• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACKYPražská Hlídka
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    WINGY: ... vyplněná relevantně:-) Vyplňování pro vyplňování nic nedá vám ani mě.
    WINGY
    WINGY --- ---
    V dskuzi niže víceméně říkáš, že ti nevadí odeslání neúplné přihlášky (respektive že se tím hráč sám ochuzuje, ale ty ho k ničemu nutit nebudeš). Možná by s eto hodilo psát i k přihlášce. myslím, že nejsme sama, kdo má najetý systém "všechna okýnka formuláře musí být vyplněna (i kdybyste tam měli napsat totální pitomost)"
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    REINITA: nikoliv kontradikce... dobrovolnost. Pokud se hráč rozhodne mi napsat, že přejel tchýni slepici, a napíše mi, že mu to přišlo jako dobrý nápad, tak je to jeho věc. Jestli si z toho něco vezmu nebo ne, je můj boj. Pokud se chce rozepsat, proč to udělal a co tím sledoval, je pochopitelně lepší a když se rozepíše nad tím, jak to probíhalo, tak je to ještě lepší. Rozhodně do toho hráče ale nikterak nenutím. A pokud se mi hráč napíše, že nikomu nic vyprávět nebude, protože je sociopat a lidí se štítí, taky to je jeho věc. Tohle všechno jsou možnosti. Od hráčů o postavách vím jenom tolik, kolik mi sami sdělí a nejsem schopen s tím nic nadělat. Nemohu (a ani nechci) nikoho přinutit k tomu, aby napsal deset mikropovídek, pokud sám nebude chtít.

Co ti přijde tak děsně uhozené na tom, že dlouhé (místy třeba desetistránkové) historie postav, které jsou ve hře dlouho chci vkládat zvlášť? Proč to hráče tak moc zatěžuje? Resp. co tě na tom zatěžuje? Je to kvůli nějaké přehlednosti a pokud to bereš, jako znásilňování, tak to tak nedělej. Nemám prostředek, jak ti v tom zabránit.

Z jiného soudku: Nikomu jsem neříkal (nebo si toho aspoň nejsem vědom), že pozdně odeslané registrace budou mít zvýšený registrák. Pokud to tak někdo pochopil, tak je to chyba. Několik osob se mě na to v posledních dnech ptalo.
    REINITA
    REINITA --- ---
    jednoduše řečeno - pokud to má mít hlavu a patu, bude to náročné na čas, invenci i úsilí.
    REINITA
    REINITA --- ---
    DANAKETH: já si rozhodně nemyslím, že chceš své hráče jen zbytečně otravovat - jak tě něco takového mohlo vůbec napadnout, o tom raději nebudu uvažovat.

Životopis - požadavek minimálně 1 A4, ale 2 A4 už jsou moc a musí do jiného souboru mi připadá výsostně bizarní, bez ohledu na to, zda životopis mám nebo nemám napsaný.

"není nutné stavět jako samostatné příběhy s plným vystavěním expozice, kolize, krize, peripetie a katastrofy."
    X
    "Zajímá mě, co byste vyprávěli, jak byste to vyprávěli, co konkrétně byste řekli a co si nechali pro sebe."
    = kontradikce
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    REINITA: s dovolením začnu od konce.

Životopis??? Vždyť ten máš už napsaný, ne?
    5 a 5 vyprávění, není nutné stavět jako samostatné příběhy s plným vystavěním expozice, kolize, krize, peripetie a katastrofy. Dobrovolnosti se pochopitelně meze nekladou, ale rozhodně to není nutné. Zajímá mě, co byste vyprávěli, jak byste to vyprávěli, co konkrétně byste řekli a co si nechali pro sebe. Zkrátka co postava zažila.
    Pokud se jedná o příběhy, které se ve hře odehráli, defacto stačí odkázat a připsat pár poznámek, pokud jsou to příběhy postavy, pravděpodobně jsou zmíněné v životopisu, takže to také stačí ve zkratce.

To množství je spíše myšleno jako "nástroj" k přesnějšímu vystavění postavy (nebo jejímu objasnění a konkretizaci)
    a k lepšímu organizačnímu porozumění těmto postavám. Každý dobře ví, zda-li chce organizaci něco sdělit a každý alespoň trošku tuší, jak moc s tím, co už sdělil, organizace pracuje.

Nemysli si prosím, že bych nedal přednost nějaké jiné formě nabrání informací, ale ty co jsem schopen vymyslet, jsou neúměrně časově náročné (jak pro orgy tak pro hráče) či neposkytují dostatek informací.
    REINITA
    REINITA --- ---
    DANAKETH: "Navíc se po nikom nežádá, aby se jednalo o povídky, které se měří na stránky."
    promiň, ale žádá. tedy ne x-stránkové povídky, ale 10 mikropovídek to je ("napiš 5 story, co bys dal k lepšímu, a 5 story, které jsou tajemství"). já vím, proč to tam je, také je mi jasné, proč je jich takové množství (aby se zvýšila pravděpodobnost, že mezi pakárnami typu "přejel jsem své tchyni slepici" se najde něco použitelného), ale tudíž mě překvapuje, že tě překvapuje, že s tím spousta lidí bojuje.
    podivně rozsahově ohraničený životopis tomu jen nasazuje korunu.

tohle nemá být stížnost, jen konstatování faktu.
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    SCARA1989: Aha... dobře
    SCARA1989
    SCARA1989 --- ---
    DANAKETH: Dá se říct, že přihláška je vícemeně hlavní bod, ale těch bodů je pro změnu více, které mě nějak.. Vedou k tomu, že se tento díl nezůčastním...
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    SCARA1989: Pokud jde jenom o tu přihlášku, tak po tobě přece nikdo nevyžaduje žádné extrémní traktáty. Pouze bych chtěl mít pohromadě nějaké informace o postavě. Bylo by mi líto, když by hráči odpadali kvůli takovým věcem.

Jinak, v poště se mě jeden nejmenovaný hráč ptal, proč to nestačí do začátku hry (tedy do 6.12), že takhle na má na přihlášku málo času. Troufnu si odpovědět raději veřejně. Registrační formuláře byly hráčům odeslány 10.11. a hráči mají tedy 20 dnů času je vyplnit. To je jedna otázka na jeden den, zhruba. Věřím, že to není přemrštěný nárok. Navíc se po nikom nežádá, aby se jednalo o povídky, které se měří na stránky.
    Jako organizátor potřebuji aslespoň ten týden na pročtení registrací, zamyšlení se nad nimi a pro další činnost, s tím s pojenou - třeba propojování eventů a linek s hráči. Celé vaše registrační utrpení by tedy bylo marné, pokud byste registrační dokumenty posílali až k začátku hry. Zkrátka by to nikdo nestihl zpracovat.

POZN:
    Hráčská satisfakce - hráč odpovídá na 19 otázek, většina z momentálně došlých registračních formulářů nemá pod 9str, očekávaný počet hráčů je 30-50ks = organizace zpracovává cca 19x30 otázek a pročítá cca 9x30 stran textu.
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    WINGY: Nápodobně... už jsem nad ní strávila v čistém součtu čtyři hodiny, dopisuju postupně, jak se dá...
    SANELIN
    SANELIN --- ---
    DANAKETH: neboj, já bych řekla, že ke 30. (konkrétně k půlnoci na 1.) se to sleze jako obvykle. A to bude přeci ještě včas...

WINGY: jo, taky jsem to vyplňovala cca 4-6 hodin, ale třeba už to bude stačit na věky věkův kámen... A třeba bude příště stačit říct už jen - "Denisa bude, změny v kontaktech nebyly, změny v postavě viz report :)."
    WINGY
    WINGY --- ---
    Já se též zasekla v půlce přihlášky... je dlouhá.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    DANAKETH: já se k tomu kvůli práci ještě nedostal :/
    SCARA1989
    SCARA1989 --- ---
    osobně sice asi čas mít budu, ale po přečtení formuláře na vyplnění apod, registrace, atd. Jsem nějak došla k závěru, že vyplnoval xyz věci co mi zabere týden kvůli 3 dnům alter ega, mi za to opravdu nestojí.
    Tímto se všem omlouvám, zůčastním se v příštím roce.
    FIN
    FIN --- ---
    DANAKETH: ideální. konečně můžeme provést náš VKTP.
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    Vážení a milí hráči/potenciální hráči.
    Rád bych vás upozornil, že k dnešnímu dni se mi sešlo 7 (slovy sedm) registrací. Do konce registračního období zbývají tři dny. Nezapomeňte poslat svou registraci.

Pokud ke 30.11. 2013 nebude registrováno alespoň 25 hráčů, bude organizace zvažovat o posunutí termínu desátého dílu hry, na neurčito.
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    AMBERAN: ANo omlouvám se všem, koho jsem zmátl. Njn... za našich mladejch let, žádná databáze nebyla. Pouze kalendář ASF možná něco na moravě, což se mě stejně netýkalo:-)
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    DANAKETH: Asi mas na mysli larpovou databazi.
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    Jinak, kdo by se chtěl pokochat, na larp.cz je recenze od Vlasty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam