• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STUocelové porno - GALERIE - zbrane palne, secne, bodne a vsechny dalsi ze kterych vam tece slina z koutku ;)
    Galerie obrazku zbrani
    Info k obrazku je vitano
    OT se bude promazavat prubezne

    Rytci u nas
    http://votava-rytec.wz.cz/
    http://cech-rytectvi.cz/
    http://www.haluza.info/
    http://www.rytizbrani.cz/
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LOOCAS: Skvělý nápad, určitě by šlo vyrobit i doma:)
    THERIDANE: řekl bych že stejně jak zbytek konstrukce, nějaký drát, kulatina, na tom třeba smršťovačka zakonečná nějakou kuličkou.
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    THERIDANE: Netušim přesně, z čeho jsou, ale je potaženej neoprénem, aby nic neodřel.

    www.ArmoryRacks.com
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    LOOCAS: z čeho je ten trn, co jde do laufu?
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    A vrátíme se k obrázkům. :)

    Dnes dorazily držáčky na kvéry od Armory Racks. Jsem nadšen!



    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    TABORACEK: Je to pouze začátek. :) Já počítám i s odlejváním a rozhodně nehodlám kalibrovat střely na multioperačním lisu. Na tomhle se chci hezky všechno naučit, osahat, vyzkoušet a pak dokoupim nádobíčko, až budu skutečně umět. Navíc všechny hilzny do .45 ACP jsem si už přebil a nemám další prázdný. :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SHADDIE: Ale prdlajs, nemysli že bez fixlování by ty výsledky střeleb v tehdejší armádě vyšly aspoň na průměr, třeba já jsem v různých identitách byl schopnej napráskat to tam z toho OT za celou rotu , protože dovnitř naštěstí nenapadlo soudruha z okruhu vlést(stejně by se zasek o pupek) takže jsme splnili na výbornou. Ono ne že bych byl čarostřelec, tam to bylo spíš o točení kolečkama, čučení do optiky a hlavně vědět, kde se ta figura vynoří.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LEON_KOWALSKI: 1985-87, ne 86-87
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    BLOWUP: ČSLA - střelby v letech 1986-87 když jsem byl na vojně (střelnice Frenštát, společná s ruskýma tankistama).
    Terče figuríny - 50, 100, 150 metrů stojící jeden voják, a k tomu 100 metrů ležící kulomet (dvojfigurína) a ve 150 metrech skupina. To byla troj figurína. Zvedali se náhodně, zásobník 30 ran, střílelo se dávkama.
    Terče papírové - 50 metrů, 3 nástřelné + 10 ostrých. A pak pro nás pár co jsme měli střelby na výborno, extra - terč papírový 3 ostré bez nástřelu (to byla moje opušťákovka, 2x jsem to dal za čistých 30, v létě, bezvětří .... na podzim a na jaře to bylo horš,í tak mezi 25 až 28, protože foukalo do očí a když jsem to nestihl rychle odstřílet tak mi začaly slzet a kulový jsem viděl)

    My měli na střelby štěstí. Byli jsme letištní prapor (Mošnov), a tehdy bylo potřeba zlikvidovat munici co jí končila doba. No a protože jsme měli prd co dělat, tak se jezdilo střílet :o)
    Jo jo, SA vz.58, to byla zbraň. Ten co jsem měl nadasovanej já, byl vynikající. Přesnej, krásně zastřílenej.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    MANFRED: Dobře, jsem levej :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SHADDIE: To on normální voják soc. armády taky, řekli mu kde je ta díra co to z ní lítá, dostal pár patron a rovnou se střílelo na výsledky, žádný nástřelný a podobně neexistovaly a samopal předtim zažil ledacos(pamatuju že třeba střelec OT se dostal na střelby dvakrát za rok, dostal 10 patron do kulometu na dvě figury a hurá na věc).
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    MANFRED: No nejel no :D ale tak, bylo to poprvý, se nedaly čekat zázraky :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MANFRED: ja teda v socialisticky armade strilel jen jednou, ponevadz si pak nekdo v mym kadrovym posudku vsimnul ze jsem syn nepritele statu a od te doby jsem zbran mit nesmel. Nicmene, ty strelby byly pocitove na mensi vzdalenost, rekl bych tak sto metru. Ale asi by se nasel nekdo opravnenejsi, moje vojenske reference nebudou prilis typicke :-D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SHADDIE: Tak s takovou bys teda v soc. armádě na opušťák nejel.
    BLOWUP: Jo tak vyskutujou se takoví Keith Elmerové.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SHADDIE: jasne, ja videl na youtube jak nekdo celkem trefoval na 300m i Glockem :-)
    Tady ty nase strelby vyhravaj pravidelne jenom borci kterym neulitne ani jeden zasah ven z desitky, za nima je pak stadecko tech kterym ulitla jedna trefa do devitky :-)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    BLOWUP: Tak samozřejmě, neříkám, že by střelba na 300 otevřenými mířidly byla něco nemožnýho, šak jsem psal, že jde o zkušenosti a psal jsem o průměrným střelci ne o lidech co cvičí, spíš jsem nepochopil xmedovu zbytečnou argumentaci, proč by funkční bojová zbraň nemohla mít delší záměrnou. to přece není doménou sportovních zbraní. A jinak s AK 74 jsem trefil siluetu na 300m is klasickými mířidly, ale jakožto necvičený lempl asi na 10ej pokus :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SHADDIE: ta problematika te strelby otevrenymi miridly na 300m je, jak uz jsem tu parkrat zminoval, u nas ve Svycarsku takovym narodnim sportem, a je celkem podrobne metodicky popsana v prirucce pro vycvik mladych strelcu ktera je ke stazeni treba na strankach strelecke spolecnosti Wohlen. Problemy s hloubkou ostrosti resi svycarsky Stgw90 tim, ze pouziva tunelove hledi s dioptrem, popripade s irisovou clonou. Ta funguje vyborne, ovsem uz ze sve podstaty ubira svetlo takze je pouzitelna pouze pokud jej je dostatek. Proto ma hledi u devadesatky otocnej buben s "pruhledem pro boj zblizka" i vyklapeci nocni miridla - jejich preciznost ale na tech 300 m bude asi diskutabilni (OK, jina kategorie nez ten kalach to samozrejme bude i tak).
    Ale jinak samozrejme hraje poloha hledi vuci oku i vuci musce a cili pro hloubku ostrosti podstatnou roli, existuje pro kazdy system cosi jako optimalni vzdalenost od oka - je to v te prirucce celkem stupidity proof vysvetlene.

    http://www.sg-wohlen.ch/mitglieder/jungschuetzen/Theorie/Grundlagen_Schiesstechnik.pdf
    http://www.sg-wohlen.ch/mitglieder/jungschuetzen/Theorie/Ausbildungsgrundlagen_JS.pdf
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    SHADDIE: * A proč bys nemohl zamířit přes otevřený mířidla v plynový masce, pokud bys měl zadní mířidla na zadní části upperu, jak to má nejeden kvér, např G3...jsem chtěl říct
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    XMEDA: kamaráde drahej, střílel jsi někdy s noktovizorem? víš že s NVG přes běžný mířidla nezamíříš (prostě protože když ho máš zaostřený na cíl o určité vzdálenosti, tak máš rozostřený mířidla tak, že vidíš šmouhu...a ani s běžným AKMS s mířidly vpředu s tím nezalícíš, vyzkoušeno osobně), že pro to potřebuješ na kvéru mít infra laser, kterej v NVG vidíš a můžeš s tím teprve mířit? A proč bys nemohl zamířit přes otevřený mířidla , pokud bys měl zadní mířidla na zadní části upperu, jak to má nejeden kvér, např G3? A střílel jsi někdy z běžný útočný puškt na 300m přes otevřený mířidla? Siluetu postavy ti kompletně překreje muška, takže dýlka záměrný, už je vlastně fuck, už je to jen o zkušenosti a situaci, nabíhající lidi na tuhle vzdálenost jsou pro průmernýho střelce bez šance. Ale nemůžeš popřít, že delší záměrná je lepší než krátká, tak nechápu, proč se musíš hádat? Jediný, co jsem chtěl říct je, že když už tuning, tak bych to vylepšil o delší railu, kdy bych si mohl posunout zadní mířidla víc dozadu nebo nandat libovolnej kolimec.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SHADDIE: No dobra, tak si nasad plynovou masku na gzicht nebo noktovizi na helmu a natoc nam, jak s tim strilis nabihajici lidi na 1-300m :)

    Jinak jde urcite vsechno mozny, otazka je, jak to cilovej uzivatel vyuzije :) Nez si na raily cpat kovovy miridla, to uz spis

    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    XMEDA: Ale hovno, tyhle názory fakt miluju, pokud by se kryt závěru udělal na čepu jako u aksu a rail by nebyl v kuse, u rozborky by to nějak nevadilo a v případě, že by to bylo dobře slícovaný (což je u custom výroby jen otázkou zručnosti puškaře), tak by nebylo třeba pokaždý nastřelovat po jednoduchý rozborce. A pak by se to střílení lidí, jak říkáš, dělalo mnohem snadněji a pohodlněji, stejně jakýkoli střílení. To že je něco bojová zbraň a ne sportovní, neznamená, že to má bejt krumpl na spray and pray gansta style, s takovouhle logikou se můžou mířidla rovnou upilovat a mlátit lidi pažbou po hlavách.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SHADDIE: To by ti pak ten rail zavazel pri kazde rozborce a jeste bys to musel pokazde pekne zalicit. Je to zbran na strileni lidi, ne na honeni desitek po terci.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    HANZEL: Akorát tu railu bych protáhl až na konec krytu závěru a zadní mířidla bych dal až dozadu, ať je záměrná co nejdelší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam