• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo 🪓
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WEWERKA: tyhle odkladni desticky maji svoji tradici u drahych plnicich per a stribrnych mechanickych tuzek, ty se do hrnicku nedavaj :-)

S tou zarazkou se to da vyfrezovat naprosto perfektne, samozrejme jeste lip to jde u stolni frezy, to by asi byla moje volba.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BLOWUP: No, to urcite. Asi spodni frezku a brat to podel pravitka. Ale i tam bude odchylka 1 mm znat strasne moc.
    Ale jako teda uprimne cely ten drzak mi prijde neprakticky. Radsi si tuzku vezmu z nejaky dozicky nez to lovit z vodorovne drazky.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WEWERKA: musis halt pouzit pro tu frezu nejaky vedeni, no. Asi nejjednodussi zpusob. To s tim dutym dlatem rucne si predstavuju jako slusnou reholi, ony ty linie mezi temi zlabky lidsky oko neomylne detekuje jako sejdrem i kdyz jde jen o zlomky milimetru.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    JJOXER: Duté dláto.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JJOXER: Soustruzit na tuzky se da leda neco takoveho (vpravo). [WEWERKA @ DO IT YOURSELF]
    To co je na fotce je spis na cnc. Horni frezkou se to da taky, ale pocitam, ze to nebude extra presny.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    JJOXER: ja si moc neumim predstavit jak by se to soustruzilo.
    vzal bych na to horni frezku.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    Chtěl bych vyrobit tácek na pera, co bych k tomu tak potřeboval a kde to koupit?
    Soustružit to asi nechci, respektive nemám kde, ale dokážu si představit méně přesnou varinatu dělanou ručně?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: hledas asi tohle
    Závěs pro nakládané dveře / zinek
    https://nobio.cz/ostatne-zavesy/10453-35285-zaves-pro-nalozene-dvere-zinek.html
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL: Jo šlo mi o to nevynalézat kolo když už to určitě někdo řešit přede mnou. Risknu ty klasické nábytkáře, pokud to nevydrží tak to zničí jen ty dveře, ne rám...
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: na ten rozmer se jich tam vleze klidne 20.
    taky se muzes inspirovat konszrukci a vyrobit si nejaky podobny mechanismus s nosnosti na tank sam.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PLAGUEDIL: To jsem viděl :-) Ale mě jde o to aby ten pant nebyl viděl. A klasické skryté panty, zase neumí "odskočit" aby tam ten přesah mohl být.

Jinak koukám do katalou a na ty nábytkové naložené panty udávají nosnost 15Kg/pant. Což by bylo v pohodě, ale nějak k tomu nemám důvěru při těchto rozměrech. Ta páka bude velká.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    nebo i ty maco multimatic co jsou pro euro okna jsou na 120 kg a kupodivu taky pocitaji s presahem.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ldtd19 230x60. 5ks blum polonalozeny pant.

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: tak nevim, videl jsi nekdy nejake dvere s falcem?
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTDOGG: Ty bych měl, ale ty zase neřeší ten odskok (přesah), no. :-(
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    CUKI: Aha, tak to je 40kg+, to je na úplně jinej kalibr, to spíš hledat něco, co níže odkazoval PLAGUEDIL. Nějaké závěsy na obyčejné velké dveře apod.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTDOGG: No myšleno deska +20Kg zátěže :-(
    Budou na tom viset truhlářské svěrky.

Jinak ano jde mi o překrytí čela tedy jen těch 20mm. Aby do toho nešel prach a aby to nějak vypadalo.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    CUKI: DTDL 19 ma tabulkove 15-19 kg v tomto rozmeru (12-15 kg na m2). Je to mezi 4 az 5 panty pri sirce 600, takze bych dal 5, s tim ze dva horni bych dal prvni 8-10 cm od kraje a druhej treba 20 cm, at to drzi vic paku. Dela se to tak standardne. Pokud ten presah myslis 20 mm, tak to je klasickej, nalozenej pant se tak zavira (v souvislosti s tim resis odskod vrtani masky od kraje, na 18 tloustku se vrta 5 mm (>stred vrtani 5+(35/2)=22,5 mm od kraje (Blum, Hettich apod.); jen pozor neni to absolutne standardizovane, dobre prekontroval nebo vyzkouset). Pokud to myslis jako jeste 20 navic oproti pantu, tak bys musel pouzit nejakej 155° pant (nevim z hlavy). Kazopadne ty panty to bezproblemu udrzej, ty horni se sice pacej, ale o spodni se to opira a tohle neni zadna kriticka vaha.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTDOGG:
    PLAGUEDIL:
    Ok tedy se toho nemám bát? Pár pantů doma ještě vylovím. Nebojím se ani tak o pant, jako o ten 35mm otvor na něj. Vzhledem k rozměru bych to dělal asi z nějaké DTD 19? 22? Je to poměrně velká páka.

Případně jinej snadno dostupnej matroš tohoto rozměru cca 1480x900? Na vzhledu nezáleží.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: zrovna ty tokozy co jsem postoval nize umi falc 2cm taky a myslim si ze to je vicemene standard na vsechny dverni zavesy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam