• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo 🪓
    Vše o dřevu, fotky dřevěných věcí, rady a návody na zpracování, tipy na koupi atp.
    rozbalit záhlaví
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    male chlubeni.

JJOXER
    JJOXER --- ---
    Chtěl bych vyrobit tácek na pera, co bych k tomu tak potřeboval a kde to koupit?
    Soustružit to asi nechci, respektive nemám kde, ale dokážu si představit méně přesnou varinatu dělanou ručně?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ldtd19 230x60. 5ks blum polonalozeny pant.

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    CUKI: to je zas takova nyx odpoved.

konstrukce dokonala neni, vratka jsou uzke a nizke.
    vrata vypadavaji ze soucasneho zaveseni a 97 leta pani ani si je sama neumi nasadit zpet.
    dovnitr pak litaji netopyri a dalsi jina havet.
    i kdybych to kurva zvetsoval, tak jsem se ptal na panty a k tem rada neprisla. garaz na dve auta nebo dodavky je vlevo za rohem, kdyz pominu ze do te stodoly takove stejne vrata vedou jeste troje.

i kdyz to je rodina tak je to v podstate zakaznik. kdybych pokazde zakaznikovi vyvracel jeho plany, tak ze spousty zakazek sejde a zbytek bude delat nekdo jiny.
    a cele to je pointless. vrata uz jsou rozebrane, zavesy mam vybrane od tkz
    9658 Závěs dveřní TRIO 20 BP DZ PH P | TKZ Polná
    https://tkz.cz/zaves-dverni-trio-20-bp-dz-ph-p-g333

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    cekaji me nove dvere do stodoly. stavajici stav je 4x4 dvojkridlo, otvor je treba zmensit na dvdvojkridlo 2x90 na 1970, predstavu mam plusminus ze bych udelal ram z tramku 10x10, dvere bych udelal neco ala europrofil cca 60mm tluste.
    resim zavesy. otevirani ven, nebude prset primo na to, ale bude to venku. mely by byt serizovatelne, idelane 3d. nejaky konkretni tip na typ? stavajici stav pro ilustraci.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Ha, neco pro Koudyho na brouseni stolu :)
    CNC Sanding Attachment Amana Tool In Sand Sander
    https://youtube.com/shorts/ezTmfBO2nYY?si=0Tvv4EW2HiWh8Z1O
    GREGI
    GREGI --- ---
    tvl skill lvl 100
    Yes, I do own a chainsaw!
    https://youtube.com/shorts/QqXWjyVvW-k
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PLAGUEDIL: Dekl je sice v poradku, ale panty na duroplast jsou z boku. To puvodni ma takovy dvojpant zezadu, takze by to nesedelo.

BLOWUP: Domestos to vsechno vyzere. Ale taky k tomu teda nemam moc duveru. Plastovy se udrzuje lip.

SEJDA
    SEJDA --- ---
    JONEZ1: konecne jsem si vzpomnel, takto nejak to vypada (dole je betonovy poter, ktery prikryjeme) nad schodem uz je polozena drevolaminatova plovouci podlaha, a schod je olemovany hlinikovou listou s naterem z prodeje.

Snad je struktura viditelna i po zmenseni

SEJDA
    SEJDA --- ---
    pokud z toho nekoho zaboli, tak se omlouvam, nevim co jsem cekal

WAKO
    WAKO --- ---
    Zdravím,

prosím o radu s povrchovkou takového stolu. Je to zřejme zmatovatělý šelak? Stůl je ve výborním konstrukčním stavu, uložen dlouhá léta v suchu. Celý ho odlakovávat nebo vybrušovat je asi zbytečný, možná i na škodu. Chtěl bych jen zatmelit ty největší škrábance a pak přejet nějakým obnovovacím leštidlem, voskem, něčím na šelak? Zkušenosti? Děkuji

GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GHOSTDOGG: ja jsem si prave temer 100%jisty ze nalozene. ikea ty kuchyne nema vlozene

PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    WOJTESHKA: do te rohovky stejne nebudes chodit trikrat denne. ja tam mam 2x30 dvirka a skrinku jsem predelaval takto.

WOJTESHKA
    WOJTESHKA --- ---
    WOJTESHKA
    WOJTESHKA --- --- 10:14:01 3.10.2024
    Ahoj, zkusím se tady zeptat na radu:
    Po rekonstrukci kuchyně (IKEA) vznkinul roh, viz. fotky, kde je potřeba přidělat poslední dvířka na skříňku vedle trouby. Uříznu a přilepím kousek aby byla hrana designově vlevo zároveň s dveřmi trouby (to je ok).
    Podle plánu a materiálu by se dvířka měla otvírat směrem doleva od trouby (máme tyhle panty https://www.ikea.com/cz/cs/p/utrusta-pant-s-tlumicem-do-kuchyni-80524882/), což nechceme, protože by se to mlátilo s dveřmi od trouby a vyvracelo. Člověk by se vlastně moc nevešel mezi otevřená dvířka a troubu. Taky by byl dost špatný přístup do hluboké rohové skříňky.
    Jak to vyřešit, aby se dala dvířka otvírat směrem k troubě? Tam je ale vlastně jen tenkej materiál odpovídající šířce těch dvířek (ne bočnici skříňky) a tuším, že pro ukotvení nějakých pantů bude potřeba tam přidat další desku (180° pant při zavřených dvířkách) / nějaký hranolek (90° při zavřených dvířkách) dovnitř, aby se tam vůbec dal ten pant zapustit. Který panty vybrat?
    Doufám, že je dotaz aspoň trochu srozumitelný (případně doplním, dodám fotky) a předem díky za nápady!

JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    Nemáte prosím někdo nápad, čím ošetřit tohle dřevo?
    Žije v tom nějakej červotoč, a je to blok hoblíku na dřevo.

Když jsem to začátkem roku našel u tchána v dílně, vyklepal jsem z toho piliny a nabyl dojmu, že už tam ten dřevokaznej hmyz není. Ale teď jsem to po půl roce znova viděl, a koukám, že vesele "pracuje dál".
    Chtěl bych to ještě zachránit, tak mě zajímá, jestli bych to třeba nemoh vakuovačkou zavakuovat, aby ten červ chcípnul :-), nebo to nějak jinak nechemicky ošetřit. Chemii bych chtěl použít až v posledním případě.

SEJDA
    SEJDA --- ---
    DOKKTOR: ano 60 let stary smrk. Z boku vypada jeste lepe, nez se shora.

PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SEJDA: Kdyby vas zajimalo, co kartac z Lidlu umi .. po cca hodine prace uz byl kartac vybrouseny, vybrousil cca 7 metru 20x20 cm hranolu.

STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    INOX: no...to me taky pal napadlo...

tady posilam realnou fotku, je to spodek drevo neosetreny, vrchni deska je lakovana preklizka ...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam