• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STUocelové porno - GALERIE - zbrane palne, secne, bodne a vsechny dalsi ze kterych vam tece slina z koutku ;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ELECTRICKOTA: No to strelivo zrovna u kulometu ma velkej ekonomickej efekt :) Zejo u nejake slonobijky je mi celkem fuk, ze si 10x za rok prasknu naboj za stovku. Ale u kulometu uz i rozdil i 6kc vs 8kc po par pasech zaplati dalsi kulomet :D
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    ELECTRICKOTA: oboje.. :)

    ale celkem me zaujalo i :

    moderni a v soucasnosti pouzivana 5.56x45 LMG verze MG42..
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    DESTROYER: To už radši :) ale vkus není konstanta.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    ELECTRICKOTA: nahodou.. me se to libi celkem :)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    XMEDA: njn, jako střílení je pak supr levný no, ale pro mě to nemá žádnou hodnotu a to ani estetickou.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Jinak jako UK59 je taky zajimavej, ale ruku na srdce, PK/PKM se proste povedlo vic..

    napr:

    "Zbraně podpory
    Kulomet PKB, PKM

    Tento kulomet ruské výroby ze slavné konstrukční kanceláře Michaila Kalašnikova existuje v několika modifikacích od pěchotní verze PKM, přes verze v obrněné technice PKT až po lafetované verze na technice PKB. Disponuje otací uzamčeným závorníkem a klasickým principem odběru prachových plynů z hlavně. Díky své jednoduché obsluze a odolnosti patří mezi nejrozšířenější zbraně na světě. Využívá originální nabíjecí systém, kdy je náboj nejprve vysunut z pásu směrem vzad a teprve následně zasunut do nábojové komory. K 601. skupině speciálních sil se dostal poněkud kuriózním způsobem. Při hledání náhrady za univerzální kulomet vz. 59 československé výroby, jenž již při prvním bojovém nasazení 601. skupiny v roce 2004 Afghánistánu zcela propadl, kohosi napadlo poptat se po kulometech ruského původu, které byly dříve instalovány na technice, jež však byla zrušena v průběhu minulých let. Po zdlouhavém a téměř detektivním pátrání ve skladech Armády České republiky, byla nejprve objevena verze PKB a osazena na nově vyvíjenou verzi bojového vozidla Land Rover. Následně se po dalším pátrání podařilo objevit i zbraně v pěchotní verzi PKM, kterou lze používat buď zalafetovanou na vozidle nebo i samostatně. Obě verze kulometů prošly v roce 2008 modernizací a umožňují tak nyní použití moderních zaměřovačů i taktických doplňků. Pro svou až extrémní spolehlivost jsou stále oblíbeny a používány.
    "

    Oficiální web 601. skupiny speciálních sil generála Moravce
    http://www.601skss.cz/SPECIALNI/MATERIAL/1_zbrane/zbrane.html
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SYNCRO: historicke strelivo kterym ale strili pul sveta vcetne nasi armady a da se porad sehnat snadneji a za min nez 7.92x57 :)
    SYNCRO
    SYNCRO --- ---
    XMEDA: Úplně se nabízí otázka, co s tím PKM, kulometem ze šedesátek na historické střelivo? Ale jasně, rozumím tvé vášni pro varšavskosmluvní techniku... Každému, co se mu líbí 8-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A klidne i s nejakou kulovnickou



    :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A stejne.. co s tim.. historickej kulomet na lovecky strelivo, ktery stoji plno penez..

    Bych radsi pekny PKM :)

    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    SYNCRO: Jak píši, ta cena pak je logicky jinde no, mě by za 16k vůbec nevadila, nejsem do historických zbraní nějak extra zapálen ale dokážu to pochopit.
    SYNCRO
    SYNCRO --- ---
    ELECTRICKOTA: Ty dvě výjimky mám shodou okolností já (MP40 a PPS43) 8-)

    ELECTRICKOTA: M53 se válí všude plno, ale to je ze sbírkového hlediska bohužel něco jiného, než MG42. Nedávno byla na prodej MG42 za rozumný peníz, s pánem jsem si psal, ale bohužel nebyla sčíslovaná.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    ELECTRICKOTA: Teda samozřejmě pokud někdo není cíťa, a nevadí že to není germanmade z roku 42, což pak je jasný že 100násobek ceny je jisty...
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    SYNCRO: Jinak cena problém není http://gundrak.cz/Default.aspx?Page=1055 , problém je ta vyjímka no. Ale i tu cajti uměj dát(někdo odsut má už dvě pokud se nepletu), nicméně nejsem si vůbec jistý jestli bych ji vůbec chtěl, to je to horší.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
     photo mg19.jpg
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    SYNCRO: mě se líběj obě stejně, 42ka je prostě masivnější a filmově profláklejší :) Ale 44ka je takovej elegán, no konec slintání :)
    SYNCRO
    SYNCRO --- ---
    SYNCRO
    SYNCRO --- ---
    ZEPHEER: Já bych rád obě, ale MG34 se mi líbí o kousek víc. Asi by mi v tomhle případě nevadil ani expanz, pokud by byl kulturně upraven z původního. Sice taky na výjimku, ale na tohle se dá získat o něco snáz. Dokud to bruselisti nezakážou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam