• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STUocelové porno - GALERIE - zbrane palne, secne, bodne a vsechny dalsi ze kterych vam tece slina z koutku ;)
    TEKTTEMI
    TEKTTEMI --- ---
    PAN_KACHNA: Pamatuju si, ze minuly podzim ji meli na ZS za 18600.
    PAN_KACHNA
    PAN_KACHNA --- ---
    TEKTTEMI: škoda že nebude asi příliš k mání...a s cenovkou (tipuju) třeba 30k a krmením 20kč/ks to nebude nejlevnější legrace...je to krásná zbraň
    TEKTTEMI
    TEKTTEMI --- ---
    FN Model 1949 (8 x 57 IS)

    D1g2.jpg

    VREBt.jpg

    AQhye.jpg

    Pk1ba.jpg
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Tenhle taliánskej cápek je fakt hustej https://www.youtube.com/watch?v=K6dYnYf73u8
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    moc plkani, taky to chce nejaky zelezarstvi

    Browning BAR M1918
    https://www.youtube.com/watch?v=CuV5WotBRVE
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    BLOWUP: Běžně se přebíjí s přesností 0,1 grainu, což je 0,0065 gramu, takže ano, 0,1g je opravdu velký rozdíl. Další co se ladí na každou komoru zvlášť je délka náboje a to je jen základ.
    VYGIDOR
    VYGIDOR --- ---
    ELECTRICKOTA: to radsej ani nezacni riesit v tomto fore, ta je tolko detailov, od typu a vahy strely, cez startovaciu az konecnu vahu, typ prachu (ci zmesy :D)… joj, o tom by sa dali pisat knihy :D
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MICKK: vojensti sniperi fasujou specialni ammo s uplne jinymi tolerancemi nez standartni pesak. Take se vyrabi munice presne na miru jednotlivym puskam. Alespon USMC to tak pry ma, netusim jak to maji armady s mini seriema (v porovnani s usa).
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    BLOWUP: 0,1g je 1,54grainu, což je 7% odchylka u navážky do .223, a to je už sakra znát na kilák!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CZ-USA's Handgun Training Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=mDf_aOHXFrw
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MICKK: :-)
    Tak me bylo receno, ze rozdil o 0.1g v prachovy naplni zpusobi nepouzitelnost streliva pro presnou strelbu na vzdalenosti nad 500m. Jestli to tak opravdu je nevim, ale byl u toho vypocet podle kteryho to proste vede k nepripustnejm tolerancim. Jak presne si to doma kdo umi udelat nevim, sam neprebijim, ale tovarni strelivo ktery ty tolerance splnuje samozrejme existuje.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MICKK: Co je mi znamo, tak naboje fasuji (relativne presne). Rozdil bych videl v tom, ze vojensti sniperi se snazi trefit cloveka; civilni sniperi se snazi trefit stred terce presneji, nez ho trefi ostatni.
    MICKK
    MICKK --- ---
    IAMTHELAW: to si vojenský snipeři taky dělaji svoje náboje nebo střílí vedle?
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    BLOWUP: Osobni zkušenost nemám, ale co sem zatím přečet na strelectvi.cz a spol tak pokud chces na LR trefovat tak přebíjet musíš. Když s nejlepšíma nábojema na trhu budeš mít přesnost 0,75 MOA, tak s vlastním nábojem se dostaneš pod 0,5 MOA... Pak už je to o tom jak přesně chceš střílet...
    VYGIDOR
    VYGIDOR --- ---
    BLOWUP: tu mas aj nieco z madarska, je to tam kazdy rok ;) chodi tam zopar slovakov (v tomto videu su 4, v 2:57 je tam komplet sniper team)

    Long Range Shooting 2013 - GUNMAGAZIN
    https://www.youtube.com/watch?v=0J1sAYA9f24
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Hmm, 500m u baraku bych bral, to bych si tu optiku na ten Sig550 i koupil. Ale Long range bych rad aspon dvojnasobek, aby melo smysl kupovat na to zbran. Tuhle jsem nasel neco v Polsku, tam byli i nejaky cesi

    LONGSHOT 2014
    http://www.longshot.pl/1en/index.html
    VYGIDOR
    VYGIDOR --- ---
    BLOWUP: tak so strelnicami je to v SR asi rovnaky kriz ako v CR. Tie lepsie (=dlhsie) su bud pre civilov nepristupne, alebo ich treba dostatocne dopredu rezervovat (prip. po znamosti, klasika). Neda sa stazovat, ze by sa nedalo nieco vzdy vyskusat/natrenovat (novy gear, strelivo atd.), castokrat sa na tento ucel da pouzit aj sutaz (ano, su aj taki, co chodia na sutaze a ucia sa tam, imho je to uplne normalny pristup, ale neviem preco ho zase ina skupina zaznava). Z toho maleho mnozstva strelnic je asi naznamejsia ta 500+ v Cachticiach (http://www.rda.sk/area-drapliak). Vacsie uz zacinaju byt bieda, ale poznas to, vzdy sa nieco da dohodnut, vymysliet a dostanes sa aj na tie vojenske (ci necivilne).
    WASPER
    WASPER --- ---
    STU: Ze by inspirace ?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VYGIDOR: hmm, to asi plati pro jakoukoli disciplinu - iluze vedomosti je nase nejvetsi brzda. Ale presto by me zajimalo, jak to u vas s tim strilenim na dejme tomu 800m a vic mate: tady je to bida, proste zu z toho duvodu to nikdo jinak nez obcas provozovat nemuze. Muj puskar dokonce organizuje nejaky Long range Safari nekam do beloruska, kde nejakej Oligarch ma svoji vlastni Long range strelnici... Je to v cechach jednodussi? kam jde jit si zastrilet resp. si pronajmout nejakou 0.338 ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam