ve Vaňkovi, prezicně popsané krok za krokem, ideální pro začátečníky, nafocené taky hezky.

    Skvěle nafocená, za mě nejlépe, ale zas ne česká, ale spíš letem světem je Pecháčková.

    A jistě i další, tohle mě jen tak napadlo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jak být (nebýt) jelenem na Jelenovské. Blog - Vladimír Kroupa (blog.iDNES.cz)
    http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=44922
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KADLINO: článek z roku 2009, ale ta fotka v mém příspěvku je čerstvá, takže nový provozovatel je asi něco podobného, jako ten starý
    E_D
    E_D --- ---
    WILLIAM_WALLACE: a navic to tu bylo celkem nedavno.... [ TOOMIX @ Gastropeklo ]
    KADLINO
    KADLINO --- ---
    WILLIAM_WALLACE: Sorry ale tohle je z roku 2009 a podle FB stránek má tenhle podnik novýho provozovatele od prosince 2012. V životě jsem tam nebyl, tu restauraci neznám, takže je mi to buřt. Akorát mě sere, když někdo na něco narazí a obratem to sdílí dál, aniž by si o tom zjistil aspoň základní fakta. Přesně takhle se pak šířej veškerý hoaxy a všechny ty sračky na internetech.

    Konec edukativního příspěvku.
    WILLIAM_WALLACE
    WILLIAM_WALLACE --- ---
    Varování všem návštěvníkům Vrchlabí... Blog - Vladimír Kroupa (blog.iDNES.cz)
    http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/c/96092/Varovani-vsem-navstevnikum-Vrchlabi.html
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    ATUARFIK: Vaření v recesi aneb kočka na 1000 způsobů?:D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    IM_MORTAL: Ta kočka je mazlíček nebo ingredience?
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    tak slíbené fotky (kvalita obrázků, která na těch mobilovkách neni poznat je otřesná, očividně jsou některé ty fotky zmenšené do toho "deníku" a opětovně zvětšené pro potřeby knihy...ach jo...udělala sem vám z toho krásnou koláž, abyste si ublinkli jen lehce:D)


    MAR_TINA: ano karina je opravdu přesný příklad české gastro hrůzy...nejhorší na tom je, že snad všechny klasické české kuchařky (i ty funglnágl nové) vypadají obdobně - odporné bezbarvé jídlo naaranžované na stole z doby krále klacka (příbory i ubrus tomu odpovídají)...fuj!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IM_MORTAL: mám od ní jakousi luštěninovou kuchařku a s čistým svědomím ji hodím do koše. Uvnitř jsou jen texty, pár ošklivých obrázků na křídové příloze uprostřed. Recepty takové nijaké, co by si vymyslel každý - uvařte to a přisypte a ochuťte. A ten, kdo by si je nevymyslel, ten by podle ní neuvařil, protože přesné a jasné instrukce pro začátečníky tam nejsou.
    RUSOVLASKA
    RUSOVLASKA --- ---
    pizzarrella na zapekani je slusnej narez. ten med je taky povedenej.

    Peklo na talíři: Šmakulády 2013 - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 821563)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/821563-peklo-na-taliri-smakulady-2013
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    tu kočku to focení vyloženě těší
    MION
    MION --- ---
    IM_MORTAL: obálka zabijí :D ta ženská néni málo :D

    SMOKY: Rychle a chutně v mikrovlnné troubě , já si ju snad objednám :D to bude třešnička vedle třešničky :D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    IM_MORTAL: Knihy jako Rychle a chutně v mikrovlnné troubě musi patrit meri poklady ceskych kucharek !
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    minulej tejden mě v práci položilo tohle - ano, je to kuchařka


    autorka je očividně velmi plodná na poli kuchařek - http://www.ivysehrad.cz/autor/havlu-karina/
    bohužel nikde na internetu nestraší obrázky ze vnitř jejích knih, ale dneska to v práci vyfotim, ať se taky pobavíte
    MION
    MION --- ---
    SAMMAEL: nebo když to projde spotřební dobou tak nezoufat a nevyhazovat časem z toho bude dobrý sýr :D
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    TOOMIX: Trošku mě děsí účel té startovací kultury. Co má startovat v tataráku? Úplavici?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    TOOMIX: To jsem se jednou přehlídl a koupil si to místo paštiky :( Silně nedoporučuji!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    omlouvám se za menší OT, ale sem to prostě taky patří

    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    ATUARFIK: myslim ze za tim bude neco jinyho:
    Alpský ryzlink - Studentská kuchařka
    http://www.studentskakucharka.cz/?recept=285-alpsky-ryzlink
    jinak "studentska kucharka" je supr, muzes si uvarit jeste vetsi blivajz nez dostanes v menze :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam