• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    Tento klub se bude zabývat sběrem informací, recenzí, referencí, obrázků a receptů na nejhorší možné pokrmy a nápoje - ale nikoliv jako objekt úcty. V tomto klubu jde o varování a prevenci. Skutečně odstrašující případy budou zvěčněny na nástěnce. Zvláštní cenu takzvaného "Blivníka" obdrží každý měsíc ten nejotřesnější z prezentovaných gastrokotlů.
    rozbalit záhlaví
    JUDE
    JUDE --- ---
    BRUKEV: ten pořad je peklo i když proti těm receptům vlastně nic nemám
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JUDE: on Horák je rozporuplná osobnost. Označují ho za gastromága, gastroprofesora a podobné bullshity, které smrdí amaterismem.
    Nicméně o jídle z moravy informuje hodně, patří mu prosperující resort Kyčerka http://www.hospodakycerka.cz/ , spolupracoval s Vaňkem mimo jiné na kuchařkách a jídlu se věnuje celkem dost.
    YENICK
    YENICK --- ---
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MONROE: dva druhy těstovin maštěné máslem, sypané skořicí ( nebo kakaem )? rozhodně to není na focení kamkoli, ale jako rychlovka pro děcko proč ne, když není co jiného. i když tedy proč míchat špagety s mašličkama, to mi hlava nebere
    JUDE
    JUDE --- ---
    ELPASO: jukni na další díly - jsou bodří, jsou dobří, jejich humor je kulervoucí, jejich bohem je uzenina....
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    JUDE: co to je za kreteny? :))) "Tome delej trrrrr kdyz ten jalovec drtiz, silvestr, ten musi mit pribehy"
    JUDE
    JUDE --- ---
    JAKE_UP: Ja jí závidím ty sviště který to daj u nás by to vypadalo asi takhle: dcera by vybrala šunku a vajíčko a okurku, Syn by sněd rohlík šunku pak by vytahl ty paratka a začal s nima bodat dceru do rukou ta by se rozječela popadla by rozebranej rohlík a placla mu ho na ksicht atd...

    abych nebyl OT:
    41 Silvestrovský speciál Jak šmakuje Moravskoslezsko?
    https://www.youtube.com/watch?v=awvfP6zAsc0
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    JAKE_UP: Ona si jen spletla kluby, to patří spíš do babicária.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MONROE: Nějak nevidím, co je na tomhle gastropeklo? Rohlík se sýrem a šunkou, vajíčko a trocha zeleniny. K tomu kakao. Připraveno ve formě, aby to udělalo radost malým svišťům. Za mě v pořádku.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    Pirohy s gumovými medvídky Haribo užasné
    http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=111732
    FLOE
    FLOE --- ---
    ELESDY: Jeste to servirovat na taliri s "Hotel Praha"... Asi dosly penize na vlastni :]]
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    dárek pro manikérku, bleeee
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    NOSIGNAL: zákon říká balit... :)
    NOSIGNAL
    NOSIGNAL --- ---
    Trochu z jiného soudku, ale takto u nás v Albertu prodávají chlebíčky :D Velice lákavý způsob jak je vyprodat.

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TOOMIX: lidovka!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    via FB Ano šéfe - Pension Plánička Bruschetta s rajčaty - maková houska rozřízlá napůl, máznutá máslem, na ní plátek rajčete a zatavená Eidam 30% a zalitá kečupem! 75kč

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JELLYBEAN: a nenecháte se utáhnout na trempský latině, že ne? :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JELLYBEAN: jo ta.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    MAR_TINA: U báby Šubrový ??

    Dostáváme se k nynějšímu názvu hostinec a pension U báby Šubrový. V meziválečné a poválečné době kdy velmi bujel tramping si ve vyhledávaném údolí kokořínska získal hostinec pověst čundrácké hospody, ve které kralovala bába nebo teta Šubrová. Dáma byla mezi čundráky v oblibě kvůli jejímu „mateřskému“ přístupu k osazenstvu hospody a byla také pověstná svými činy. Po půlnoci střílela z pistole na znamení půlnoci. Obzvláště pověstný byl zvyk stříhání kravat. Kdo do hostince v kravatě přišel hned o ní ve dveřích přišel. Teta Šubrová přiskočila s nůžkami a z kravaty zbyl jen uzel. Poté se skalpy věšeli na paroží umístěném ve výčepu.

    Podle dobových pamětníků v hospodě vládla pevnou rukou a mezi osazenstvem byla ve velké oblibě. O tom svědčí i fakt, že když si šla lehnout nechala čundráky aby sami vládli hospodě, točili si pivo a peníze nechali ve výčepu. Nikdo si jí nedovolil ošidit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELESDY: Grobián byl legendární putyka pro vandráky a jiné kolemjdoucí. Pak jednou (tak kolem roku 95) vyměnili nájemce a ten se z toho pokusil udělat úspěšnou hospodu, ve které budou rodinky výletníků utrácet za jídlo (kuřecí prsa s broskví) a ne vandráci za pivo a utopence. No a od té doby je to moc špatný, ať dělají co chtějí, i když se vedoucí párkrát změnil a majitel snad taky.
    Jo a vždycky se v celém údolí točil Podkováň a vždycky chutnal jak chcanky.

    Takže putyka pro vandráky je udřív v údolí, po leve straně, jmenuje se nějak divně, něco s nějakou bábou. Místní chodí na pivo kousek dál po silnici na levo, to jméno nemá, možná to není ani oficiální hospoda. A pro cizince na dobré jídlo je ta Malba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam