• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SEJDA: pokud chces aby to bylo hladky, tak preklizka hladka neni. Na hladkej povrch bych pouzil mdf nebo hdf, prisrouboval to sroubama na sadrokarton, pretmelil a prebrousil ty srouby a nalakoval.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: Co má být finální výsledek? Kde to je?
    Osobně pokud šetřím mm, tak bych to zbrousil do rovna pásovkou a na to nanesl buď znovu ten epoxid a nebo adhezní můstek a na to cokoliv dalšího.
    A nebo bych vyzkoušel ten dvousložkový PE tmel, ale na epoxid bych to stejně alespoň rozrušil nějakým ocelovým kartáčem na flexe. A pak zase můžeš cokoliv.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    SEJDA: nastrilet sponkama a pretmelit. lepidlo plosnena stenu by se mi teda nechtelo, to nestahnes.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: preklizku bych tam mohl nalepit .. 4 mm se mi tam vejdou.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja bych to taky sundal a dal tam preklizku a vyreseno.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Ja vam tu diskusi nechci rusit, ale osobne bych to OSB proste sundal a nahradil ho budto novym - ono se da koupit uz brouseny - nebo necim jinym.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: Obyčejnej ?akrylátovej? určitě nee. Ten je jen na savé materiály.
    Podle mě buď zbrousit do roviny, jinak neošetříš prohlubně a nebo zkusit rozrušit nějakým ocelovým kartáčem na flexu.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SEJDA: Aby nedošlo k omylu, ten dřevní samozřejmě taky jako tmel funguje ačkoliv o přilnavosti v tvém případu netuším nic. My ten polyester dávali na různé stříkané dílce, kde se strašně propisuje každá nerovnost, a ten dřevní tmel v tomhle ohledu nesloužil dobře. Ne že by nefungoval.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    GHOSTDOGG: diky za info, do drevniho tmelu jsem opiral svoji nadeji. Tak zkusim si najit ten dvouslozkovy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL: Jo to asi sedí právě jsem na autě loupal prahy kde už nebyl původní materiál jen půl cm tohoto tmelu. Trochu OT u dřeva ale když už se to nakouslo. Můžu ten tmel použít rovnou na autě na základovku? Nebo tu je také potřeba uzavřít něčím dalším? Epoxid a cokoliv dvousložkového mi nevyhovuje, protože to jedu po malých částech třeba 5x za den.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: ma aute se prvni dava zaklad, nejcasteji je to epoxidovy zaklad a tmel jde az na ten zaklad. jinak se ti do toho udajne muze dostat vlhkost a mas vetsi sanci na korozi.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    CUKI: Určitě polyester drží na hladkém laminu, takže předpokládám, že i na epoxidu bude.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Já teď reaguji spíše na ty natřené OSB desky epoxidem. Tedy tmel na epoxid. To je hladší struktura než samotný kov. Pokud by to šlo bylo by to super. Vyzkouším na malém kousku.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    PLAGUEDIL:
    CUKI: Polyester drží v podstatě rovnou na povrchu. Zdrsnění samozřejmě není na škodu. Na dřevu má výhodu a nevýhodu zároveň, že je hodně tvrdý. Pokud se povrch potom nějak výrazněji brousí, dřevo okolo polyesteru se vybrušuje víc než samotný tmel. Používali jsme ho pod lak, protože dřevní tmel měl tendenci se ruzně propadat a dělat nerovnosti, které na plochách byly vidět. To osb by tím srovnat šlo, ale nebude to nejlevnější.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: podle me se to taha rovnou nq zaklad, ale kdyz to necim posudlas tak to nejspise neuskodi.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL: Jako něco takového: https://www.barvy-laky-unimax.cz/tmely-a-lepidla-tmely/dvouslozkovy-polyesterovy-sterkovy-tmel-bodysoft-211-2-kg-zluty

To se ale přeci taky musí před tím zdrsnit ne?

Já jsem právě hledal nedávno něco čím bych mohl pokračovat-sjednotit povrch napřímo a nic jsem nenašel :-(
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    kyt na auto se bezne dela takovy, co drzi na epoxidu, bezne se dava epoxidova zakladni barva. potiz je ze to proste nebude levne.
    i kdyz koukam ze nejaky noname dvojslozkovy bodysoft se da koupit za 200kc kg to celkem jde, pokud tim nebudes mazat telocvicnu.

co to pojmout jinak, nalepit papirovou tapetu a vymalovat na ni primalexem, to bude k nepoznani od sdk.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: No vzhledem k ceně bych doporučit to nejdříve nějak srovnat, na stěně to nemáš epoxidem šanci vyrovnat. Na podlaze můžeš udělat stěrku a ani tak to nedáš asi snadno v jedné vrstvě. V každém případě na již nečerstvý epoxid se nedá pokračovat ani epoxidem. Je potřeba to nejdřív zbrousit.
    A bcha ne každý vodou ředitelný lak je na to vhodný. Už dvakrát jsem viděl, že to nevyšlo. Ale pokud to nemáš ve sprcháči tak to asi tak moc nevadí.

Pro tebe by asi teď bylo nejlepší najít nějaký co nejlevnější epoxid kterým to trochu srovnáš a hlavě před tím zbrousíš. Možná by pomohla nějaká autokosmetika, ale v tomhle ti neporadím a asi bude potřeba vyzkoušet.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CUKI: vysledkem ma byt hladka bila, natrene omitce podobna struktura. Na sadrokatron jsme si zapomeli udelat misto :(

Myslel jsi to tak, ze ne na OSB ale na tu pryskyrici mam dat adnezni mustek? Tak potom dam jeste par vrstev pryskyrice a na to zacnu ty vodou reditelne latky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SEJDA: epoxid=pryskyřice. Na svislou stěnu to jde já mám z toho celou koupelnu třebas. Včetně sprcháče. Ale není to žádný med to udělat i když to jeho konsistenci při nanášení má :-)

Co mám být výsledkem a kde to používáš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam