• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo 🪓
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    GHOSTDOGG: super, to video, co k tomu mají, hodně pomohlo. možná není úplně od věci hodit to celé na tu lištu.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    DOKKTOR: Delaji se i se stelovanim do vsech smeru, napr. zde: https://www.demos-trade.cz/if-triade-maxi-neviditelny-drzak-polic/

Doporucuji stelovatelne, co nejpresneji pridelat do zdi. Se zavitovkou si muzes slusne vylamat zuby, vlastni zkusenost. Ujede ti to trochu sem a tam, a jakmile mas tech trnu vic, tak to nenasadis.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    GHOSTDOGG: no vlastně všechno, co sem našel, tak je jenom trn, který se buď nacvakne do nějaké příruby ve zdi, nebo se rovnou šroubuje do hmoždinky ve zdi. takže přesná díra do dřeva a namlátit to tam na sílu, ok. to můžu zrovna hodit na závitovku s loctitem, protože ta zeď, do které to má jít má tak 5cm omítky a pak duté cihly, tam drží jenom 15cm hmoždinky a kování s něčím takovým sem nenašel.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    DOKKTOR: Bud je tam nekde navrtanej cervik shora/zdola, nebo tam das trochu neceho, co to podrzi - silikon/mamut (podle toho, jestli to uvazujes nekdy sundavat). Ono to zpravidla drzi samo o sobe, pokud je to vyfrezovany na presno.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    HUGGI: tohle je mi samozřejmě nejsympatičtější a nakonec to tak asi i dopadne. mám dobrý přístup ke spárovce a ve výsledku sem se dopočítal, že to vlastně tak těžké nebude (trochu mě rozkolísalo, že 410x65cm deska je těžká jako prase :)) co sem se ale znovu díval na to kování, tak mi není úplně jasné, jak to v té desce drží, aby to nevyjelo ven. mám zkušenost jenom s tím do voštinových polic, tam se to k polici ještě šroubuje krátkým vrutem. co nacházím, tak do desky jde jenom nějaký trn a šmitec.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOKKTOR: V podstatě to samé mám 4,5cm tloušťka necelých 30 hloubka, délka 180 + 30cm do rohu samostatně, truhlář mi to udělal ze stejné masivní dubové desky jako je vlastní pracovní deska kuchyně.

Jsou na tom všechny hrníčky, skleničky, skleněné nádoby s čajem, skrytý závěs drží bez problémů už 10 let, zde stará fotka z realizace

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    DOKKTOR: ten tupl zvladne i jine narezove ce trum, jestli si a nima lepe tykas.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    IAMTHELAW: asi 25cm, je to do kuchyně na půl stěny místo skříněk, vlastně nevim, co tam bude (podle mě bordel :))
    PLAGUEDIL: kování samotné jsem našel, lamino je asi cesta, ale tak silné jsem nenašel a vlastně ani nehledal. do eshopu demosu už ale pěkných pár let neni bez registrace vidět, takže tam nevidím. než najdu čas a chut se registrovat, můžem to probrat v poště.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    DOKKTOR: v demosu ti udelaji tupl lamino i s hraniu bezspary. Mam tak udelane 3 metry polici na skryte kovani bajonet na zed daval jsem jich tam zbytecne moc, je tam asi copul metra jeden, jsou na tom knizky, na zdwch po stranach se to da taky zafrezovat abys to nasadil z cela.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    DOKKTOR:

kdybys to chtěl z lamina (tupl 36mm) tak ti to můžeme vyrobit ;) u mnoho dekorů nemusíš brát celý formát, ale jen půlku tzn. 280x103cm - tak třeba by ses do toho vešel..

kování na tyhle police například tady: (můžu dodat pak s tím, levněji)
    Login | Demos24Plus
    https://www.demos24plus.com/search?q=neviditeln%C3%BD
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    DOKKTOR: jakou budeš mít hloubku a co na té polici bude?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    prosím o radu. není to úplně dřevěný dotaz,ale hádám, že tady bude dost nábytkových odborníků. už delší dobu si lámu hlavu, jak udělat dlouhou polici ala Ikea LACK - chci sílu kolem 4-5cm, chci délku 210cm a chci skrytý závěs, jako má lack = v masivu to bude vážit přes 50 kilo samotná deska. v DTD to nebude o nic lepší. spojit 2x110cm Lack, bude uprostřed rýha (hrany na krajích neřeším, je to ode zdi ke zdi), takže to nějak kloudně maskovat asi nepůjde. Je reálné to vyrobit z voštinové desky? narvat do toho kování, ohranit apod.? Nebo bude jednodušší spojit ty dva lacky k sobě a celé to objet dýhou nebo folií? Podotýkám, že tyto voštinové police sem našel nejdelší kolem 190cm, ale pokud někdo ví o 210cm, kupuju hned.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    KOUDY: jaká je asi spotřeba na m2? Zvažuju renovovat starý venkovní dubový stůl, notně popraskaný - bude na to stačit ta kilovka?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BTW SuperDrevo:

Američané vytvořili superdřevo. Je dokonce odolnější než ocel - Deník.cz
    https://www.denik.cz/veda/superdrevo-inventwood-stavebnictvi.html

US creates wood 10 times tougher than steel, can resist water, fire
    https://interestingengineering.com/innovation/revolutionary-superwood-stronger-than-steel
    YACOB
    YACOB --- ---
    PLAGUEDIL: inzerat jsem samozrejme dal, zajimaly me nejaky dalsi moznosti nebo tipy. Tak uvidime...
    NYKRUK: zkusim je kontaktovat, ale mam to v Krkonosich, takze ponekud z ruky, ale treba budou mit cestu
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PLAGUEDIL: v loni i predloni se dalo pracovat na strese jeste i zacatkem prosince.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    YACOB: ono si to kupce nenajde ani jindy, kdyz tam nebude inzerat. spousta staveb finishuje strechu teane pred zimou a zari je jeste dost hezky na praci na strese, ale zaroven uz to neni uplne krematorium, za me je ted snad nejlepsi doba.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    YACOB: na hrade Cimburk by mozna meli zajem
    YACOB
    YACOB --- ---
    Zdravim vespolek, mam dva dreveny sedmimetrovy rucne dlabany zlaby, kterejch bych se rad zbavil. Rad bych se jich zbavil pred zimou a trosku se bojim, ze na marketplace nebo bazosi to kupce nenajde. Nemate pls nejaky tipy, kde je inzerovat nebo kdo by mohl mit zajem?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    STEMBUS: Nemyslim to zle, ale za cenu dreva muzu mit novy a s půlkou prace ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam